Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11376 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   11 Aralık 2010 - 18:09

Pay Hattı Fay Hattı

Büyüt
Küçült
Pay Hattı Fay
Ali Zafer Topşir' in Yeni Yazısı '' PAY HATTI FAY HATTI''

PAY HATTI

FAY HATTI

 

 

 

            Dünyanın; Fiziki dengesini en fazla bozan etken fay hattı, sosyal adalet anlayışını bozan etken de pay hattıdır.

            Pay hattının bozulmaması için yüce Allah Haşr suresinin yedinci ayetinde “Mal, sizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir devlet olmasın.” Tevbe suresinin otuz dördüncü ayetinde “Bir de altını ve gümüşü biriktirerek onları Allah yolunda harcamayanlar var ya işte bunları acıklı bir azapla müjdele!” Yine Zari yat suresi on dokuzuncu ayetinde “ onların mallarında dilenenlerle , mahrum için bir hak vardır.” Ve yine Nur suresi kırk ikinci ayetinde “ göklerle yerin mülkü Allah’ındır.” der.

            Muaviyeci anlayış; mülk Allahın, ben de Allahın vekiliyim, öyleyse mülk benim diyor ve halkı kendi kulu gibi görüyor.

            Ömer Bin Abdülaziz anlayışı ise; mülk Allahın yani mülk halkın, öyleyse yönetimlerdeki insanların ana sorumluluğu, bu mülkün ve servetin halkın arasında adil paylaşımıdır der.

            Ömer Bin Abdülaziz; Kendinden önceki yöneticilerin ve zorba güçlülerin çeşitli oyunlarla halktan ve devletten gasp ettikleri malları “Mezalim Mahkemeleri” kurarak zalimlerin ellerinden almıştır. Alınan bu malları gerçek sahibi olan halka dağıtmıştır. “Benim malım halkın malı, kendi malı da onların” anlayışı içerisinde, önce kendi tüm mal varlığını halka dağıtmıştır. Daha sonra eski yöneticilerin haksız kazançlarına el koyarak onları halka dağıtmıştır. Hatta İspanyada toprak reformu bile yaptırtmıştır. Yoksullara, küçük çocuklara, eğitim yapan herkese ve halka faydalı proje üretenlere maaş bağlatarak ülkesinde ihtiyaç sahibi kimse bırakmamış olup toplumsal adaleti sağlamıştır. Bu arada kendiside toplumun lideri olarak halkın en fakiri gibi yaşamayı seçmiştir.

            Ömer Bin Abdülaziz, şeffaflıktan evinin camdan yapılmasını anlamamış ve her şeyi bir yönetici olarak halkın gözünün önünde yapmıştır.

            Bu bağlamda; günümüzde de güçlülerin ve yöneticilerin mal varlıklarını Ömer Bin Abdülaziz in mal varlığı gibi şeffaf olarak görebilme imkanına sahip olmamız gerekir. Hiç olmazsa Milletin Meclisteki vekilleri; genelde tüm Türkiye de özelde de Giresun da Milletvekili olmadan ve Milletvekili olduktan sonra kendilerinin ve yakınlarının mal varlıklarını karşılaştırmalı olarak açıklarlarsa bu durum yöneticiler ve güçlülere örnek olur.

Kısaca dostlarım; Sayın Hasan Sönmez, Sayın Murat Özkan, Sayın Nurettin Canikli, Sayın Eşref Kara İbrahim ve Sayın Ali Temur beylerden mal varlıklarını açıklayarak tüm vekillere örnek olmalarını bekliyoruz. Ünlü bir atasözüdür “Açık yaraya kurt düşmez.”

 

 

                                                                                              Ali Zafer TOPŞİR



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir