Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6805 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   09 Haziran 2011 - 15:34

''AKP Giresun'u bitirdi, CHP ayağa kaldıracak''

Büyüt
Küçült
AKP Giresunu bitirdi, CHP ayağa
CHP milletvekili adayı Aykut Gezmiş ''Ben fabrikalar açarak Giresun' daki işsizliği yok etmeye yemin etmiş koyu bir Giresun milliyetçisiyim, memleket aşığıyım.'' dedi

CHP milletvekili adayı  Aykut Gezmiş ''Ben fabrikalar açarak Giresun’daki işsizliği yok etmeye yemin etmiş koyu bir Giresun milliyetçisiyim, memleket aşığıyım.'' dedi 

''AKP Giresun'u bitirdi, CHP ayağa kaldıracak''
 

CHP milletvekili adayı  İnşaat Mühendisi Aykut Gezmiş, “AKP İktidarının 9 yılda Giresun’a çaktığı bir çivisi yoktur. Son 9 yılda nüfusumuz 107.000 kişi azalmış,  milletvekili sayımız 5'ten 4'e düşmüş, 10 bin esnaf kepenk kapatmış, 15 bin kişi işini kaybetmiştir” dedi. 

Gezmiş yaptığı  açıklamada, “1.500 kişinin çalıştığı SEKA kapatılmış, FKB entegrede çalışan sayısı 3.000'den 700'e düşmüş, Orman ana tamirhane, Liman İşletmeleri, Kıyı emniyet müdürlüğü, Meteoroloji meslek lisesi, TMO depoları, Adel kalem fabrikası, Petma Petrol ofisi dolum tesisleri, Kalkınma bankası, Sunta Fabrikası, Başkan Gıda, Fatoğlu Un Fabrikası gibi pek çok sayıda fındık un ve çay fabrikaları kapanmıştır.” ifadelerini kullandı. 

CHP milletvekili adayı  Aykut Gezmiş, komşu illerin plaka numaraları kadar açılış yaptığını,  Giresun’da da plaka numarası kadar fabrika kapandığını belirterek, “Fındığı perişan ettiler, Fiskobirlik’i bitirdiler, 1 kg fındıkla önceden yirmi ekmek alınırken şimdi dört ekmek alınır hale geldi” dedi.  

AKP’NİN GİRESUN’DA BAŞLAYIP TA BİTİRDİĞİ TEK PROJESİ  YOKTUR. 

Aykut Gezmiş AKP’yi; “4 adet hastanemiz 1'e düşürüldü. Tıp Fakültesi binamız, yurt binalarımız yapılmadı. OR-Gİ, Eğribel Tüneli, Doğalgaz gibi makro projelerimiz hala hayata geçirilmedi. Üniversitemize rektör atanmadı.  Fındığın fiyatı 7.5 liradan 4 liraya düşürüldü. Giresun'lu bürokrat sayısı azaldı. Kısaca AKP iktidarında Giresun şehri sanki bir savaşa girmişte kaybetmiş gibi tahrip oldu.” şeklinde eleştirdi ve “Şimdi çıkmışlar proje açıklıyorlar. Benim bildiğim 9 yıllık iktidar , yapacaklarını değil yaptıklarını anlatır. Ama görülüyor ki AKP'nin Giresun'da anlatabileceği bir hizmeti, çakılı bir çivisi yoktur” dedi. 
 

Gezmiş AKP Grup Başkanvekili Giresun milletvekili Nurettin Canikli ile Âdem Tatlı’nın yanı  sıra MHP milletvekili Murat Özkan’ı eleştirerek de “Bu 3 adayın eşi ve çocukları Giresun’da oy kullanmıyor,  bunların Giresun’da evi yok, oy için de ikametgâhlarını tenezzül edip Giresun'a aldırmıyorlar. Eşlerinin oy vermediği bu adaylara siz niye oy vereceksiniz. Bunlar ithal milletvekili, bunlardan Giresun’a fayda gelmez” dedi.  
 

Aykut Gezmiş, “Yeni CHP” anlayışı ile sundukları 41 başlıktan oluşan de 41 projeleriyle toplumdan büyük ilgi ve destek gördüklerini ifade ederek Aile Sigortası ile yoksulluğu yeneceklerini belirtti.  

AİLE SİGORTASINI UYGULAYARAK YOKSULLUĞU YENECEĞİZ 

Gezmiş “Aile Sigortası  son 40 yılın en iyi projesidir. Bugüne kadar hükümet eden partiler yoksulları kendi arka bahçesi haline getirip, siyasal sömürü  alanı olarak görmüşlerdir” diyerek uygulamayı  şöyle anlattı:   

“Ülkede yoksulluk sınırının altında yaşayan 15.5 milyonun üzerinde insan yani 3.650.000 aile var. Bu rakam Giresun özelinde yaklaşık 22 bin aile yani 100 bin kişidir. Biz bu aileleri aile sigortası kapsamına alarak, ailenin durumuna göre kademeli olarak 600 TL ile 1.250 TL arasında aylık maaş vereceğiz. Parayı evin kadınının hesabına yatıracağız.” dedi. 

PROJEMİZİN KAYNAĞI HAZIRDIR 

“Bunda kararlıyız ve başarılı olacağımızdan eminiz. İşin kaynağına gelince; aile sigortasının bütçeye getireceği ilave yük, yıllık olarak 8 milyar TL olup bu bedel yıllık bütçenin yaklaşık % 2'sine denk gelmektedir. Eğer yoksul halkımız için bu kadar kaynağı oluşturamayacaksak halkın iktidarını kurmuş olmayız ki. Doğru yönetim, kayıp-kaçakların önlenmesi, gönüllü katılımın arttırılması, kayıt dışılığın önlenmesi gibi hamlelerle bu kaynağın önemli bir kısmını zaten sağlayacağız. 

Bununla birlikte biz insanları  tembelliğe alıştırmayacak, kalkınma hamlesiyle iş imkânlarını  arttıracak ve öncelikle aile sigortası kapsamındakilerin işsizlik sorunu çözerek bu kapsamdan çıkmasını sağlayacağız. Böylece her geçen yıl aile sigortasından bütçeye gelen yük de azalmış olacaktır.” 

CHP iktidarında her kesimin rahat bir nefes alacağını dile getiren CHP milletvekili adayı  Aykut Gezmiş, “İktidarımızda esnafımızın rahat bir nefes alması için projelerimiz hazır. Biz pazarcı esnafımızın da zor bir dönemden geçtiğini biliyoruz. Siftah yapmadan günü tamamladıklarının farkındayız.” dedi.  

HİPERMARKET YASASIYLA ESNAFIMIZI KORUYACAĞIZ 

Gezmiş, Hal Yasası’nı  esnafın lehine yeniden düzenleyeceklerini,  Hipermarket Yasası’nı da çıkararak esnafı koruyacaklarını belirtti ve “Bu yasayla hipermarket sayısı sınırlanacak ve büyük marketlerin şehir dışında olmasını sağlayacağız. Böylece de esnaflarımızın büyük marketlere yem olmasını engellemiş olacağız.” dedi.  

Esnafın bir yıl boyunca ödediği vergi ve sigorta primi tutarında sıfır faizli kredi vereceklerini, gelir vergisi oranı 5 puan azaltacaklarını,  esnafın  ödediği Sosyal Güvenlik Destek primini kaldırılacaklarını, esnafa verilen kredileri 5 kat artıracaklarını kaydetti.  

     

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir