Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6891 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   06 Temmuz 2012 - 01:33

AK Parti Giresun Milletvekili Geldi'den, cevaplar

Büyüt
Küçült
AK Parti Giresun Milletvekili Geldiden,
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Mehmet Geldi,

    AK Parti Giresun Milletvekili Geldi'den,  cevaplar

 

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun kendisi hakkında yaptığı açıklamalar ile Kanal G Televizyonu'nda yapılan yalan haberlere, sunduğu belgelerle adeta tokat gibi cevaplar verdi. Geldi,"Kimse yalan beyanların arkasına sığınılmamalı. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" dedi.

 

Geldi, partisinin Giresun İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk ve AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu'nun da yeraldığı toplantıda Geldi, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun kendisi hakkında yaptığı yakışıksız söylemler ve değerlendirmeleri ile Kanal G Televizyonu'ndaki yalan haberleri değerlendirdi. G City Alışveriş Merkezi önüne yapılan inşaatın ruhsatının Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanlığı sırasında kendisinin verdiği yönünde Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun açıklamasının, Kanal G'de de haberlerin yapıldığını hatırlatan Geldi, bu iddiaların kesinlikle doğru olmadığını kaydetti.

 

Geldi, inşaat ruhsatının 6 Mart 2012 tarihinde CHP'li Giresun Belediyesi'nce verildiğinin altını çizdi, bunu belgesiyle kanıtladı.

 

Mehmet Geldi,"G City'nin önündeki inşaatın ruhsatı Mehmet Geldi'nin İmar Komisyonu Başkanı olduğu dönemde verildi, diye hem Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun açıklamaları oldu, hem de Kanal G Televizyonu'nda haber yapıldı. Bu tamamen yalandır. Ben belediye meclisinden 3 Eylül 2007 tarihinde istifa ettim. 22 Temmuz seçiminin akabinde istifa ettim. Bu basında yeraldı. Belediye meclis üyeliğinden hangi tarihte istifa ettiğimi bilmeyen yok. Rahatlıkta Sayın Belediye Başkanı da araştırsa mutlaka bunu öğrenebilir. Ben istifa ettim ama aradaşlarımız ne yapmışlar, kötü birşeymi yapmışlar onu da araştırdım? AK Parti'li Belediye döneminde 24 Ekim 2007 tarihinde de burada imar değişikliği yapılmış. Ben istifa ettikten sonra. 22 Kasım 2011 tarihinde CHP'li Giresun Belediyesi döneminde yine burada imar değişikliği yapılmış. İnşaat ruhsatı ise 6 Mart 2012 tarihinde bu CH'li Belediye tarafından verilmiştir. Bunun belgeleri belediyede mevcuttur. Yani Sayın Belediye Başkanı ile televizyon kanalındaki haberde iddia edildiği gibi imar değişikliği ile ruhsatlandırma CHP'li Giresun Belediyesi döneminde yapılmıştır" diye konuştu.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun kendisi hakkındaki yakışıksız sözlerini de tepki gösteren Geldi, şunları aktardı:

 

"Sayın Belediye Başkanı nedense eleştirildiğinde kontrolünü kaybediyor. Kontrol dışı cümleler kullanıyor. Giresun'da belediye başkanlığı yapmış her kişi bizim için saygı duyulması gereken değerdir. Öyle şehre koymayacağım, adım attırmam, görüştürmem, kovarım böyle bir şey yok. Biz kabadayılıkta da kimseyle yarışmayız. Öyle tavrımız ve üslübumuz olmaz. Ama alacağımız tokatlara yüzümüzü çevireceğiz de değiliz"

G City Alışveriş Merkezi'nde süren inşaatın kamu yararına olan durumunu sorguladıklarını, bunu da Giresun adına yaptıklarını vurgulayan AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, şöyle konuştu:

 

"Orada rahmetli Mehmet Larçın döneminde Cin Ahmet Pazarı olarak kullanılan alana proje yapılmış. Projenin amacı daha ağırlıklı olarak otopark sorununu çözmek. Daha sonra işmerkezine dönüştürülerek, belediyenin buradan mülk elde etmesi sağlanmış. Bugün Giresun Belediyesi bu mülkleri satarak gelir sağladı. Sen o dükkanları verirken, o terkleri yaptıramazmıydın. O kadar mülk var, senin de o terkte payın var. Satarken de kamu yararını gözeterek, terkinleri sağlaman lazımdı. Biz kimsenin inşaatına engel ol demiyoruz. Kamu yararına hangi adımı attınız? Attığınız adımlarda kamu yararını gözetiyormusunuz? Burada Sayın Belediye Başkanı açıkca yalan söylüyor. Zaten Sayın Belediye Başkanı bu işlere vakıf değil. Belediyeciliği bilmiyor. Bunun ispatı işte ortada. İnşaat alanı olmayan yeri siz kamunun menfaatini gözetmeden niçin verdiniz? Ruhsatı AK Parti döneminde verildi dediler. Alakası yok. Ruhsat yeni verilmiş. İşte belgeleri"

Milletvekili Geldi,"Kaldı ki burada ihaleye fesat karıştırma eylemi de gerçekleşmiş durumda" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Neden, çünkü sen ihalesi yapılmış bir alanda yeni inşaat alanı doğurmak kaydı ile ilave kazanç sağlıyorsun. Bunun kamu hakkı nerde. Orası yok. Biz bunu sorduk zaten. Sayın Belediye Başkanı bu kadar ince düşünemiyor. Sorun burda zaten. Benim söylediğim zaten bu. Belediye Başkanı bunları düşünecek kapasitede değil. Olayı bilmiyor"

 

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun, Atapark hakkında da kendisine yönelik söylemlerini değerlendiren Geldi, Aksu'ya burada da yüklendi.

 

"Atapark'ın Giresun'a getirisi nedir?" diyen Geldi,"Atapark'ın şimdi ki halimi, yokse daha önceki halimi güzel. Bugün Atapark rant merkezi haline dönüştürüldü. Ticari alan haline gelindi. Yaptığınız projenin amacı nedir. Yokse biz belediyenin yaptığı hizmete karşı değiliz. Ama getirisi nedir?" diye konuştu.

 

Geldi, Başkan Aksu'nun katı atık sorununu çözmek için hiçbir çaba göstermediğini, bu konudaki mücadelesinden dolayı Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'i övdü.

 

Milletvekili Geldi,"Sayın Başkan çöple ilgili ne öneri getirdi? Hangi öneriyi ortaya koydu? Kendisi Katı Atık Birliği'nin başkan vekili. Hangi çözümleri getirdi. Giresun Valisi Dursun Ali Şahin kendisine dert edilmiş çalışıyor, değerli belediye başkanının bu konuda hiçbir çabası yok"

 

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya gerek kendisi, gerekse de AK Parti Belediye Meclis Grubu'nun yönelttiği tüm sorulara cevap vermediğini, adetra soruları cevaplamaktan kaçtığına dikkat çekti. Geldi, Başkan Aksu'ya, soruları yanıtlaması çağrısında bulundu.

 

Kendisi hakkında yalan ve taraflı haber yapan televizyon kanalına da tepki gösteren Geldi, ilgili kuruluşu tarafsız olmaya davet etti.

 

Söz konusu haberlerde, kendisine ulaşılamadığı yönünde değerlendirmelerin de yapıldığını ifade eden Geldi,"Haberlerde bana ulaşamadıkları ifade edildi. Bana ulaşılamaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Kim ararsa benimle mutlaka görüşüyor. İlgili televizyon kanalından arayacak da bana ulaşamacak. Mümkün değil. Bizim görevimiz vatandaşımızla irtibatı sağlamak. Yalan beyanların arkasına sığınılmamalı. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" dedi.

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir