Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11183 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   27 Aralık 2012 - 12:30

Samsun EMITT'le dünya turizm gündemine girmeyi hedefliyor

Büyüt
Küçült
Samsun EMITTle dünya turizm gündemine girmeyi
Bereketli toprakların ve medeniyetlerin beşiği Samsun, görkemli hazineleri ve turistik değerleriyle 2013 EMITT Fuarı'nda boy göstermeye hazırlanıyor.

Samsun EMITT'le dünya turizm gündemine girmeyi hedefliyor

 Bereketli toprakların ve medeniyetlerin beşiği Samsun, görkemli hazineleri

ve turistik değerleriyle 2013 EMITT Fuarı'nda boy göstermeye hazırlanıyor.

 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP’ta 17. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'e bu yıl katılan kentler arasında Karadeniz'in eşsiz doğal ve kültürel değerleri barındıran Samsun da yer alıyor. 2013 EMITT Fuarı'nı ziyaret eden turizm profesyonelleri ve ziyaretçiler, kültür turizminin yanı sıra kış turizmi ve yayla turizmi bakımından da büyük önem taşıyan ve modern tesislere sahip olan Samsun'un büyüleyici hazineleriyle buluşacak. Fuara Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katılımlarıyla destek verecekler.       

Turizm alanında en önemli fuarlardan birinin EMITT olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, fuarın Samsun kültürünün ve turistik beldelerinin tanıtımında önemli bir rol oynadığını, fuarda işledikleri konuların turizm sezonunda bir önceki döneme kıyasla çok daha yoğun ilgiyle karşılaşmasına tanık olmaktan memnuniyet duyduklarını böylece Samsun’un kültürel ve doğal zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtma şansı bulduklarını ifade ediyor. Özellikle Lâdik Akdağ Kayak Merkezi'nin Orta ve Doğu Karadeniz'in önde gelen kayak merkezi konumunda bulunduğu ve bu merkezde sunulan hizmet kalitesinin en üst düzeyde olduğunu, belirtiyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, yaylaları, dağları, doğada yürüyüş parkurları, kaplıcaları, yüzlerce yıldır ayakta durmayı başaran sivil mimari eserleri ve camileri, binlerce yıl öncesinden günümüze ulaşmış tarihi eserleriyle Samsun'un dünya çapında ilgi görmesi gereken şehirlerimiz arasında olduğunun altını çiziyor.

Köklü tarih

Samsun'un geçmişinin MÖ 7000'li yıllara uzandığını, eşsiz doğal güzelliklere ev sahiplği yapan Samsun'un Hitit, Frigya, Kimmer, Lidya, Pers, Makedon, Roma, Ceneviz, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı uygarlıklarına ev sahipliğini yaptığını ifade eden Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, Samsun'un her köşesinde tarihten bir esintinin yer aldığını belirtiyor.

Özellikle son 10 yılda hızla gelişen ve yalnızca bölgesinde değil tüm Karadeniz ülkeleri ölçeğinde parlayan bir yıldız konumuna ulaşan Samsun'un 21. yüzyılın 'dünya şehri' ufkuna sahip çağdaş kentler arasında yer almayı hedeflediğini dile getiren Aydın, kentin gerek tarihi gerekse turistik değerleriyle de öne çıkmak istediğine vurgu yapıyor. 

Turizm için yaratılmış

Samsun'un kuş gözlemciliği, dağcılık, yamaç paraşütü, oto tırmanma, kongre turizmi, su sporları, sualtı dalış, mağara turizmi, yayla turizmi, kış turizmi, dağ yürüyüşü ve sağlık turizmi açısından son derece elverişli olduğuna değinen Aydın, dünya turizmine açılma potansiyeline sahip şehirler arasında Samsun'un en üst sıralarda olduğunun altını çiziyor.

Samsun'un mutlaka ziyaret edilmesi gereken kentler arasında olduğunu ifade eden Aydın,  Kızılırmak Deltası, Yörükler Beldesi, Galeriç Subasar Ormanı, kuş gözlemciliği, Asarkale, Kapıkaya ve Akdağ Yaylası'nın dağcılık ve yamaç paraşütü, Akdağ Yaylası, Kocadağ ve Nebiyan Dağı'nın oto tırmanma, Kızılırmak Deltası, Kabaceviz Şelaleleri, Yörükler Beldesi, Mert Plajı, Bafra ve Derbent Barajı'nın su sporları, Samsun sahillerinin dalış, Tekkeköy Mağaraları'nın mağara turizmi, Akdağ Yaylası, Ladik Yaylaları, Kocadağ ve Nebiyan Dağları'nın yayla turizmi, Akdağ Yaylası ve Kayak Merkezi'nin kış turizmi, sayısız belde, dağ ve yaylanın dağ yürüyüşü, Kız Gözü Kaplıcası, Vakıf Hamamı, Şifa Kaplıcası ve Lâdik Hamamayağı Kaplıcası'nın ise sağlık turizmi için biçilmiş kaftan olduğunu belirtiyor.

Dünyanın 5. büyük fuarı

Dünyada ve Türkiye'de turizmde öne çıkmak isteyen beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonelleri her yıl EMITT Fuarı'nda düzenli olarak boy gösteriyor. 2013 yılında çok daha geniş katılımla yeni bir rekora imza atmaya hazırlanan EMITT Fuarı'na 2012 yılında dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye'nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşmiş, 60.500 m2 fuar alanını 4.500 uluslararası katılımcı, 57.000 profesyonel ve 71.000 tatilci ziyaret etmişti. 2011 yılına kıyasla toplam ziyaretçi sayısında yüzde 12 oranında artış gerçekleşmişti.

EMITT Fuarı: EMITT Fuarı ilk kez 1997 yılında İstanbul’da TÜYAP Tepebaşı Fuar Merkezi’nde Voyager - Uluslararası Turizm ve Tatil Fuarı adıyla gerçekleştirildi. 1998 yılında Voyager adıyla gerçekleştirilen fuar üçüncü yılına girerken hızla büyüdü ve 1999’da TÜYAP Beylikdüzü’ne taşınarak 4 salonda 7000 metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi. Fuar, 1999 yılından bu yana EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı adıyla düzenlenmektedir. Bölge ülkelerinden ve uluslararası turizm camiasından büyük ilgi gören EMITT Fuarı, yalnızca katılan ülke sayısı, kurulan stand ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye turizm sektörünün aynası oldu. Birçok ilke imza atan EMITT Fuarı, 15 yıl içinde Avrupa’nın en büyük 5. Turizm Fuarı olmayı başardı. Fuar, önümüzdeki dönemde gerek yurtdışı gerekse yurt içinde farklı projeleri hayata geçirmeyi planlamaktadır. 2009 yılında dünyanın önde gelen fuar kuruluşlarından biri olan ITE Group PLC ile işbirliğine giden Ekin Fuar A.Ş., güçlenerek daha da büyüyen EMITT Fuarı ile hedefleri yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam ediyor. www.emittistanbul.com


Basın İlişkileri:

 

Beyhan Kantoğlu – beyhans@kwturkey.com

Senem Mutlu – senemm@kwturkey.com

T: +90 216 546 0090  F: +90 545 0953

 
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir