Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15338 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2014 - 12:06

Serbest Sistem Tavuk Yetiştiriciliği Protokolü İmzalandı

Büyüt
Küçült
Serbest Sistem Tavuk Yetiştiriciliği Protokolü
Ordu Üniversitesi İle DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında,

SERBEST SİSTEM TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Ordu Üniversitesi İle DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında “Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması ( Araştırma- Danışmanlık- Demontrasyon- Eğitim)” protokolü, DOKAP Merkez Binasında DOKAP İdaresi Başkanı Sn. Ekrem YÜCE ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Tarık YARILGAÇ tarafından imzalandı.

Protokol töreninde Konuşan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Tarık YARILGAÇ; “  Bugün bizler için çok önemli bir gün. Üniversiteler bizler için neden önemlidir? Çünkü rehberlik edici ve araştırmacı özellikleri ile toplumu yönlendirirler.

Bugün imzalayacağımız projenin adı “Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi’dir.” Bu projede bütün amacımız yöre insana, yöre halkına önderlik edebilecek, geçim endekslerini yükseltebilecek ve yapabilirsek onların hiç olmazsa yaptıkları işte hem mutlu hem de verimli neticeler alabilecekleri projeler üretmektir.” dedi.

DOKAP İdaresi Başkanı Sn. Ekrem YÜCE, yapmış olduğu konuşmada; “Bilindiği üzere Türkiye’de tavukçuluk sektörü hem et tavukçuluğunda hem de yumurta tavukçuluğunda son yıllarda hızla gelişmiş ve endüstriyel bir yapıya kavuşmuştur. Sektördeki gelişim et tavukçuluğu özellikle Bolu, Düzce, Balıkesir, Sakarya, İzmir ve Mersin gibi illerde, yumurta tavukçuluğu ise Konya, Afyon, Manisa, Çorum, Kayseri gibi illerde yoğun olmakla birlikte yurdun değişik bölgelerinde yapılmaktadır. Bu konuda Doğu Karadeniz Bölgesi oldukça zayıf kalmış ve tavukçuluk sektörü bakımından ciddi bir gelişme kaydedememiştir.

Bu kapsamda, birazdan atacağımız imzalarla ‘’Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması’’ projesinde, Başkanlığımız ve Ordu Üniversitesi ortak olacaktır.

            Pilot Bölge olarak Ordu ilinde uygulanacak olan bu proje; amacına ulaştığı zaman Bölge ekonomisine katkısı, ekonomik refah düzeyi, sosyal gelişimi ve insanların yaşam standartlarını yükseltmesi ile diğer iller için öncelikli proje olacaktır.” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir