Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10128 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2011 - 11:07

Yaylalar Modern Yapıya Kavuşuyor

Büyüt
Küçült
Yaylalar Modern Yapıya
TÜRKİYE'DE VE KARADENİZ BÖLGESİNDE BİR İLKİ GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ GERÇEKLEŞTİRDİ YAYLALAR MODERN YAPIYA KAVUŞUYOR

TÜRKİYE”DE VE KARADENİZ BÖLGESİNDE BİR İLKİ

GİRESUN İL  ÖZEL İDARESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

YAYLALAR MODERN YAPIYA KAVUŞUYOR 

Giresun”a atandığı  günden bu yana önemli çalışmalara imza atan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin”in talimatları Giresun İl Özel idaresinde devrim niteliğinde çalışmalar yapıyor.    
Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür”ün koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren il özel idaresi çok önemli bir çalışmayı Türkiye’de ilk olarak gerçekleştiren İl Özel İdaresi unvanını aldı. 
Giresun il Özel İdaresi yeni yasalar kapsamında Giresun yaylalarında tip proje uygulamasını başlattı. Buna göre ilgili yönetmelik yayınlandığında çalışmalara başlanacak. Türkiye”de ve Bölgemizde ilk olan bu çalışma ile yaylalarımız artık daha modern yapıya kavuşacağı gibi yaylalardaki yapılar  ile daha düzenli yerleşim yerleri sağlanacak ve tek tip projeler uygulanacak ve metrekareleri aynı olacak. Yapılan çalışma ise şöyle  
648 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 3194 sayılı İmar Kanununun EK-4 Madde getirilmesi nedeniyle yaylalarımızın planlanmasına yönelik olarak İlimiz Dereli İlçesi Kümbet Köyünde yaylalarda Halihazır Harita alımı gerçekleştirilmektedir. 2012 senesi için 60 adet yayla (oba)nın hâlihazırının yapılması hedeflenmektedir. 
648 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 3194 sayılı İmar Kanununun EK-4 Madde getirilmesi nedeniyle yaylalarda uygulanmak üzere yöresel mimariye uygun ve yöresel malzeme kullanılmak suretiyle tip proje çalışmalarına devam edilmekte. Mevcut duruma ilave olarak, yayınlanacak yönetmeliklere göre yaylalara yapılacak evlerin uygulamaya esas proje çalışmalarına idaremizce başlanılacaktır.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir