Bu haber 6841 kez okundu. | Kategori : Siyaset

BBP Partisi İl Başkanı Selahattin Toslunun Basın
BBP Partisi İl Başkanı Selahattin Toslu'nun Basın Açıklaması

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ  HAFTASI

İçinde bulunduğumuz hafta camiler ve din görevlileri haftası

Kutsal camilerimiz kadar bu camilerde görev yapan insanlarda önemlidir çünkü bu şerefli hizmetleriyle peygamberimizin varisleri olmuşlardır. Bu haftanın insanlarımız, camilerimiz ve din görevlilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor bu haftanın amacına uygun olarak güzel hizmetlerle dolu dolu geçmesini Cenabı Hak'tan niyaz ediyorum’’

EĞİTİM VE ÖĞRENİM YILININ AÇILMASI

Eğitimde Okul, öğrenci, Aile Üçü bir sacayağı gibidir. Öğrencilerin kendilerini geliştirebilmesi, yetiştirebilmesi için yapabileceklerini keşfetmesi için sağlık ortamlar hazırlamalıyız. Öğrencilerimizin gelecekte bilimsel davranışa sahip insanlar olabilmesi için yeni eğitim sistemleri geliştirilmeli, araştırılmalı ve uygun görülenler uygulamaya konulmalıdır. Çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel dengeleri için ailelere büyük görevler düşmektedir. Veliler çocuklarını sürekli takip altında tutmalı ancak bu takibi yaparken de çocuğuna baskı uygulama malı.  Öğrenciler gelecek nesillerin teminatıdır. Bu vesile ile 2013 – 2014 Eğitim Öğretim Yılının Tüm Öğretmen ve öğrenci kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

MODERN PAZAR ALANI

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, bir açıklamasında "Pazar esnafımız ve halkımız için pazar yerinde yeni bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bunun için bizim hazırladığımız ve esnaf kardeşlerimizin önerdiği projeler var. Bunları değerlendirerek en uygun projeyi oraya uygulayacağız. Esnafımız ve halkımız için üstü kapalı ve daha düzenli bir pazar oluşturacağız" dedi.

Şimdi Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya Soruyorum.

Şehrin genel yapısını düzelttiniz mi?

Doğalgaz la birlikte yollar ve sokaklar patates tarlasına dönüştü. Sütlaş köprüsü veya şehir merkezinde eski devlet hastanesi olan yere araçlar gidilemez halde samanlık kıranı ve kayadibi mahallesini belediye başkanı acaba görmüyor mu bu insanların sağlığı ile mi oynamak istiyor belediye başkanı.

Alt geçitlerimiz tam anlamı ile rezil durumda.

Ne düzenli bir aydınlatma var nede yapılması  gereken bir temizlik.

Alt geçitler de sokaklar nasıl her gün temizleniyorsa, çöpleri toplanıyorsa alt geçitlere de bu tip temizliklerin yapılması  gerekmektedir.

Alt yapıyı sağlıklı bir hale getirdi mi?

Bugün en küçük bir yapışta bile sokaklar ve caddeler dere yatağına dönüşüyor.

Alt yapının üzerinde özellikle durulması  gerekmektedir.

Kanalizasyon çıkışlarının tıkanmaması  sürekli olarak temizliğe tabii tutulmalıdır.

Şehrini yönetemeyen bir belediye Başkanı Giresun’u modern bir görünüme kavuşturamaz.

Giresun şu anda Türkiye’nin en büyük köyü haline gelmiştir. Bu şekilde devam ederse eğer yakında da Türkiye’nin en küçük köyü haline geleceğiz.

Belediye başkanının siyasi partisi olmaz belediye başkanı iktidar partisi ile ortaklaşa çalışmalar yapması gerekmektedir.

ORDU GİRESUN HAVA ALANI

Bizim aldığımız duyumlara göre Ordu –  Giresun Hava alanı kullanıma geçtiği andan itibaren Trabzon hava alanı bakıma alınacaktır. Buda bize şunu gösteriyor. Henüz Hava alanı için bir yönetici kadrosu oluşturulmadığı için Trabzon hava alanı personeli Ordu – Giresun Hava alanına transfer edilecektir. Eğer duyumlarımız bizi yanıltmıyorsa burada büyük yanlış yapılıyor ve bu yanlışı o saatten sonra kimse geri çeviremez. Bir an önce Ordu – Giresun Valiliği bir kontak kurarak bu konuyu çözüme kavuşturmalı. Ordu – Giresun Hava alanı için yönetimi oluşturulmalı ve çalışacak personel kadrosu şimdiden hazır tutulmalı. Umarım duyumlarımız bizi yanıltmıyordur. Yanıltıyorsa bile bu hazırlıkların şimdiden yapılması gerekmektedir.

YABANCI İSİMDE TABELA KİRLİLİĞİ

Giresun’da yabancı dilde bulunan tabelalar kaldırılmalıdır.  “Dilimiz önemli. Yabancı dille yazılmış tabelaları kaldırılması gerekir. Esnafımızda kendi örf ve geleneklerimize uygun isimler koymalı. “Bugün bir sokağa bir caddeye girdiğiniz zaman bütün mağazaların bütün o ışıklı levhaların içinde yazılanlara bakınız, Türkçe ne kadar terk edilmiş, Türkçe ne kadar unutulmuş. Çok garip tanımlamalarla güya reyting yapmaya çalışıyorlar. Burada özümüzden uzaklaşıyoruz. Türkçemizi unutuyoruz. Buradan esnaf arkadaşlarımıza sesleniyorum; gelin yabancı isimli tabelaları kaldırın. Öz Türkçe isimler koyun.” Bir millet dili, dini ve kültürü ile ayakta durur. Devletine 4 gönüllü alay veren bir ilde yabancı tabelalar görmek insanı çok üzüyor ve yaralıyor. Milletimizin ayakta durabilmesi için özellikle dilimize dinimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız. Artık ülkeler sıcak savaşta değil kültür dil ve din yozlaşması ile işgal ediliyor. Biz Giresun’da vatanına milletine son derece sadık bir millet olarak dilimize kültürümüze ve dinimize sahip çıkmalıyız.

'PAKETİN TAMAMINA YAKINI BDP İÇİN YAPILMIŞ'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Giresun İl Başkanı Selahattin Toslu, açıklanan paketin tamamına yakını BDP için yapıldığını  söyledi.

‘Demokratikleşme Paketi’ ile ilgili görüşlerini açıklayan Toslu, “Paket genel itibariyle milletin taleplerini karşılamayacak, Türkiye'yi demokratikleşme adına bir noktaya taşımayacak. Tam tersine bir takım çevrelerin taleplerini içerecek. Birincisi iktidar partisinin kendi taleplerini koruyacak ya da güçlendirecek maddeler. İkincisi AB ve batının dayattığı maddeler, üçüncüsü de PKK ile yürütülen müzakere sonucu pazarlık edilen maddeler" dedi.

PAKETTE 3 ANA ÖNEMLİ NOKTA VAR.

Pakette üç ana noktanın olduğunu belirten Toslu, “Gezi olaylarından sonra özellikle Türkiye’de ‘batı da hükümeti gözden çıkarttığı” gibi bazı çevrelerce bu konu çokça dillendirildi. Hükümet de bundan ziyadesiyle etkilendi. Batıyla ilişkilerini düzeltmek, ‘yeniden kaldığımız yerden başlayalım’ mesajı bana göre bu paketin içerisinde var. Sayın Başbakan her ne kadar ‘PKK ile yürütülen müzakere sürecine bu paketin etkilenmediği ya da bir pazarlık sonucu bu paketin içersine bir takım maddelerin olmadığını’ söylese de bu paketin ağırlığı, bu müzakere sürecinin sonucu pazarlık edilen maddelerdir. Ak Partini’nin kendi önünü açacak ve konumu muhafaza edecek maddelerdir.” Şeklinde konuştu.

BU TALEPLER KANDİL’İN VE İMRALI’NIN TALEPLERİDİR.

Toslu, açıklamasında şunları söyledi: “Bulgaristan komünizm’den çıkmış yeni bir ülke. Bulgaristan da siyasi partilere hazine yardımı yüzde 1, baraj da yüzde 4. Makedonya da Türk partisinin 1 milletvekili var, 1 bakanı var dışarıdan. Kosova da 18 bin Türk var. 3 milletvekili, bir bakanı ve bir bakan yardımcısı var. Türkiye ile Bulgaristan’ı kıyaslayanlar, Türkiye daha demokratikmiş gibi bir hava veriyorlar ama Bulgaristan’da durum bu. Hazine yardımı yüzde 1, baraj ise yüzde 4. Şimdi önerilen seçim sistemlerine bakıyoruz; Bu önerilen üç seçenek de iktidar partisinin işine yarar, üç seçenekte PKK’nın siyasi partine yarar. Yüzde 5 ve daraltılmış bölge tamamen BDP’nin bir talebidir. Sıfır baraj ve dar bölgeli seçim sistemi de tamamen BDP’nin talebidir. Şu anki duruma göre BDP’nin dışında hiç bir siyasi partinin işine yaramaz. Yüzde 3 olan hazine yardımı yine BDP’nin talebi. Bu madde şu anki mevcut durumu hiç etkilemiyor. Şu anda önümüzdeki iki seçimde de sadece 3 parti hazine yardımını alacak. Sanki Başbakan açıklayınca hazine yardımı değişmiş gibi bir algı oluşuyor. Yüzde 3 almış bir parti olmadığından dolayı sadece yine mecliste bulunan AKP, CHP ve MHP alacak. Bundan sonraki seçimde de sadece BDP’nin alacağını hesap ederek böyle düzenleme BDP’nin baskısıyla yapılmıştır. Bu maddeler Kandilin ve İmralı’nın talepleridir.”

KCK VE PKK’LILARIN SİYASET YAPMA ÖNÜ AÇILIYOR.

Hükümetin büyük bir kelime oyunu oynadığını ifade eden Toslu, açıklamasına şöyle devam etti: “En övündükleri şey ‘partilere üye olmanın önünü açıyoruz.’ demeleridir. O kadar büyük kelime oyunu var ki, ‘Bir başka yasal düzenlemeyle, siyasi partilere üyelikte engelleri kaldırıyoruz. Siyasi Partiler Kanunu’nun 11’inci maddesinde yapacağımız değişiklikle, siyasi partilere üye olmayı daraltan, kısıtlayan bazı engelleri ortadan kaldırıyoruz. Seçim Kanunu hükümlerine göre, oy verme hakkına sahip olan herkesin, siyasi partilere de üye olabilmesinin önünü açıyoruz.’ Burayı okuduğunuz zaman sanıyorsunuz ki oy veren herkes partiye de üye olacak. Ama devam ediyor, “11’inci Maddenin B Bendindeki 6 kısıtlayıcı engeli ortadan kaldırıyoruz." Neymiş bu 6 kısıtlayıcı madde. Birincisi kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar. İkincisi zimmet, rüşvet hırsız, dolandırıcılık. Yani hırsızları, dolandırıcıları, rüşvet alanları partiye üye yapıyorlar. Üçüncüsü herhangi bir suçtan dolayı ağır hapis ve taksirli 3 yıldan ve daha fazla hapis cezası alanları, dördüncüsü TCK’nın 2. kitabının birinci bendinde yazılı suçlardan ve bu suçların işlenmesinde aleni olarak tahrik etme suçundan, beşincisi bu maddenin PKK için çıktığı delili. Terör eyleminden mahkum olanlar. Yani KCK’lılar, PKK’lılar bundan sonra rahatlıkla, ileride de Apo’nuın da önünü açmak için düzenleme yapılıyor. Milletimizin bu maddelere iyi okumasını talep ediyorum.”