Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8369 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   11 Kasım 2013 - 18:47

Ali Bilir Durmak Bilmiyor

Büyüt
Küçült
Ali Bilir Durmak
Geçtiğimiz günlerde Beykoz Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adaylığını açıklayan hemşehrimiz Ali Bilir çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

ALİ BİLİR DURMAK BİLMİYOR!


Geçtiğimiz günlerde Beykoz Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığını açıklayan Ali Bilir çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

ZİYARETLER SÜRÜYOR!

Beykoz için önce Beykozluların huzur ve mutluluğu sloganıyla yola çıkan AK Parti Beykoz Belediye Başkan aday adayı Ali Bilir, dur durak demeden ziyaretlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde  Türkiye Omurilik felçlileri Beykoz Şubesi’ni ziyaret eden aday adayı Ali Bilir, engelli vatandaşların Beykoz’da ki durumu ve sıkıntılarını dinleyerek yetkililer ile bu insanların hayata tutunmaları için daha fazla neler yapılabileceğini hakkında görüştü.  Bunların yanı sıra dernek ve atölye çevresindeki yaş ortalamalarının neredeyse ortaokul düzeyine kadar indiği madde bağımlısı gençlerin durumu, etrafa verdiği huzursuzluklar da Bilir’in özellikle ilgilendiği konular arasında yer aldı. “ Beykoz için daha iyisini nasıl yaparız” diyerek yola çıkan Ali Bilir, Beykoz Orta çeşme’de esnaf ziyaretlerin de bulundu.   Esnafın sıkıntılarını, Belediye ile olan ilişkilerini dinleyen Bilir, Orta çeşme’de daha fazla neler yapılabileceği konusunda esnaf ve halk ile sohbet etti. Beykoz AK Parti Aday Adayı Ali Bilir önümüzdeki günlerde Beykoz Mahalle Muhtarları ve Beykoz’un önde gelen isimleri ile bir araya gelecek.

BİLİR’DEN BİR İLK!

Beykoz adına bugüne kadar yaptığı birçok çalışma ile ön planda olan Ali Bilir 2014 yerel seçim süreci için hazırlattığı  tanıtım filminde bir ilke imza atarak sağır ve dilsiz vatandaşları  da unutmadı.  İşitme engellilere özel bir tanıtım filmi hazırlatan Bilir, “ Beykoz için ileriye dönük yapmak istediklerimizi engelli engelsiz herkesin bilmesini istiyoruz bu nedenle tanıtım filmimizde İşitme engelliler için de özel bir bölüm hazırlattık. Çünkü  önemli olan Beykoz için yapacağımız işlerden önce Beykoz halkının bizi anlaması, bilmesi ve tanımasıdır. Kısacası önemli olan Beykozluların huzur ve mutluluğudur” dedi.


Özgeçmiş

1972 yılında dokuz çocuklu ailenin sekizinci çocuğu olarak Giresun'un Görele ilçesinde doğdu. İlkokulu köyünde, Ortaokulu Görele ve Sarıyer İmam Hatip Lisesi’nde, Lise eğitimini ise Görele ve Beykoz Ticaret Lise’nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni Lisans derecesinde mezun oldu. İşletme dalında MBA yapan Bilir, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik, Siyaset Okulu’nu bitirdi.

 

İş yaşamına Bankacılık sektöründe başlayan Bilir, sırasıyla Osmanlı Bankası, Sümerbank ve Anadolubank'ın çeşitli kademelerinde görev yaptı. 1994–1998 yılları arasında Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASS) Boğaziçi Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

 

Giresun ili, Görele İlçesi Ataköy Köyü Derneği'nin kurucu üyeliğini ve altı yıl Başkanlığını yaptı. 1998 yılında 55 Derneğin üyesi olduğu Görele Dernekler Birliği’nin kuruluşunda bulundu ve 2003 Ocak ayında Genel Başkanlığa seçildi. Aynı dönemde Giresun Dernekler Birliği Kurucu Üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı ve Karadeniz Sivil Toplum Örgütleri Birliği (KASTOP) kurucu üyeliği görevinde bulundu.

 

Okul yıllarında başlayan sosyal ve kültürel çalışmaları halen devam eden Ali Bilir, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Beykoz İlçe Teşkilatı'nın kuruluşunda bulunarak; İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

 

Araştırma ve deneme yazılarını çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlamakta ve Şehir Tarihi üzerine araştırma çalışmaları bulunmaktadır. “Geçmişten Günümüze Görele”, “Has Bahçeler Beykoz” ve “Çeşmi Bülbüle Gizlenmiş Abı Hayat Beykoz” isimlerinde üç adet yayınlanmış, Gezi ve İnceleme dalında ise yayına hazır bir çalışması bulunmaktadır.

 

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça dillerini bilen Bilir, 1998 yılında “Görele Gen Tr” (Giresun Platformu) internet sitesini kurarak yayın hayatına başlattı. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerine girerek Beykoz Belediyesi ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Meclis üyesi seçildi ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimler için Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olduğundan dolayı Başkan Yardımcılığı görevinden 5 Aralık 2008 tarihinde istifa etti.

 

Halen bu görevlerini sürdüren Bilir, ayrıca Beykoz Belediyesi Hukuk, Bütçe, Sağlık, Kültür ve Sanat Komisyon üyelikleri yanında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Tarife Komisyonu, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü Derneği Başkanlığı, İstanbul Amerikan Futbol Kulübü Fahri Yöneticiliği ve Türkiye Beyzbol, Softbol, Amerikan Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komisyon Danışmanlığı görevlerini yürütmektedir.

 

Belediye uygulamaları ve çalışmaları alanında Roterdam, Amsterdam, Prag, Varşova, Bişkek Belediyeleri’nde teknik incelemelerde bulunan Bilir, 2008 Eylül ayında Galler’in Başkenti Cardiff’te yapılan Avrupa Atanmış Yerel İdareciler Birliği (UDITE) Kongresinde Türkiye’yi temsil etmek için davet edildi.

 

Zamanla davet edildiği kuruluşlarda ve Üniversitelerde konferans veren Ali Bilir evli ve üç çocuk babasıdır.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir