Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3723 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2023 - 08:54

Erdoğan’a En Yüksek Oy, Karadeniz’den

Büyüt
Küçült
Erdoğan’a En Yüksek Oy,

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında yeni Cumhurbaşkanı’nı belirlemek için 14 Mayıs 2023 tarihinde oy kullanan seçmenler 4 adaydan hiçbirine % 50’in üzerinde oy vermedi. 28 Mayıs 2023 tarihinde 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir kez daha sandık başına giden vatandaşlar, % 52,18 oyla Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha Cumhurbaşkanlığı yetkisini verdiler. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise oyların % 47,82’sini aldı.

3 BÖLGE’DE ZİRVE ERDOĞAN’IN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı Bölgelerde oy oranlarında öndeyken, bazı Bölgelerde de geride kaldı. Erdoğan yapılan 2. tur oylama sonucunda en çok oyu Karadeniz Bölgesi’nden alırken, oy oranı % 65,30 oldu. İç Anadolu Bölgesi’nden % 59,00 oy alan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Anadolu Bölgesi’nden ise % 54,00 oy aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 4 BÖLGE’DE GERİDE KALDI

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 4 bölgesinde % 50’yi geçemeyerek bu Bölgelerde zirveyi Kemal Kılıçdaroğlu’na kaptırdı. En düşük oyu her zamanki gibi Ege Bölgesi’nden alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyu % 42,20’de kaldı. Akdeniz Bölgesi’nde 49,20 alan Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde % 49,40 ve Marmara Bölgesi’nde ise % 49,50 oranında oy kazandı.

SEÇİMİ KAZANDIRAN, 3 BÖLGEDEKİ AÇIK OY FARKLARI OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazandığı 3 Bölge’deki oy oranlarının farkı % 15,30, % 9,00 ve % 4,00 olurken; kaybettiği 4 Bölge’deki oy oranlarının farkı % 7,80, % 0,80, % 0,60 ve % 0,50’de kaldı. Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanmasında en önemli faktörün kazanılan Bölgeler’deki oy oranları arasındaki açık farktan dolayı olduğu görülüyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİM PERFORMASI

Kemal Kılıçdaroğlu da, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim performansının tam tersi bir görüntü çizdi. Karadeniz Bölgesi’nde % 34,70 oy ile en düşük oyu alan Kemal Kılıçdaroğlu, her zamanki gibi en yüksek oyu % 57,80 ile Ege Bölgesi’nde kazandı. 3 Bölge’de seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu, 4 Bölge’de seçimi kazanmasına rağmen Türkiye genelindeki oy oranı % 47,82 kaldı ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti.

Haber: Fatma Bulduk Uğurlu – www.kerasushaber.net

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir