Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8094 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   19 Şubat 2012 - 18:19

Erdemir' den Anayasa İkazı

Büyüt
Küçült
Erdemir den Anayasa
HAS PARTİ GİRESUN İl Tanıtma Başkanı Kaya ERDEMİR, Yeni Türkiye ve Yeni Siyaset için, Sivil ve Demokrat bir Yeni Anayasa yapılmasının gerekliliğini hatırlatıyor ve geç kalınmaması için ikaz ediyoruz.

Tarayıcınız bu resmin gösterilmesini desteklemiyor olabilir. Yeni Türkiye ve Yeni Siyaset için, Sivil ve Demokrat bir Yeni Anayasa yapılmasının gerekliliğini hatırlatıyor ve geç kalınmaması için ikaz ediyoruz  

Bildiğiniz gibi YENİ ANASAYA ile ilgili HAS PARTİ başından itibaren aktif bir siyaset izlemektedir. Yeni Anayasa yapım süreci ile ilgili bugüne kadar yapılanları şöyle özetleyebiliriz.

Has Parti’nin "Yeni Siyaset - Yeni Türkiye İçin Yeni Anayasa"  başlıklı teklifinin kamuoyu ile paylaşılması, teklifin web sitesinde yayınlanması. Ocak 2011Anayasa Sempozyumu 26 Şubat 2011, İstanbul.Yeni Türkiye - Yeni Anayasa Paneli. 24 Eylül 2011, Ankara. Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un "Yeni Türkiye ve Yeni Siyaset İçin Yeni Anayasa” konulu basın toplantısı. 5 Ekim 2011, Ankara. Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki parti heyetinin Anayasa Mahkemesi Başkanını ziyareti. 14 Ekim 2011, Ankara. Has Parti’nin "Yeni Siyaset - Yeni Türkiye İçin Yeni Anayasa" dosyasının, Genel Başkan Numan Kurtulmuş tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e takdimi.  21 Kasım 2011Has Parti’nin "Yeni Siyaset - Yeni Türkiye İçin Yeni Anayasa"  başlıklı teklifinin TBMM web sitesinde yayınlanması.  23 Kasım 2011. Has Parti’nin "Yeni Siyaset - Yeni Türkiye İçin Yeni Anayasa" dosyasının TBMM Anayasa Komisyonu üyelerine anlatılması ve soruların cevaplandırılması. 5 Aralık 201181 ilde il ve ilçe başkanlarımızın "Yeni Siyaset - Yeni Türkiye İçin Yeni Anayasa" başlıklı Has Parti’nin anayasa teklifini; yerel basın, sendikalar, yerel siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları ve yerel bürokratlarla paylaşımı.  Kasım 2011 – Şubat 2012.Yukarıdakilerin yanı sıra, yeni anayasa ile ilgili onlarca TV programı, basın açıklaması, gazete söyleşisi.

Vatandaşlarımız şahit ki, ülkemizin yeni bir anayasaya kavuşması için en çok çalışan parti Has Parti’dir. Meclisteki partiler birçok konuda olduğu gibi bu konuda da “mış” gibi yapmaktadırlar. TBMM, son bir yıl içerisinde iki defa ŞİKE yasası çıkaracak kadar aceleci davranırken anayasa yapım çalışmalarını kaplumbağa hızı ile sürdürmektedirler. Hala 12 Eylül’ün anayasası ile idare ediliyor olmamızdan meclis partilerinin rahatsızlık duymaması kabul edilebilir bir davranış değildir.

Bugünlerde, yeni anayasa yapım sürecinin ciddi şekilde tehlikeye girdiğini görüyoruz. Çünkü TBMM’de ortam gittikçe gerilmekte, Anayasa Komisyonu düşük verimli çalışmakta, Genel Kurulda ise kürsü işgalleri ve kavgalar yaşanmaktadır.

Bu noktada HAS PARTİ olarak bir defa daha siyasi sorumluluğumuzu yerine getirerek, Yeni Türkiye ve Yeni Siyaset için, Sivil ve Demokrat bir Yeni Anayasa yapılmasının gerekliliğini hatırlatıyor ve geç kalınmaması için TBMM’deki partileri ve milletvekillerini ikaz ediyoruz.

 
 

19 Şubat 2012

Kaya ERDEMİR

HAS PARTİ GİRESUN

İl Tanıtma Başkanı





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir