Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6656 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   05 Haziran 2011 - 17:57

Aykut Gezmiş Keşap Köylerinde

Büyüt
Küçült
Aykut Gezmiş Keşap
''Eğer AKP döneminde kapanan fabrikalar kapanmasaydı, bugün Giresun'da işsizlik diye bir şey yoktu''

CHP milletvekili adayı  İnş. Müh. Aykut Gezmiş, Keşap'ın köylerinde “AKP iktidarı  döneminde yani son 9 yılda, kapanan fabrikalardan dolayı yaklaşık olarak 15 bin kişi işini kaybetmiş, 10 bin esnafımızda kepenk kapatmıştır”  dedi. 

''Eğer AKP döneminde kapanan fabrikalar  kapanmasaydı, bugün Giresun'da işsizlik diye bir şey yoktu''
 

Beraberinde CHP Keşap İlçe Başkanı Metin Öztürk ve çok sayıda partiliyle birlikte Keşap'ta Güneyköy ve Çamlıca köylerini ziyaret eden ve buralarda yapmış olduğu mitinglerde konuşan CHP milletvekili adayı Aykut Gezmiş; 

“Giresun'da ki işsizliğin temel sebebi AKP'dir. Eğer AKP döneminde kapanan fabrikalar  kapanmasaydı, bugün Giresun'da işsizlik diye bir şey yoktu. AKP iktidarı döneminde yani son 9 yılda kapanan fabrikalardan dolayı yaklaşık olarak 15 bin kişi işini kaybetmiş, 10 bin esnafımızda kepenk kapatmıştır. Nüfusumuz 107 bin kişi azalmış, göçten dolayı bir milletvekilimiz azalmıştır. 1.500 kişinin çalıştığı SEKA kapanmış, 3.000 kişinin çalıştığı FKB'de çalışan sayısı 700'e düşmüştür. Orman ana tamirhane, Liman işletmeleri, Kıyı emniyet müdürlüğü, Meteoroloji meslek lisesi, TMO depoları, Petrol ofisi dolum tesisleri, Kalkınma bankası, Sunta, Adel kalem, Başkan Gıda, Fatoğlu gibi işyerlerinin tamamı AKP iktidarı döneminde kapanmıştır. Kısaca AKP iktidarında Giresun, sanki bir savaşa girip de kaybetmiş gibi tahrip olmuştur.” dedi. 

Sonra Keşap'ta bulunan resmi daireleri ve esnafı ziyaret eden Gezmiş, “AKP fabrikalar kapatan parti, CHP ise fabrikalar açacak partidir. İşsizliği çözecek projelerimiz hazır. Fındığa dayalı sanayiyi süper teşviklerle sadece bu bölgede teşvik ederek, bu bölgeye çikolata fabrikaları kurulmasını sağlayacağız. Her fabrika bir kaledir diyeceğiz, kalelerimizi koruyacağız ve arttıracağız. Deniz ve yayla turizmini yine süper teşviklerle destekleyerek bu sektörde yeni iş sahaları kurulmasını sağlayacağız. Böylece yaklaşık olarak 10 bin kişiye yeni iş imkanı oluşturacağız. Destek sizden hizmet bizden. CHP iktidarında herkes rahat bir nefes alacak.” dedi. 

Daha sonra Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile birlikte Uğurca Mahallesinde geniş bir toplantıya katılan Gezmiş'e hemşehrilerinden yoğun ilgi olduğu gözlerden kaçmadı.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir