Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9881 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2011 - 10:27

Tarsim' den Fındık Üreticilerine Uyarı

Büyüt
Küçült
Tarsim den Fındık Üreticilerine
Bölgemizi 12-13 Nisan 2011 günlerinde etkisi altına alan soğuk hava dalgası özellikle 250 mt üzerinde kar yağışına neden olmuş,

Bölgemizi 12-13 Nisan 2011 günlerinde etkisi altına alan soğuk hava dalgası özellikle 250 mt üzerinde kar yağışına neden olmuş, 600 mt üzerinde ise hava sıcaklığının çok kısa bir süre için 0 Cº civarına kadar düşmesine sebebiyet vermiştir. Aynı gün ve gecesi Meteoroloji Müdürlüklerince en düşük sıcaklıkların ise İl merkezlerinde; Giresun + 4,7 Cº, Ordu: + 4 Cº, Trabzon: 4,9 Cº olarak gerçekleştiği tespit edilmiştir.  

Bazı  üreticilerin ise, 600 mt üzerindeki bu olumsuzluğa istinaden, fındık bahçelerinde don hasarı olduğu ve fındık ürününde kayıpların yaşandığı endişesiyle Hasar Tespiti için eksper taleplerinde bulunmaya başladıkları görülmüştür. 

Bölge Koordinatörlüğümüzce 13 Nisan 2011 tarihinden bugüne kadar, Samsun-Artvin arasındaki fındık bahçelerinde yapılan arazi çalışmalarında ise hiçbir bahçede Don Hasarı etkisiyle fındık ürününde kayıp yaşanmadığı tespit edilmiştir

Ayrıca, düşük sıcaklığın yaşanmasından bir hafta sonra görevlendirilmiş eksperlerimiz de Hasar Tespiti talebi gelen fındık bahçelerine gittiklerinde, hiç bir don hasarına rastlamadıklarını ve bu gün itibariyle bölge koordinatörlüğümüze teslim edilen tüm hasar tespit raporlarında hasar oranlarının (0)sıfır olarak belirtildiği görülmektedir. 

Gerek Bölge Koordinatörlüğümüz gerekse Eksperler tarafından yapılan çalışmaları da dikkate alan bir çok sigortalımız bahçesinde hasar oluşmadığını görerek bulundukları hasar ihbar taleplerinden vazgeçmektedirler. 

Bu nedenle, fındık üreticilerimizin kesinlikle bahçelerindeki üründe Don hasarı belirtisini net olarak görmeden hasar tespiti talebinde bulunmamaları, aksi takdirde asılsız ihbar kapsamında değerlendirmeye tabi tutulabilecekleri, tüm kesimlere duyurulmaktadır.  
 

Bülent YAŞAROĞLU

TARSİM Karadeniz Bölge Koordinatörü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir