Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6198 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   06 Mayıs 2011 - 11:46

Av. Sabri Öztürk, Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu sert sözlerle eleştirdi

Büyüt
Küçült
Av. Sabri Öztürk, Belediye Başkanı Kerim Aksuyu sert sözlerle
Giresun Belediyesi' nin CHP' li Belediye Başkanı Kerim Aksu' nun , 2 yılını değerlendirdiği basın toplantısında 33 vaatten 22 sini gerçekleştirdiğini söyleyerek çok başarılı çalışmalar yapmış gibi kamuoyuna açıklamalar yaptığını savunan Öztürk, 2 yılda hiçbir hizmet yapılmadığını söyledi.

Her Belediyenin yapması gereken rutin işler büyük hizmetmiş gibi sunuluyor…

Giresun Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Sayın Kerim AKSU, 2 Yılını değerlendirdiği basın toplantısında 33 vaatten 22 sini gerçekleştirdiğini söyleyerek çok başarılı çalışmalar yapmış gibi kamuoyuna açıklamalar yapmıştı.

CHP’li Belediye’nin 2 yıl içinde yaptığı hizmetler,  günlük her belediyenin yaptığı, ilçe belediyelerin dahi yaptığı su, kanal, park-bahçe , çiçek  vs rutin işlerdir. Sayın Başkan’ın açıkladığının aksine, bir şehrin çöp gibi, trafik gibi, otopark gibi,  yol gibi temel  problemlerinin çözümüne ilişkin 2 yıl içinde hiçbir şey yapılmamıştır.

Sayın Başkan parklara diktiği  çiçeklerle övünmektedir. Müze önüne yaptığı 30-40 m2 lik yeşil alanla övünmektedir. Oysa şehrin tüm sahilinde 12 binin üzerinde ağaç diken, AK Partili belediyedir. CHP’li belediye bunu sulayıp bakımını yapsın , kurutmasın yeter.

Kale ve yolunun restorasyonunu Hükümet yapmıştır:

Sayın Başkan, Giresun Kalesi ve yolunun yapımını sanki kendisi yapmış gibi açıklamalar yapmaktadır. Oysa Giresun Kalesinin restorasyonunu Kültür Bakanlığı eliyle AK Parti Hükümetimiz yapmıştır.

KALDIRIMLAR…

CHP’li Belediye, Cemal Gürsel Caddesinde yaptığı kaldırımla övünmektedir. Bu kaldırımlar 30-40 yıl önceki eski sistem kilitli parke ile yapılmış olup bu çağa hiç yakışmamaktadır. Doğu bloku gibi geri kalmış ülkelerin parkesi gibidir. AK Parti döneminde Giresun’da Fatih Caddesi, Alpaslan Caddesine granit kaldırımlar yapılmıştı. İşte AK Parti ile CHP’li Belediyenin farkı granit ile beton parke gibidir.

ÇÖP KONUSU:

CHP’li Belediye Başkanı çöp sorununu çözüyoruz diye sanki bu konuda bir şey yapmış gibi halkı  yanıltıyor. Sayın Kerim AKSU, seçimlerde dağıttığı broşürlerde, gazete reklamlarında “çöp sorununu deniz ve su havzalarından uzak uygun bir alan bulunarak “çöp imha tesisi kurularak” çözülecektir.” Demiş, sorunu 2 yıl içinde çözeceğini söylemişti.  Şimdi bunun püf noktası şurası: CHP’nin bu vaadi 2009 yılında. Bu tarihte KATI ATIK BİRLİĞİ kurulu ve faaliyette. (2005 yılında AK Partili belediyeler ve Valilik tarafından kuruluyor.) Ama Başkan Katı Atık Birliğinin çözüm önerisine hiç atıf yapmadan kendisi sorunu müstakilen çözecekmiş gibi vaatte bulunuyor. 

Aradan 2 yıl geçti CHP’li Belediyenin 2 yıl içinde çöpün çözümü için hiçbir müstakil kendi çalışması yok. Şimdi Başkanlığını Sayın Valimizin yaptığı ve 40 üyesinin olduğu Katı Atık Birliğinin çözümüne 40 üyeden birisi olarak sanki sorunu kendi çözüyormuş gibi açıklama yapıyor. Halkın bu şekilde yanıltılması siyasi etiğe aykırıdır. Sayın AKSU’yu halktan vaadini yerine getiremediği için özür dilemeye davet ediyorum.

BELEDİYE REKLAM AJANSI GİBİ:

CHP’li Belediye Meclis üyelerinin  kullandığı komisyon toplantı odasını kapatarak burayı reklam/basın ajansı odasına çevirmiştir. Yapılan rutin işler 1’e 10  katılarak allanıp pullanıp basına servis ediliyor, bilboardlara asılıyor, sanki büyük bir hizmetmiş gibi halk yanıltılıyor. CHP li Belediyenin en iyi yaptığı iş reklamcılık. Ancak Bir Belediye Başkanının yapması gereken önemli hizmetler yapılmıyor. Şayet Sayın Belediye yetkilileri kapıdan pazarlama ürünü satsaydı ürün niteliklerinde vatandaş yanıltıldığı için tüm satışları Tüketici Hakem heyetleri iptal ederdi.

ŞEHİR İÇİ TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ.

Şehrin trafik sorunu hala çözülmüş değil. Başarılı bir belediyeden söz edebilmek için şehrin güneyine yeni ana arterler açmak gerekir. Şehri güneye doğru büyütmek gerekir. Bu yapılırsa başarılı belediyecilikten söz edilebilir.

ŞEHİR İÇİ YOLLAR ÇOK KÖTÜ DURUMDA…

Sayın Belediye Başkanı yaptığı  40-50 metrelik sokak yolu için 50 yıllık hizmetmiş gibi reklamlar yapıyor,i bilboardlara asıyor. Oysa şehrin caddelerinde, sokaklarında çoğu yolar bozulmuş, çukurta dönmüş durumda. Belediye yolları yamalı bohça gibi. Malpazarından İnönü Caddesi üzerinden Hükümet Konağı na kadar düzgün 10 metrelik yol yok. Sayın Başkan komşu köylere hizmet götürmekle övüneceğine kendi Belediye sınırlarındaki yolları yenilesin.

KADINLAR PAZARI BİNASI:

Belediye Başkanı daha önce mecliste bu arazinin kat karşılığı anlaşma ile müte ahide verilirken, yapılacak binanın %65’inin Belediye ye, %35’inin müteahhide ait olacağını söylemişti. Ancak yapılan anlaşmaya göre binanın en değerli  bölümleri müteahhide , arkada değersiz bölümleri belediyeye kalmıştır. Bizim müteahhit arkadaşımızla bir problemimiz yok. Ancak CHP’li Belediye halkın malı sayılan bu binada değer olarak binanın %65 ine tekabül eden yerleri alması gerekir. Aksi halde belediye zarara uğrar ki, tüm sorumluların hesap vermesi gerekir.

Ayrıca binanın ön cephesinde otopark iken dükkana katılan bölüm olduğu vatandaşlarca iddia edilmektedir. Bu husus da Belediye Başkanınca halka açıklanmalı, varsa sorumlular hesap vermelidir.

FINDIK ARAŞTIRMANIN ÖNÜNDEKİ YOL:

CHP’li Belediye Başkanı Sayın Kerim AKSU, AK Parti döneminde kendisi il/ilçe başkanı iken yolun daraltılmasını eleştiriyordu. Ama şimdi kendisi 25 mt.lik yolu 21 mt.ye düşürdü. Neden?

Şehrin trafik sorunu ortada iken , trafiği rahatlatacak bir yolun Belediye Başkanı tarafından daraltılması başkanın başarısızlığını gösterir.

BUNGALO EVLER:

Zamanında bu evler CHP’li Belediye tarafından yapılırken bunun yasaya aykırı olduğunu, kıyı  mevzuatına aykırı olduğunu, plajlara kalıcı-beton yapı  yapılamayacağını, ancak duşa kabin, soyunma odası gibi modern  beton olmayan yapılar olabileceğini söylemiştik. Ancak sakalımız yok diye Belediye Başkanı bizi dinlemedi. Şimdi Belediye kendi eliyle burayı yıktı. Belediye yanlış uygulama nedeniyle zarara uğradı. Bunun hesabını kim verecek?  İşte CHP’li Belediyenin 2 yılda geldiği nokta…

BELEDİYE YE CHP’Lİ KADROLAR DOLDURULDU…

Sayın Başkan seçim vaadinde meclis üyesi yakınlarını işe almayacağını, partizancılık yapmayacağını  vaad etmişti. Ancak aradan geçen 2 yıl içinde ne kadar CHP’li gençler varsa işe dolduruldu. Bazı CHP’li meclis üyelerinin yakınları işe alındı. Giresun’da yoksul gençlerin işe alınması gerekir.

CHP SEÇİM BÜROLARINDAN TELEFONLA BOŞ VAADLER YAPILIYOR…

CHP Seçim bürolarından vatandaşlar telefonla aranarak Sayın  KILIÇDAROĞLU’nun hayal vaadleri sıralanıyor. Öncelikle telefonla propaganda suçtur. Yapamayacakları şeyleri söylemek ise siyasi etiğe aykırıdır. Vatandaşları işe koyacaklarını, yoksullara aylık 600 TL. maaş bağlayacaklarını söylüyorlar. Şayet samimilerse Giresun Belediyesi CHP’de. Hem tüm işsizleri işe alsınlar, hem de yoksul ailelere maaş bağlasınlar. Şayet bunu CHP’li Belediye yapamıyorsa vatandaşı kandırmasınlar…

CHP, BELEDİYEYİ  BORCA BATIRDI…

Geçtiğimiz yıl Belediyenin aşırı  borçlandığını söylemiştim. Ancak Belediye Başkanı  yine sözümüzü dikkate almadı, aşırı borçlanmayı sürdürdü. Sayın Başkan Basın toplantısında Giresun Belediyesi ni AK Parti’den 2009’da devraldığında toplam borcun 27 trilyon (şimdi milyon) civarında olduğunu, kendi döneminde ise şimdi 22-23 trilyon (milyon) civarında olduğunu söylüyor. Sayın Başkan Belediyeyi hem borca batırdı, hem ortada büyük denebilecek bir yatırım yok, hem halkı yanıltıyor. Belediye Meclisi Denetleme komisyonunun 30.03.2011 tarihli raporuna göre;  2008 yılı sonu borç toplamı (kısa ve uzun vadeli tüm borçlar) 20 trilyondur. (altı sıfır atılmış haline göre:20.312.621,88 TL.dir.) 2010 yılı sonuna göre Belediyenin borç toplamı (kısa ve uzun vadeli tüm borçlar) 34,5 trilyondur. (altı sıfır atılmış haline göre:34.555.450,30 TL.)

Şimdi resmi rakamlara göre CHP’li Belediye Başkanı AK Parti dönem sonunda borcu 7 trilyon artırıyor, kendi borcunu ise 12 trilyon azaltıyor. İşte her şeyi abartarak halka sunma taktiği.. CHP’li Belediyenin reklamla gerçeği örtme anlayışı…Takdiri halkımıza bırakıyoruz…

CHP’Lİ  BELEDİYE BAŞKANI CHP İL BAŞKANI GİBİ…

Sayın Belediye Başkanı, CHP İl Başkanlığının milletvekilliği seçiminde yaptığı tüm  çalışmalara katılıyor. Seçim bürolarının kurdelesini kesiyor. CHP’li adaylarla kolkola cadde yürüyüşü yapıyor… “AK Parti’ye 4-0 nasıl olacakmış göstereceğiz” diye siyasi beyanatlar veriyor. Sanki CHP rozeti yakasındaymış gibi, siyasi parti il başkanıymış gibi açıklama yapıyor, siyasi çalışma yapıyor. Sayın Başkan tarafsız olmalı. Giresun halkına hizmet etmeli, CHP ye değil.

Sayın Başkan’ın tarafsız kalamadığının en iyi kanıtı, makam odasındaki CHP genel Başkanları BAYKAL ile KILIÇDAROĞLU fotoğraflarını asmasıdır. Sayın Başkan  önce halkın CUMHURBAŞKANININ resmini makamına assın. Şayet parti genel başkanlarının fotoğrafını asmak gibi bir hobisi varsa, o zaman Sayın Haydar Baş’ın, Sayın Osman Pamukoğlu’nun, sayın Devlet Bahçeli’nin ve değerli diğer genel başkanların fotoğraflarını da asması gerekir.

Aksi halde sayın Başkan  yalnızca CHP’nin Başkanı olur..

Sonuç olarak CHP’li Belediye , partizanca tutumlarla işe alımlar, aşırı harcamalar sonucu borç batağına sürüklenmektedir. Zaten CHP zihniyeti de hep böyle olmuştur. Bu güne kadar bu ülkede dikili bir çubuğu bulunmayan bir partiye mensup Belediye Başkanından da bir şey beklenemez. CHP’li belediyeler eski tas eski hamam devam etmekteler. Kamuoyuna saygı ile sunarız…

Av.Sabri ÖZTÜRK

AK Parti İl Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir