Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7274 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   14 Eylül 2012 - 01:19

Ak Parti İl Başkanı Öztürk' ün Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Ak Parti İl Başkanı Öztürk ün Basın
AK PARTİ Giresun İl Başkanı Av. Sabri ÖZTÜRK' ün BASIN AÇIKLAMASI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk,”Giresun Belediyesi’ni yöneten Belediye Başkanı artık yakasından siyasi rozeti çıkararak her kesin belediye başkanı olduğunu göstermeliydi. Maalesef 3,5 yıllık süre çerçevesinde bunu gösteremedi” dedi.

Öztürk, partisinin il başkanlığında İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, Giresun Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu ve Gençlik Kolları İl Başkanı Şeyma Tekin’in de yer aldığı bir basın toplantısı düzenledi. Atapark Projesi ile ilgili Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı kararı değerlendiren Öztürk, projeyle ilgili ortaya koydukları endişeler ile taleplerdeki haklılıkların kurulun kararı ile ortaya konulduğunu ifade etti.

Başkan Öztürk,”Biz AK Parti Grubu olarak Giresun’da hem 2009 Mahalli İdareler Seçimi, hem sonraki söylemlerimizde Atapark’ın yeniden düzenlenmesini, mutlaka yenilenmesini, daha güzel bir park yapılmasını istemiş ve önermiştik. 2009 Mahalli İdareler Seçimi öncesi vaat projelerimizden birisi de Atapark Projesi idi. Ancak biz Atapark’ın yenilenmesi gerekmekle birlikte bugün mevcut belediyenin yaptığından daha iyisinin yapılabileceğini, daha iyi değerlendirebileceğini ifade etti. Atapark Projesi’nin halkın temsilcileri olan Giresun Belediye Meclisi’nde tartışılmamasını,  karar alınmamasını eleştirmiştik. Bunu zaman zaman Sayın Milletvekilimiz Mehmet Geldi ve arkadaşlarımız her platformda ifade etmişlerdi. Ortaya gelinen nokta, CHP’li Giresun Belediyesi’nin Atapark’taki alanın tarihi koruma bölgesi içerisinde olmasına rağmen, anıtlar kurulundan herhangi bir izin başvurusu yapmadığı başlangıçta, daha sonra yaptığı, anıtlar kurulundan bir karar çıkmadan da kendisine göre tespit ettiği bir projeyi uygulamaya soktuğu, en son anıtlar kurulunu da projenin parkın tarihi dokusuna uygun olmadığına yönelik bir karar verdiği ortaya çıktı” diye konuştu.

Atapark Projesi’yle ilgili Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve belediye bürokratlarının, Giresun halkının betona gömülen bir milyon liraya yakın paranın hesabından sorumlu olduğunu vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

“Giresun Belediyesi bir bakkal dükkanı değildir. Giresun Belediyesi’ni yöneten başta Sayın Başkan olmak üzere tüm bürokratlar yasayı yasal prosedüre uygulamak zorundadırlar. Nasıl bir vatandaş kafasına göre izin almadan kazma vuramayacaksa, belediye de tarihi koruma bölgesi içerisinde yeralan bir alana onay almadan inşaata başlaması tam bir sorumsuzluktur. Tam bir görevi ihmal örneğidir. Burada anıtlar kurulundan onaylanmayan proje, örneğin, bu parkın yıkılması gündeme gelirse, buraya dökülen bir milyon liralık Giresun halkının parasının hesabını kim verecek? Hukuk kurallarını çiğneyen, yasal prosedürlere uymayan idareciyi her zaman sorumlu tutar. Burada şahsi kanaatim, hem Sayın Başkanın, hem de sorumlu görevlilerin bir görevi ihmali vardır. Burada doğacak zarardan sorumludurlar. Bizim dediğimiz şey keşke böyle olmasaydı. Keşke sözümüz dinlenseydi. Yasal prosedürler yerine getirilseydi. Keşke gecekondu bir park yapılmasaydı”

 

“Asla Giresun’a bir çubuk diken hiçbir kimseye karşı olmayız. Aksine destekleriz. Giresun’un yararına her şeyi AK Parti olarak destekleriz” diye konuşan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

 

“Bunu kim yaparsa yapsın, hangi siyasi görüş yaparsa yapsın. Çünkü burada kazanan her zaman Giresun olacaktır. Giresun’un zararına burada bir şeyler yapıldığı için uyardık. Kimse parka karşı değiliz, Biz hukuksuzluğa, biz ben yaptım oldu düşüncesine karşıyız. Yeni proje hazırlanırken kamuoyuyla paylaşılmalı, halkın beğenisi alınmalı ve tarihi dokuya uygun olmalı. Belediye bunu sunmaz, ben yaptım oldu, kardeşim dinlemem derse bu anıtlar kurulundan geçmemiş ruhsatsız bir proje olur. Dolayısıyla belediye bunu yerine getirirse ruhsatsız bir proje olur. Alparslan Caddesi’nin trafiğe kapatılması da tartışılmadan sağlandı. Caddenin trafik akışına ilave çözüm bulmadan buradan doğrudan kapatılması yanlıştır. Giresun’da ciddi trafik sorunu var, bunun çözümü için trafik eylem planı hazırlanmalı, uzun vadeli planlarla da bu sorunlar aşılması için ciddi çalışmalar gereklidir. Giresun Belediyesi bilbordlarla, reklamlarla, şunlarla, bunlarla uğraşacağına Giresun’un giderek büyüyen sorununu çözümüne uygun planlar yapmalı”

Öztürk, Giresun Belediye Meclisi gündemine getirilen eski Rus Pazarı arazisinin satışını da eleştirdi.

AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk, belediyenin bu karardan vazgeçmesini isteyerek,”En son katıldığımız meclis toplantısında belediye bir hususu daha gündeme getirdi biz de onu komisyona gönderdik. Giresun Belediyesi herhalde bütçe açıklarını kapatmak için olsa gerek elde ne kadar belediyenin değerli gayrimenkulü varsa hepsini satmaya gidiyor. En son bilindiği üzere Kent Hastanesi binası satıldı. Gedikkaya’daki büyük arazi satıldı. Giresun Belediyesi’nin çok değerli mülklerini Rus Pazarı alanı satılması gündeme geldi. Komisyon bunu değerlendirecek. Zaman zaman belediyeler önemli mülklerini ellerinden çıkarabilir. Ama önemli bir mülkünü elden çıkaran belediyenin mutlaka yerine daha iyisini almasını, ya da Giresun’a kalıcı bir eserleri ortaya koyması gerekiyor. Giresun Belediyesi neyi neden kaçırıyor, Giresun belediyesi eldeki önemli gayrimenkulleri neden elden çıkarıyor. Yoksa Giresun Belediyesi kötü para yönetimi, kötü insan yönetimi sonucu giderek bu CHP’li yönetim tarafından batağa mı sürükleniyor. Biz Rus Pazarı’nın satılarak paranın çarçur edilmesine kesinlikle karşıyız”

 

“GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI SAYIN AKSU SİYASİ ROZETİNİ ÇIKARTMALI”

 

Giresun Belediyesi’ne, AK Parti olarak, Giresun Üniversitesi’ne kayıt için gelecek olan öğrencilere yardımda bulunma adına bir stant açılması için başvuruda bulunduklarını, ancak belediyenin konuya siyasi yaklaşarak onay vermediğinden yakınan Öztürk, şunları ifade etti:

“Giresun artık bir üniversite şehri. Çok yoğun bir öğrenci potansiyeli Giresun’a geliyor. Gelen öğrencilerimizin barınma, ulaşım gibi talepleri oluyor. Biz de AK Parti teşkilatlarımız olarak gelen öğrencilerimize yardımlarda bulunuyoruz. Giresun’un tanıtımı için Giresun’da öğrencilerin kendi evi gibi hissetmeleri için Giresunluların misafir perverlik göstermek için çabalıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında 4 Eylül’de Giresun Belediyesi’nden otogarda AK Parti olarak küçük bir stant açmak istediğimizi gelen öğrencilere yardımcı olmak için böyle bir hizmet üretmek istediğimizi içeren dilekçe verdik. Koskoca otogarda maalesef CHP’li Belediye, AK Parti’ye stant açma izni vermedi. Giresun Belediyesi’ni yöneten Belediye Başkanı artık yakasından siyasi rozeti çıkararak her kesin belediye başkanı olduğunu göstermeliydi. Maalesef 3,5 yıllık süre çerçevesinde bunu gösteremedi. AK Parti stant açıp gelen öğrencileri karşılayıp, ulaşımlarını sağlasa, Giresun’u tanıtıcı bilgiler verse, Giresunlu’nun misafir perverliğini gösterse kötümü olurdu? Maalesef Giresun Belediyesi buna engel olmuştur. Buradan bu anlayışı bu yaklaşımı gösteren CHP’li belediyesi kınıyorum. Bugüne kadar görev yapan hiçbir belediye başkanı bu kadar siyasi taraf olmamıştır. Bu maalesef üzüntü verici bir durumdur”


Av. Sabri ÖZTÜRK           

     AK PARTİ Giresun İl Başkanı




    



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir