Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7823 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   14 Mart 2013 - 00:46

ÇKS Kayıtlarını Güncellemeyen Üreticiler Mağdur Olacak

Büyüt
Küçült
ÇKS Kayıtlarını Güncellemeyen Üreticiler Mağdur
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu alan bazlı gelir desteği ödemelerinin devam edeceğinin açıklanması ve Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girmesi öncesinde, 31 aralığa kadar çiftçi kayıt sistemi bilgilerini güncellememiş üreticilerimiz olduğunu belirterek ek süre verilmesi gerektiğini söyledi.

   TBMM GENEL KURULU YERİNDEN SÖZ ALARAK KONUŞMA - GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANININ YANITLAMASI İÇİN SORU ÖNERGESİ

                   Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu alan bazlı gelir desteği ödemelerinin devam edeceğinin açıklanması ve Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girmesi öncesinde, 31 aralığa kadar çiftçi kayıt sistemi bilgilerini güncellememiş üreticilerimiz olduğunu belirterek ek süre verilmesi gerektiğini söyledi. Bakanlar kurulu kararının 30 Ocak 2013'de resmi gazetede yayınlandığını belirten Karaahmetoğlu, alan bazlı gelir desteği ödemelerinin artık yapılmayacağını düşünen üreticilerimizin 31 Aralık 2012' ye kadar  bilgilerini güncelleme gereği duymadığını, açıklamanın bu süre geçtikten sonra yapıldığını belirterek fındık üreticilerinin mağdur olmaması için ek süre tanınması gerektiğini söyledi. Karaahmetoğlu ayrıca konu ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle de bir soru önergesi verdi.

 

 Karaahmetoğlu 12 Martta TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alarak yaptığı konuşmada milletvekillerine şu şekilde seslendi:

 

"Sayın Başkan, fındık üreticisine alan bazlı gelir desteği ödemesinin sona ermesinin ardından 2012, 2013, 2014 yıllarını da kapsayacak şekilde ödemelere devam edileceği belirtilmiştir. Buna ilişkin Bakanlar Kurulu kararı ardından 2013/4 no.lu Tebliğ 12 Şubat’ta Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 2012 yılı için alan bazlı gelir desteği ödemelerinin söz konusu olamayacağını düşünen ve 31 Aralık 2012 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki bilgilerini güncellemeyen fındık üreticisi belgelerine sahip üreticilerimizin bundan yararlanabilmesi için telafi edici bir süre tanınması mağduriyet yaşamamaları için gerekmektedir. Teşekkür ederim."

 

Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu'nun konuya ilişkin verdiği soru önergesi ise şu şekildedir:

 

Fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği ödemelerinin sona ermesinin ardından,  2012, 2013, 2014 yıllarını kapsayacak şekilde devam edeceği açıklanmış,   28 Ocak 2013 tarihli 4245 sayılı “Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği ve Alternatif Ürüne Geçen Üreticilere Telafi Edici Ödeme Yapılmasına” Dair Bakanlar Kurulu Kararı 30 Ocak 2013’ de 28544 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yine Bakanlar Kurulu Kararının uygulanmasına ilişkin 2013/4 nolu tebliğ 12 Şubat 2013’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Fındık Üreticisi Belgesine sahip üreticilerimizin bir kısmı,  2012 yılı ürünü Alan Bazlı Gelir Desteği ödemeleri için çiftçi kayıt sistemindeki bilgilerini 31 Aralık 2012 tarihine kadar güncellememiş olduklarından kayıtlarını yaptıramamıştır. Alan bazlı gelir desteği ödemelerinin devam edeceğinin, bu tarih geçtikten sonra duyurulmuş olması kimi üreticilerimizin çiftçi kayıt sistemindeki bilgilerini güncellememelerine neden olmuştur. Üreticilerimizin bu konuda mağduriyet yaşamalarını önlemek için ek bir süre tanınması mümkün müdür?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir