Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10660 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   22 Aralık 2011 - 19:03

Tirebolulular Sizi Hiç Unutmayacak!

Büyüt
Küçült
Tirebolulular Sizi Hiç
Demiryolu Projesinde Tirebolu adının geçmesi Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun zoruna gitti.

Tirebolulular Sizi Hiç Unutmayacak!

Demiryolu Projesinde Tirebolu adının geçmesi Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun zoruna gitti.

Anavatan Partisi'nin iktidarda olduğu dönemde yıllarca bakanlık yapan Trabzon Milletvekili Eyüp Aşık'a sormuşlar, "Bunca senedir bakansın, Trabzon'a ne katkın oldu?" diye... Eyüp Aşık, hemen cevabı vermiş, "Yıllardır Tirebolu-Torul Yolu'nun yapılmasını engelledim, yetmez mi?" 

Dün, Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılan "Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Projesi Tanıtım Toplansı"nda tarih yine tekerrür etti. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, projenin Gümüşhane istikametinde Trabzon ve Tirebolu diye iki ayrı limana inmesine itiraz etti.

Gümrükçüoğlu, "Böyle proje olmaz. Gümüşhane'ye gelindiğinde Trabzon'a gidilecekse Trabzon'a gidilir. Bu ülkenin kaynakları çarçur edilmesine göz yumamayız. Tirebolu'da indirme bindirme yapılacaksa, Trabzon'a gelmenin alemi yok. Trabzon'da indirme bindirme yapılacaksa, o zamanda Tirebolu'ya gitmenin bir alemi yok. Bu ülkenin kaynağını en iyi şekilde kullanmalıyız. Bu ülkenin kaynakları çocuk oyuncağı mı? Tirebolu'da indirme, yükleme, bindirme yeri olmaz. Eğer yapılacaksa Trabzon 4 bin yıllık şehirdir. Güzergah buna göre belirlenmeli" dedi.

Projede Gümüşhane'den Trabzon'a kadar 17, Tirebolu'ya kadar ise 32 tane viyadüğün yer aldığına vurgu yapan Gümrükçüoğlu, Tirebolu hattının engellenmesi için elinden geleni yapacağının sinyalini verdi.

TİREBOLULULAR SİZİ HİÇ UNUTMAYACAK!

Bize de projeye göre, Trabzon-Gümüşhane arasının 52 dakika, Gümüşhane-Tirebolu arasının ise 32 dakika olacağını hatırlatarak, "Aradaki zaman kaybıyla milli servetin ziyan edilmesine Gümrükçüoğlu'nun vicdanı el verecek mi?" diye sormak düştü.

Trabzon 4 bin yıllık bir kent de Tirebolu değil mi? 150 yıldır, Osmanlı'dan beri Tirebolu projenin içerisinde değil mi? Siz değil miydiniz, Ordu-Giresun Havaalanı Projesi gündeme gelince Trabzon Havalimanı eski etkinliğini kaybetmesinden korkup "Gereksiz" diyen? Yıllardır, Rizelilerin, Gümüşhanelilerin, Giresunluların sırtından kazandıklarınız yetmedi mi? Az mı dövdünüz Trabzonlu yolcu aldı diye minibüs şöförlerini? Göreleli hemşehrimiz Trabzonspor şampiyonluğu kaçırdığı için gururuna yediremeyip intihar ederken siz onun için ne yaptınız?

Aslında sizin yaptığınız yanlış değil, siz sadece doymaz bir eda ile bütün bürokratlarınız ve siyasetçilerinizle Trabzon'a sahip çıktınız. "Bize her yer Trabzon" dediniz, komşusu aç iken tok yatanlardan oldunuz. Metelik oldu Trabzon Kolbastısı, Çavuşlu Ekmeği oldu Vakfıkebir Ekmeği, Piraziz Köftesi oldu Akçabat Köftesi. Dedik ya siz değil, biz yanlış yaptık, sahip çıkmadık. Sizin verdiğiniz değeri veremedik.

Şimdi demiryolunu da kendinize hak görüyorsunuz, başka bir yerin adının geçmesini içinize sindiremiyorsunuz. Giresunluların hak arayamayıp sesinin çıkmayacağını da çok iyi bildiğiniz için size göre zamanlaması mükemmel bir çıkış yaptınız ama sanki bu sefer yanlış yaptınız. Eğer Tirebolu daha mantıklı olmasaydı siz böyle saldırmazdınız. Böyle paniklemeniz, Trabzon'un önemini kaybetme korkusundan. Ama korkmayın yakında belediyeniz, Trabzon Büyük Şehir Belediyesi olacak, tamamen devlet imkanları ile yep yeni bir stadınız olacak. Trabzonspor hep şampiyonluk kovalayacak. Trabzon yine bölgenin lideri olacak. Ama Tirebolular sizi, siz de Tireboluları hiç unutmayacaksınız.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir