Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13376 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   12 Temmuz 2013 - 10:19

Samsun' da Haziran Ayında Öne Çıkanlar

Büyüt
Küçült
Samsun da Haziran Ayında Öne
Geçtiğimiz ay, Samsun’da öne çıkan kişi, kurum ve olaylar belli oldu.

SAMSUN’DA HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKANLAR… 

Geçtiğimiz ay, Samsun’da öne çıkan kişi, kurum ve olaylar belli oldu.

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin hazırladığı Haziran ayı Samsun gündemi raporuna göre, şehrin en çok konuşulan ismi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olurken, Canik Belediyesi yerel yönetimler arasında öne çıktı.

 

Türkiye’nin en büyük ay yıldızlı hizmet binası açıldı

Bayındırlık ve İskan Bakanı  Mustafa Demir, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un 2 yıl önce eski Pazar yerinde temeli attığı, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı Projesi ve Canik Belediyesi yeni hizmet binasının inşası tamamlandı. 13 bin 800 metrekarelik alanda kurulan ay yıldızlı hizmet binasının teknolojik alt yapısı ile öne çıktığı belirtilirken, yapının mimarisinin geçmişi, bugünü ve yarını simgelediği ifade edildi.

 

Sporda şiddet masaya yatırıldı 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı  ve Avrupa Birliği Komisyonu Taiex tarafından “Sporda Şiddetin Temelleri ve Önlenmesi Yönündeki Stratejiler” semineri düzenlendi. 2 gün süren seminere yurt içinden spor adamları ve yetkililer katılırken İspanya, Polonya, Romanya ve Portekiz gibi ülkelerden de yetkili ve akademisyenler de seminerde yer aldılar.

 En çok Suat Kılıç konuşuldu

 Medya Takip Merkezi, Haziran ayında gazete ve dergilerde en çok konuşulan isimleri ve markaları  araştırdı. MTM’nin verilerine göre, Haziran ayı boyunca en çok konuşulan Samsunlu isim, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu. Mayıs ayına oranla haberleri yüzde 19 artan Kılıç, Mersin’de yapılan Akdeniz Oyunları ve Seksenler dizisinde oynaması ile adından sıklıkla söz ettirirken, ay boyunca 2 bin 233 haber ve yazıda yer aldı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, en çok haber olan bir diğer Samsunlu isimdi. Kendisine yapılan ziyaretler ve katıldığı ödül törenleri ile gündemde olan Aksoy, 475 adet habere konu oldu. Onu, 334 haberle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz takip etti. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali'ne katılan Yılmaz, iş adamlarıyla toplantı düzenlemesi ve TÜBİTAK proje yarışmasından ödül alan gençlerle bir araya gelmesiyle de konuşuldu.

 AYIN EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ



No

Kişi

Adet

1

Suat Kılıç

2233

2

Hüseyin Aksoy

475

3

Yusuf Ziya Yılmaz

334

4

Osman Genç

329

5

Haluk Koç

242

6

Metin Burma

184

7

Salih Zeki Murzioğlu

99

8

Tülay Bakır

94

9

Mustafa Demir

81

10

Cemal Yılmaz Demir

75

 Canik Belediyesi zirvede

MTM’nin aynı raporuna göre, Samsun’un basında en fazla yer alan ilçe belediyesi Canik Belediyesi oldu. İlçede görev yapan muhtarları bir araya getirecek Muhtarlar Derneği binasının yapımı ile gündeme gelen belediye, toplamda 368 haber ve yazı ile konuşuldu.

İlkadım Belediyesi, Samsun’un geçtiğimiz ay boyunca basına en fazla konu olan ikinci yerel yönetimi oldu. İlçenin çeşitli yerlerinde yapılan asfalt çalışmaları ile gündeme gelen belediyenin, geçen seneki gibi 100 bin ton asfalt dökmeyi hedeflediği belirtildi. Toplamda 360 haber ve yazıda yer bulan İlkadım Belediyesi’ni, Atakum Belediyesi (265 haber ve yazı), Çarşamba Belediyesi (135 haber ve yazı) ve Bafra Belediyesi (118 haber ve yazı) takip ettiler. 

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN İLÇE BELEDİYELERİ



No

Yerel yönetim

Adet


1

CANİK BELEDİYESİ

368


2

İLKADIM BELEDİYESİ

360


3

ATAKUM BELEDİYESİ

265


4

ÇARŞAMBA BELEDİYESİ

135


5

BAFRA BELEDİYESİ

118


6

TEKKEKÖY BELEDİYESİ

93


7

ONDOKUZMAYIS BELEDİYESİ

74


8

HAVZA BELEDİYESİ

66


9

VEZİRKÖPRÜ  BELEDİYESİ

9


10

LADİK BELEDİYESİ

7


*Veriler, MTM Medya Takip Merkezi'nin 1 Haziran 2013 – 30 Haziran 2013 tarihleri arasında 2 bini aşkın gazete ve dergilerde yaptığı haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Deniz Temiz TURMEPA Demeği Samsun Şubesi'nin organizasyonu ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında bir araya gelen yüzlerce minik öğrenci Atakum sahillerini temizledi. Samsun Vali Yardımcısı Hasan Kübalı, Samsun Büyükşehir Belediyesi personeline "Belediye Hukuku" konulu 2 gün süren eğitim semineri verdi. İstanbul Offshore Kulübü tarafından düzenlenen Dünya Offshore Şampiyonası'nın bu seneki Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası ilk yarışları Samsun'da başladı. Samsun'da üçüncü kez düzenlenen 2013 Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 1. ve 2. ayağı Samsun Valiliği Grand Prix'i Samsun Liman içinde yapıldı.Amerikalı ressam Timothy Lomas, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Vakfı’nda öğrencilere el sanatları eğitimi verdi.Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 2023 yılına kadar Samsun’a 223 spor tesisinin kazandırılacağını açıkladı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası İl Genç Girişimciler Kurulu, KOSGEB Samsun Hizmet Merkezi ve Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Akademi işbirliği ile "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu" başlattı. Samsun İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan '70 Gülücük İçin' projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca kabul edildi. Anadolu Gazeteciler Derneği'nin 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle verilen 'Fair Play' ödülünün bu yılki sahibi Samsunspor Başkanı Emin Kar oldu. 16 ilden 80 Bilim Sana Merkezi (BİLSEM) öğrencisinin katıldığı Üstün ve Özel Yetenekli Çocuklar 2'nci Ulusal Robot Yarışması Samsun Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 
Ayrıntılı bilgi için;

Merve Seçkin    Kurumsal İletişim Yönetmeni  m.seckin@medyatakip.com 

MTM Medya Takip Merkezi  +90 212 442 30 00   www.medyatakip.com

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir