Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10251 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   21 Ekim 2011 - 18:57

Samsun Şehidini Uğurladı

Büyüt
Küçült
Samsun Şehidini
Hakkâri'de eş zamanlı olarak çok sayıdaki askeri birliğe yapılan hain saldırı sonucu şehit verdiğimiz 25 askerimizden biri olan Samsunlu Fikret Özer, son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkâri'de eş zamanlı olarak çok sayıdaki askeri birliğe yapılan hain saldırı sonucu şehit verdiğimiz 25 askerimizden biri olan Samsunlu Fikret Özer, son yolculuğuna uğurlandı.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürümüz Hakan Uğurlu’nun Samsun’dan bildirdiğine göre, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan halk terör örgütüne yoğun protesto gösterilerinde bulundu. Polis ve askerlerin üst düzey güvenlik önlemleri aldığı meydanda toplanan binlerce Samsunlu, terör örgütünün yanı sıra AKP Hükümeti’ne de yoğun protesto mesajı gönderdi. Bazı protestocuların beceriksizlikle suçladıkları Hükümeti istifaya davet ettikleri duyulurken, askerin önündeki engellerin kaldırılması ve Kuzey Irak’a girilerek Kandil Dağı’na Türk bayrağı dikilmesi gerektiği vurgulandı.

                                            

           

Bu arada Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm tramvaylara siyah kurdeleli Türk bayrağı takılarak şehit Fikret Özer’in şahsında tüm şehitlerimize saygı gösterisinde bulunuldu. Ancak bayrak takılmış tramvayların gazeteciler tarafından fotoğrafının çekilmesinin engellenmesi şaşkınlık yarattı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından talimat verildiğini ifade eden yetkililer, yolcuların beklediği yerden fotoğraf çekmemizin mümkün olmadığını belirttiler. Bunun üzerine Hakan Uğurlu, tramvay hattının yolcu bekleme bölümünden çıkarak araç trafiğinin geçtiği yoldan fotoğraf çekmek zorunda kaldı.

İkindi namazından sonra cenaze namazı kılınacağı bildirilen Şehit Fikret Özer’in naaşı saat 16:00’da Van Havaalanı’ndan kalkan uçakla saat 16:45’de Samsun Havaalanı’na ulaştı. 17:30 civarı Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan cenaze dolayısı ile Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda duygusal anlar yaşandı. Bu anlarda meydandan terör örgütüne ve AKP Hükümeti’ne yoğun protestolar yükseldi. Meydanda havanın karardığı saatlerde kılınan cenaze namazının bitiminde akşam ezanının okunması dikkat çekti. Çünkü meydanda daha önce verilen bilgiye göre cenaze namazının Cuma namazının ardından kılınacağı bildirilmişti.

Şehidin cenazesi daha sonra toprağa verileceği Atakum'da bulunan Küçükkolpınar Mezarlığı'na defnedilmek üzere yola çıktı. Samsunlular, 'Kahrolsun pkk', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde sloganlar atarken tekbirler eşliğinde uzun süre cenaze aracını takip eti. Şehidin annesi İnci Özer (46) ile kardeşleri Buket Özer (16) ve İrem Özer (14) cenaze namazı sırasında gözyaşlarını tutamadı. Kardeşleri şehit Özer için birlikte dua etti.   Cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Çağatay Kılıç, Tülay Bakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Gökten, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Doğru ve çok sayıda askeri ve sivil erkan katıldı.
Hakan Uğurlu www.kerasushaber.net    


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir