Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9076 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   17 Nisan 2012 - 18:41

Sezon Bitti, Balık da Bitti

Büyüt
Küçült
Sezon Bitti, Balık da
Türkiye'de tüm denizlerde 15 Nisan tarihi itibariyle genel av yasağı başladı.

Sezon Bitti, Balık da Bitti

Türkiye’de tüm denizlerde 15 Nisan tarihi itibariyle genel av yasağı başladı.

Av yasağının başlamasıyla birlikte bir sonraki av sezonu için hazırlıklara başlayan balıkçı esnafı şimdi ağlarını ve teknelerini yeni sezona hazırlamanın telaşı içerisinde.

Uzun bir sessizliğe bürünecek olan balıkçı barınaklarında av yasağının başlamasıyla beraber bir sonraki sezon için hazırlıklarını tamamlayacak olan tekne sahipleri gelecek sezon için ise endişeli.

Önceki yıllara kıyasla her zamankinden daha kötü bir sezon geçirdiklerinden şikayetçi olan tekne sahipleri özellikle hamsi avında bu yıl umduğunu bulamadı.

Balıkçılığın önümüzdeki yıllarda daha da içinden çıkılmaz sonuçlarla karşı karşıya kalacağını vurgulayan Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, “Balıkçılığın geleceğine dair tablonun net okunamaması ve yapılması gerekenlerin insaf sınırları içinde hayata geçirilememesi sebebiyle balıkçı esnafını çok zor günler bekliyor. Balıkçı esnafı son zamanlarda; bırakın geçinmeyi, kendi evine dahi balık götüremez duruma geldi. Durum fecaat arz ediyor ama bu acı tablo, suya düşen damla kadar bile ses getirmiyor.” şeklinde konuştu.

Gelinen nokta itibariyle, alınacak tedbirlerin bile artık durumu kurtarmakta aciz kalacağını sözlerine ekleyen Arslan, “Çok geç kalındı. Yıllardır bu konuda söz sahibi bir çok kişi, mevcut ve muhtemel tabloya dair çok şey söyledi. Fakat gerektiği gibi dikkate alınmadı. Biz yıllar öncesinden balığın ve balıkçılığın bu hale geleceğini bağıra bağıra söyledik. Önlemler alındı elbet, fakat bu önlemlerin neyi ne kadar önlediğinin tablosu şu an ortadadır. Masa başında önlem alınmaz ki. Balıkçıların içine girilmeliydi. Katledilen balıklar ve teknelerde biriken kum yığını misali balıklar için, birilerinin “Ne yapıyorsunuz?” demesi lazımdı. Ve bu dakikadan sonra ne olacağını söyleyeyim: Önümüzdeki yıllarda yoğun bir şekilde balıkçı esnafına bakan yönüyle işsizlik başlayacak. Bu arada, balık popilasyonundan arta kalanların akibeti konusunda neler olabileceği kabusuna ise hiç girmiyorum. Her yıl, balığın adedi ve boyunda gözle görülür bir düşüş var. Eskiden iki elle zor kavradığımız balıklar şimdi avuç içinde kaybolacak ebada kadar düştü. Bazı balıklar var ki, ağlarımıza bu yıl hiç uğramadı.” dedi.


 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir