Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15865 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2017 - 15:01

Cemal Öztürk'ün Bulancak'a Referandum Ziyareti

Büyüt
Küçült
Cemal Öztürkün Bulancaka Referandum

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, referandum çalışmasına Bulancak'ta devam etti. Milletvekili Öztürk, ilçede merkezinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda nelere oy vereceklerini tek tek anlattı. Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Öztürk, 16 Nisan’da 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimizin ivme kazanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte hızlı ve etkili yönetim; ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacağını belirten Öztürk; hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacağını ifade etti. Yeni sistemle birlikte vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hâkim olacağını da sözlerine ekleyen Öztürk,  bürokrasinin azalacağını, büyümenin ise hızlanacağını belirtti.

İcraatçı Hükümet, Güçlü Meclis Geliyor

Yeni Anayasa ve Hükümet Sistemi ile birlikte Hükümetin kendi işini, Meclisin kendi işini yapacağını vurgulayan Öztürk;’’Başbakanlık kurumu Cumhurbaşkanlığı ile birleşiyor. Silahlı Kuvvetler, Devlet Denetleme Kurulunun işleyişi içine alınıyor. Jandarma Genel Komutanı MGK üyesi olmaktan çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri anayasal yargı denetimine alınıyor. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği kalkıyor. Seçimlerde Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlarının görevi bırakması ve geçici seçim hükümeti uygulaması kalkıyor. Halk Oylamasında anayasa değişikliği teklifinin kabulünden sonra; HSK’da yapısal dönüşüm başlıyor, üye seçimleri hemen yapılıyor ve askeri mahkemeler yürürlükten kaldırılıyor. Sıkıyönetim tarih oluyor. Meclis güçleniyor, bütçe kanunu dışında tüm kanunlar hükümetin teklifiyle değil, sadece milletvekillerinin teklifiyle çıkarılıyor. İcraatçı Hükümet, Güçlü Meclis geliyor. Kanun yapımında Meclis iradesi ön plana çıkıyor. Hükümet icraat ve hizmet üretiyor, Meclis kanun hazırlayıp çıkarıyor, Cumhurbaşkanını ve Hükümeti denetliyor. Hükümet kendi işini yapıyor, Meclis kendi işini. Cumhurbaşkanının Meclise kanun sunma yetkisi bütçe kanunuyla sınırlandırılıyor.’’dedi.

Demokrasi ve Siyasi Uzlaşma Kültürü Gelişecek

 

Yeni sistemde demokrasi kültürü ve siyasi uzlaşma kültürünün gelişeceğine de dikkat çeken Öztürk;’’ Yeni sistemde yasama ile yürütme, yani Hükümet ile Meclis ayrışacağı için, ortaya yeni bir uyum ve uzlaşma kültürü çıkacak. En az yüzde 50 seçmenin oyunu almayı gerektiren yeni sistemde demokrasi kültürü ve siyasi uzlaşma kültürü gelişecek. Kanunlar sadece milletvekilleri tarafından hazırlanacak ve Meclise sunulacak. Artık hükümetin, bütçe kanunu hariç, kanun hazırlama ve sunma yetkisi olmayacak. Hükümetin asli işi icraat üretmek olacak. Kanunları Meclis hazırlayıp çıkaracak, Cumhurbaşkanını ve Hükümeti denetleyecek. Hükümetin de Meclisin de işi belli olacak. Bunların aksamasız yürümesi için, Hükümet ile Meclis arasında uyum şart olacak. Daha akılcı, daha uzlaşmacı bir anlayış ön plana çıkacak. Mevcut sistemde Hükümet Meclisin içinden çıktığı için kuvvetler ayrılığı iyi işlemiyor. Milletvekilleri bakanlık beklentisi taşıdığı için, Hükümetin ve parti yönetiminin çizgisi dışına çıkmamaya özen gösteriyor. Yeni sistemde Hükümet Meclis dışında oluşacak. Milletvekilleri, bakanlık beklentileri olmadığı için, daha bağımsız hareket edecek. Meclisin hükümeti denetleme işlevi ön plana çıkacak. Teröre gelince: Hızlı karar alan ve anında uygulamaya geçen bir Hükümet terör örgütlerinin korkulu rüyası olacak. Bunun en büyük kanıtı da PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin yeni sisteme şiddetle karşı çıkmaları ve hayır çağrısı yapmaları.’’diye konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir