Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8082 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   05 Şubat 2011 - 18:35

Ali Temür' ün Eynesil Ziyareti

Büyüt
Küçült
Ali Temür ün Eynesil
MİLLETVEKİLİ ALİ TEMÜR,EYNESİL İLÇEMİZDEKİ BÜYÜK PROJELERLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

MİLLETVEKİLİ  ALİ TEMÜR,EYNESİL İLÇEMİZDEKİ BÜYÜK PROJELERLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU 

      Giresun Milletvekili Ali TEMÜR, Ak Parti Eynesil İlçe Başkanı ve Eynesil Belediye Başkanı Coşkun SOMUNCUOĞLU’nu makamında ziyaret ederek Hükümetin Eynesil ile ilgili yatırımları hakkında bilgi verdi ve İlçenin sorunları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

   Milletvekili TEMÜR görüşmede şunları dile getirdi:”Eynesilli hemşerilerimize hizmetin en iyisini sunmak için önemli projeleri birer birer hayata geçiriyoruz. Bilindiği üzere Eynesil ilçemizin su konusunda bazı sorunları vardı. Belediye Başkanımızın ve ilçe teşkilatımızın özverili çalışmaları, siyasiler olarak bizlerin ve hükümetimizin önemli desteği ile Eynesil İlçemizin Su Problemini çözecek (Trabzon ilimizin bazı Belediyelerinin de içinde yer aldığı) 40 Milyonluk Bölgesel Su Projesinin ihalesini İller Bankası Genel Müdürlüğü nezdindeki girişimlerimizle yaptırarak çalışmalara başlanmasını sağladık. Proje tutarının %75’i Hibe şeklinde olup %25’i Belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Projenin tamamlanmasıyla ilçemizin su problemi kökten çözülmüş olacaktır.

      Yine Eynesil İlçemizin en önemli alt yapı sorunu Kanalizasyonun yetersizliğiydi. Bu sorunun çözümü için de Belediye Başkanımızla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucu, İller Bankası Genel Müdürlüğümüze 6 Milyon Türk Lirası tutarındaki Eynesil İlçesi Kanalizasyon Projemizi onaylattık, ihalesini yaptırdık ve çalışmalara başlanmasını sağladık..Bu projemizin de %50’si hibe şeklinde olup %50’si belediyemiz tarafından karşılanacaktır.

      Bilindiği gibi ilimizde aşırı yağışlar sonucu sel felaketleri olmakta can ve mal kaybı yaşanmaktadır. Eynesil ilçemizdeki dere ve ırmaklarımızın aşırı yağışlarda çevreye ve yerleşim yerlerine zarar vermesini engellemek amacıyla istinat duvarları yapılarak ıslah edilmesi için DSİ nezdindeki girişimlerimiz sonuçlandı. Eynesil’deki derelerimizin ıslah edilme projemizin ihalesi yapılmış olup çalışmalara Mart ayı içinde başlanacaktır.

      Eynesilli balıkçılarımız için son derece önemli olan Merkez Balıkçı Barınağı ve Boztepe Balıkçı Barınağı çalışmalarımızda da büyük aşama kaydettik. Merkez Balıkçı Barınağımızla ilgili çalışmaları tamamladık. Boztepe Balıkçı Barınağımızın bir bölümünü bitirdik. Kalan Bölümünün yapımı için önümüzdeki günlerde Belediye Başkanımız Ankara’ya geldiğinde birlikte Demiryollar, Limanlar ve Havayolları İnşaatı Genel müdürünü ziyaret ederek ödenek aktarımı konusunda gerekli girişimleri yapacağız.

      Ayrıca Karadeniz sahil yolu geçişinde deniz kıyısında dolgu yapılarak oluşturulan alan üzerine Belediyemiz Eynesilli Hemşerilerimize hitap edecek güzel bir park yapacak. Eynesilli gençlerimizin yararlanması için söz konusu alan üzerine güzel bir futbol sahası yapılması için Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk ÖZAK ile yaptığımız görüşmeler sonucu spor tesisinin çalışmaları da Nisan ayı içinde başlayacaktır.

      Yine tüm Eynesilli hemşerilerimize hitap edecek olan Eynesil Kapalı  Spor Salonunun yapımını Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğündeki girişimlerimizle programa alınmasını sağladık. Belediye başkanımızın gayretleriyle temin edilen arsa üzerine yapılacak spor salonunun ihalesi için 300 Bin TL kaynak ayrılmasını sağladık.

      200 kişilik Eynesil Öğrenci Yurdu yapımı için de ihale konusunda son aşamaya gelindi. Yakın zamanda bu projemizi de hayata geçireceğiz.

      Biz hemşerilerimizin hizmetkârıyız. İlçe Başkanımızın ve Belediye Başkanımızın Eynesil ilgili projelerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz.”

      Eynesil Belediye Başkanı Sayın Coşkun Somuncuoğlu; ziyaretlerinden ve yakın desteklerinden dolayı Milletvekili Ali TEMÜR’e teşekkür ederek, halen yürütülmekte olan projelerle ilgili bilgi verdi ve Eynesil’in diğer sorunlarını ifade etti.
 

                                                      ALİ TEMÜR

                                                 GİRESUN MİLLETVEKİLİ



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir