Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7042 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   06 Kasım 2013 - 00:57

Aydın, 3. Dönem için Aday Adaylığını Açıkladı

Büyüt
Küçült
Aydın, 3. Dönem için Aday Adaylığını
İki dönemdir Bulancak Belediye Başkanlığı yapan Av. Kadir Aydın, 3. Dönem aday adaylığını resmen açıkladı.

Aydın, 3. Dönem için Aday Adaylığını Açıkladı

İki dönemdir Bulancak Belediye Başkanlığı yapan Av. Kadir Aydın, 3. Dönem aday adaylığını resmen açıkladı.

Ak Parti ilçe teşkilatı binasında bugün saat 12.00’de partililerin, basın mensupları ve partiye gönül verenlerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Aydın, katılımcılara teşekkür etti.

Büyük ilgi ve katılım ile gerçekleşen aday adaylığı  tanıtım toplantısını yapan Aydın, “Başbakanımızın 2001’de attığı adımın takipçisi ve devamı olarak, İlçemizde de 2004 yılından beri,  partimizin bize verdiği görev, milletimizin bize verdiği emanet doğrultusunda; ilçemizin gelişmesi, insanımızın yüzünün gülmesi ve mutlu olması için gece ve gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreç yaklaşırken bir çok arkadaşımızla görüştük. İstişareler yaptık. Tekrar yola çıkıp çıkmama konusunda değerlendirmelerde bulunarak ve nihayetinde edindiğimiz kanaatler sonucunda yeniden aday adayı olarak müracaatımızı gerçekleştirmiş bulunuyorum. İlçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“Adayların çokluğu bizim zayıflığımızın bir göstergesi değil,  bereketimizin, partimizde ki verimin ve kalitemizin göstergesidir” diyen Aydın, “Hiç kimse gidipte kıraç topraklara tohum ekmez. Hangi fırının ekmeği güzel ise; kuyruk orada olur. Onun için milletimiz, iktidar yetiştiren bu bahçeyi, Hükümet çıkaran millete hizmet için abbe yetiştiren bu bahçeyi unutmamıştır ve asla unutmayacaktır” diyen Başkan Aydın;  “Seçim sürecinin hızlanmasıyla birlikte, yerelde bir takım eleştirilerin de dozu artmaya başladı. 2004’den bu yana neler yapabildik, neler yapamadıklarımızı kısa başlıklar altında değinelim. Evet, bunu da yapmışız dediklerim oldu. Zaman zaman bizi sevmeyenlerin yalanına, neredeyse ben bile inanacaktım. Bu yalan hangi yalan. Ya Bulancak’a hiç bir şey yapılmadı yalanı. Öyle bir kara propaganda var ki; ben de akşam eve gittiğimde acaba gerçekten Bulancak’a bir şey yapmadım diye düşünüyorum. Yaptıklarımızı kalem kalem yazmaya başladıkça gördük ki; çok şey yapmışız. Aslında bunların yalanı bir şekilde daha ortaya çıkıyordu. Bir şey yapılmadı diyenlere, ‘Peki kardeşim ne yapılmasını istersiniz?’ diye sorduğunuzda size verdikleri bir cevap yoktur dikkat ederseniz. Ben 94 seçimlerinde İstanbul’da öğrenciydim. 1999 – 2004 seçimlerinde özellikle hatırlarsanız. Hem Yerel seçimlerinde hem 1999 hem de 2004 seçimlerinde bütün aday arkadaşlarımızın elinde projeler olurdu. ‘Bizi seçerseniz biz gelince bunları yapacağız’ derlerdi. Ben 2009 seçimlerinde ve 2014 seçimlerinin hazırlığının yapıldığı bu günlerde partide ki aday arkadaşımızın elinde bir proje olduğunu görmüyorum. Bende gelirsem bu ilçede şu eksiklik var. Bende gelirsem şunu yapacağım diyen bir kimse görmedim.  Hatta şimdi değil, 2009 yılında dahi proje görmedim kimsede. 2009 yılında ki seçim kampanyaları biraz daha adayların kişilikleri ve adayları karalama kampanyası idi. Bu güzel ilçenin yöneticisi olarak görmüyoruz kendimizi ve bu güzel insanların hizmetkârı olarak görüyoruz. Bütün bakış açımız ve attığımız adımlar da buna yöneliktir. Hatırlarsanız 2004 yılında bütün adayların sahil projesi vardı. Biz sahili şöyle böyle yapacağız diyorlardı. Şimdi biz yaklaşık olarak 110 bin metre kare yeşil alan yaptık. Yaklaşık olarak 5000 binin üzerinde ağaç diktik. Çimlendirdik yeşillendirdik. Bizi sevmeyenler şöyle diyor; ‘Ne olacak canım, iki ağaç dikme ile mi oluyor bu işler’ bunu söyleyen arkadaşlarımız kapılarına harman yaparken; ‘Başkan bize kepçe gönderde harman yapalım’ diyorlar. 110 bin metre kare alana yeşil alan yapmak kolay değil. İskelenin olduğu, eski barakanın olduğu yerde kemeler birbirlerini kovalıyordu.  Şimdi ise insanımız orda geziyor ve mutlu oluyor. İnsanımızın mutluluğu bize ayrıca mutluluk veriyor”şeklinde konuştu.

“Bizim kentimizin 30 yıllık hayalleri ve özlemleri vardı” diyen Aydın, “Bunlardan bir tanesi neydi? Üniversite. 2009 Mart başlangıcında temel attık. O zaman dediler ki; ‘Başkan, seçim yatırımı yapıyor. Bu temelleri ondan atıyor’ şimdi ki temeller için de; ‘Seçim yatırımı yapıyor diyorlar’ ve diyecekler göreceksiniz. Altı ayda Üniversite binasını tamamladık. 1280 metre kare üzerine kurulmuş 4 katlı bina. Emek verdik yaptık. İsmini verdiğimiz Veysel Karabaş, Abisi Kadir Karabaş adına bize 700 bin lira katkıda bulunmuştu. Onun dışında ki katkılardan, dolmuş hattımızdan dolmuş sattık. İlçemizden ve İstanbullu hemşehrilerimizlerden para topladık. Şimdi peki bu Yüksekokul ile ilgili arkadaşlar Bulancak’a gelmesinden dolayı teşekkür mü ediyorlar?. Hayır. Yüksekokul Derneği’nde bu belediye başkanı; ‘yolsuzluk yapmış’ diyorlar. Arkadaşlar yolsuzluk yaptığımızı söyleyen insanlar, bunları basına değil, hükümet konağımızın girişinde savcımız var. Gitsinler oraya müracaat etsinler. Bizim anlımız ak, başımız diktir. Milletimizle göz göze, yüz yüze bakmaktan utanacağımız ve gelmekten korktuğumuz hiçbir davranışımız olmadı ve olmayacak. Çünkü biz helal süt emmiş insanlarız. Çünkü biz fakirlikten korkan insanlar değiliz. Neden? Çünkü oradan geldik biz. Bir işadamıyla görüşme yapıyorum. Bana diyor ki; ‘Başkanım seçimler geliyor. Katkın olur. Yardımcı oluruz.’ Baktım sözü nereye getireceğini anladım. Bak ben sana bir şey söyleyeyim; ‘Para öyle bir şey ki; Azı yeter insana, çoğu yetmez.’ Bir çocuğu ben şöyle tarif ediyorum; bir çocuğu neyle kandırabilirsiniz? bir çocuğa iki tane teklif sunarsınız ve o şekilde kandırabilirsiniz. Bir çocuğa, bir çikolata ve çeyrek altın sunsanız. Bir çeyrek altın yüzlerce çikolata alabilir. Ama çocuğun gözü çeyrek altını görmez. O’nun gözü çikolata dadır. Benim gözüm parayı görmez. Benim gözüm milletimin gözünü görür. Benim gözüm milletimin emeğini ve alın terini görür. Bizi para doyurmaz. Bizim parayla hesabımız olmaz. Parasızlıktan korkmayız. Para geçinmek için gerekli ama; parayla hesabı olanların, bizimle hesabı olmaz.” ifadelerini kullandı..

“Bizim hayalimiz Bulancak’ın gelişmesi ve güzelleşmesi noktasında her türlü hizmeti vermek” diyen Başkan Aydın; “Yüksekokul ile ilgili geçen günlerde CHP İl Genel Meclis Üyesi arkadaşımızın, gazetelerde bir demecini gördüm. Yüksekokul tabelasının yanında fotoğraf çektirmişti. Altına da bir haber yaptırmıştı. Haber şu; ‘Yüksekokulu unutmayalım. Sorunlarını da göz ardı etmeyelim’ günaydın Mustafa bey. Günaydın. Cumhuriyet Halk Partisi.  Herkes işini yapar. Biz gider oraya tabelayı dikeriz. Sizde gider haber yaparsınız. Bunlar yapılırken neredeydiniz. Ne kadar emeğiniz ve katkınız vardı. Seçim kampanyaları için harcadığınız paraları yüksekokula bağışlasaydınız ya. Bir eser bıraksaydınız bu ilçeye. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Bu ilçenin 30 yıllık hayalleri var. Sanayi ve Ticaret Odası başkanımız bur da. 19 74 yılından beri Bulancak’ta bir organize Sanayi sitesi kurulmasıyla ilgili çalışıyoruz. 20 trilyon para ödedik. Bu yirmi trilyonun gelmesiyle birlikte, gelir % 60’lık bölümü sanayi bölgesine geçti.180 dönüm civarında bir yerimiz daha var. Yer sahipleriyle fiyat konusunda anlamadığımız için usul gereği mahkeme kararıyla fiyat belirlenecek. Ona göre gereken yapılacak. Bu hafta içerisinde sanırım Perşembe günü arazi üzerinde keşfimiz var. Keşiften sonra bilirkişi raporunu takdim edecek ve ona göre ödemelerini yapacağız.” dedi.

Daha sonra Aydın, şimdiye kadar yaptırmış olduğu projelerini ve bundan sonraki projelerini, gelen misafirlerle ve basınla paylaştı.

PROJELERDEN BAZILARI: PAZAR YERİ ve KÜLTÜR MERKEZİ, ŞEHİR ŞEBEKE SULARININ DEĞİŞMESİ, BULANCAK HAMAM PROJESİ, KANALİZASYON VE ALT YAPI ÇALIŞMASI, BULANCAK DEVLET HASTANESİ, 9000 BİN KİŞİLK İFTAR ÇADIRI, 35 BİN KİŞİLİK SOKAK İFTARLARI, HANIMELİ PAZARI, KOSGEB ARACILIĞI İLE HİBE DESTEĞİ, HAYVAN BARINAĞI, ÇÖP SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ, MEYDAN PROJESİ, BETON YOL ÇALIŞMASI, BEYAZ MASA (ŞİKÂYET HATTI), MODERN MEZBAHANE, BUSMAR, ve HÜKÜMET KONAĞI.

Projelerini tanıttıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ni de eleştiren Aydın, “Kabul ediyorum ki; şehir içi problemini çözemedik. Bugün yaptıklarımızı yarın yıkmayalım diye bazı projeler gecikti. Milletimizi kandırarak siyaset yapmıyoruz. Burayı AK Parti’nin elinden almasına Cumhuriyet Halk Partisi`ne müsaade etmeyeceğiz. Boşuna hayal kurmasınlar. Eskiden ben çocukluğumdan hatırlıyorum. Sakallıoğlu Petrol’den tüp kuyruğuna girdiğimizi. AK Parti iktidarı kıtaları buluşturan MARMARAY`ı yaptı ama, milletimiz CHP`nin Tüp geçitlerini unutmadı” şeklinde konuştu.

Kimseye kırgın olmadığını dile getiren Aydın şunları kaydetti: “Milletimizin bize verdiği emaneti en iyi şekilde yapmaya gayret ettik. Zaman zaman eleştirildik ve gerildik. Belki başkaları gibi çok siyasi davranamadık. Bu konuda eksiklerimiz vardı. Bir belediye başkanı yaptığı çalışmalarıyla ilgili bir klasör hazırlamış. Kendisini ziyaret eden basın mensubu arkadaşa hazırladığı klasörden vermiş. Bir tanesi çok dikkatimi çekti. Diyor ki; ‘internet sayfasını yeniledik’ ben bunu bir haber olarak yazmaya utanırım.  Ben yaptığım hizmetlerden alkış beklemiyorum. Ben borç ödediğimi düşünüyorum. Borç  ödeyen adam çıkıp ta bağırır mı? Ben borcumu ödedim diye. Ben borç ödedikçe mutlu oluyorum. Başkaları gibi bağırmayı  çağırmayı şov yapmayı sevmem. Kimseyi kandırmak ve dolandırmak için yola çıkmadım. Kimseye inanmadığımız bir şeyi söylemedik. Hiç kimseyi arkasından vurmadık. Bile bile kimsenin gözünün içine bakarak yalan konuşmadık.

Ortalama bir Türk insanı kadar yaşasam. Bulancak’ta siyasetçi olarak ölmeyeceğim. Öner Abi, aday olduğunda 64 yaşındaydı. Ben 33 yaşındaydım o zaman. Ben şimdi 42 yaşındayım. Yani Allah ömür verirse Öner Abi gibi yaşarsam. Siyasetçi olarak ölme şansım yok. Vatandaş olarak öleceğim. Dolayısıyla ben kendimi o günkü  Kadir Aydın olarak düşünüyorum. Siyaseti kalkan olarak görmüyorum. Siyaseti sevmediklerimizi ve istemediklerimizi ezmek olarak görmüyorum. Milletimizin emaneti olarak görüyorum kendimi. Elhamdülillah akşam eve gittiğimde, belediye başkanlığı gömleğimi çıkarıp astığımda, kendime baktığımda, bu zamana kadar kendimi hiç  çıplak hissetmedim. Bundan sonrada sizinle yaşamaya bu şehirde devam edeceğim. Benim hakkım var ise; hakkım herkese helal olsun. Hepiniz hakkınızı helal ediniz. Herkese hakkımı helal ediyorum. Bende kendi kendime düşündüm insan hakkını neden helal etmez diye. Şu iftira atanlar geldi aklıma, dedikodu edenler, yapmadığımızı  paylaşanlar. Herkesin ailesi var. İnsanların ailesi var. İnsanların namusu üzerinden siyaset olmaz. Bizlerde o değerler sizin gördüğünüz gibi basit, küçük ve adi değildir. O değerlerin bizim nazarımızda yeri vardır. Düşünürken şöyle birkaç kişi geldi aklıma. Dedim ki ya, ben onları da hakkımı helal ediyorum. Niye? Dedim ki; hak helal etmek, Allah ile ilgili bir şeydir. Hakkımı helal etmediğim adam belki, Allah katında muteber biridir. Allah katında muteber bir adama ben hakkımı helal etmiyorum demek; doğru bir davranış değildir. Veya öyle bir adam değil, benim tanıdığım gibi üçkâğıtçı, dolandırıcı, iftiracının teki. Peki, öyle olursa da hakkımı helal edeyim mi? Evet. Niye? Gerçekten de öyle üçkâğıtçı, dolandırıcı, iftiracının birini öbür dünyada da görmek istemiyorum. Allah bana cereminden verir. Gidipte beni o çulsuzun peşinden süründürmez. Onun için bu güzel günde bizimle beraber olduğunuz için ayaklarınıza ve yüreğinize sağlık diyorum. Allah hiç birimizi utandırmasın. Allah Başbakanımızı, ülkemizi, ülkemizin duruşunu, konumunu bozmasın. Başbakanı’mızın ayağını yavaşlatacak, hiçbir davranış ve eylem içerisinde bizi bulundurmasın.”

Haber: Fatma Bulduk UĞURLU

Kaynak: http://www.kerasushaber.net/haber/siyaset_1/aydin-3.-donem-icin-aday-adayligini-acikladi/4892.html



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir