Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9032 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   10 Şubat 2014 - 18:47

Erzurum; Giresun un dokusu mutlaka korunmalı

Büyüt
Küçült
Erzurum Giresun un dokusu mutlaka
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan adayı Dr. Orhan Erzurum, Giresun şehrinin tarihi dokusunun korunması gerektiğini söyledi.

    MHP Giresun Belediye Başkan adayı Dr. Orhan Erzurum;

 "Giresun'un dokusu mutlaka korunmalı"

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan adayı Dr. Orhan Erzurum, Giresun şehrinin tarihi dokusunun korunması gerektiğini söyledi.

"Biz projelerimizi yaparken Giresun'un önünü açacak, vizyonunu değiştirecek, ekonomisini canlandıracak, şehrimize farklı bir bakış getirecek anlayışla yola çıktık" diyen Dr. Orhan Erzurum, "Siyasi kaygılarımız olmadığı için niyetimiz tamamen Giresun'a hizmet olduğu için projelerimizin hepsi ayakları yere basan gerçekçi ve yapılabilir projelerdir" dedi.

"ÇÖP SORUNU HALLEDİLMEDİ"

Giresun'un en büyük sorunu olan, halledilmiş gibi gösterilmeye çalışılsa da hala bir çözüm bulunmayan çöp sorununa yönelik bir Entegre Çöp Geri Dönüşüm Tesisi planladıklarını belirten Dr. Orhan Erzurum, şunlara yer verdi; "Bu proje Piraziz'den Eynesil'e kadar olan ilçelerimizin tamamının çöp sorununu çözen bir proje. Bir geri dönüşüm tesisi. Çöpten elektrik ve organik gübre üreten tamamen ekolojik, hiç bir atık bırakmayan, aynı zamanda Giresun ekonomisine büyük de bir canlılık getirecek 400 kişinin de istihdam edileceği bir tesistir. Giresun belediyesine ekonomik yükü olmayacak. Tam tersine ekonomik katkısı olacaktır. Giresun Belediyesini aylık 850 bin lira civarındaki maliyetten kurtaracaktır."

OTOPARK VE SOSYAL YAŞAM ALANLARI

Şehrin trafik ve otopark sorununu, Depboy, Keşap Durağı ve Malpazarı'na yapılacak katlı otopark projeleri ile çözeceklerini vurgulayan Dr. Orhan Erzurum, şöyle devam etti; "Katlı otoparkların üzeri sosyal yaşam alanları olacak. Yani düğün, konferans ve spor salonları, gezi alanlarından oluşacaktır.

Giresun kıyı şehri olmasına ve Karadeniz'in en güzel sahillerine sahip olmasına rağmen sahilden ve denizden en az faydalanan şehirdir. Bu sebeple; sahildeki tüm dolgu alanlarının tamamı sosyal tesisler ve projelerle yeniden yapılandırılacaktır. Kentin deniz ile buluşması yeniden sağlanacaktır.

Aksu'daki çöp dağı kalktıktan sonra o alan çok amaçlı ve turizme yönelik sosyal tesis olarak değerlendirilecektir."

"KENT KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK"

Giresun'a eski tarihi evlerimizden oluşan bir kültür, sanat ve alışveriş sokağını mutlaka yapacaklarını ifade eden Dr. Orhan Erzurum, daha sonra özetle şunlara yer verdi; "Bu sokak tamamen üretime yönelik ürünlerden oluşan ve şehrimizin kültürel ve tarihi dokusunu yansıtan bir alan olacaktır. Ev hanımlarına sembolik rakamlarla kiraya verilip, aynı zamanda istihdam da yaratılacaktır.

Giresun'a büyük ve güzel bir gençlik merkezi yapılacaktır. Üniversite öğrencilerinin sosyal hayata ve şehre daha iyi adapte olması sağlanacaktır.

Giresun'un engelsiz şehir olması konusunda çalışmalarımız olacaktır. Bu amaçla da belediye meclisine bir engelli arkadaşımızı alacağız.

Giresun'da belediye yönetimi şeffaf ve halka açık olacak. Yandaş akılla değil ortak akılla Giresun'u yöneteceğiz. Ranta değil kente hizmet edeceğiz.

Kuracağımız Kent TV ve Kent Radyo aracılığı ile belediyenin bütün çalışmaları ve belediye meclisi toplantıları bütün halkımızla paylaşılacak.

Balıkçı Barınakları modern bir görüntüye kavuşturulacaktır.

Ada'ya ve Kale'ye ulaşım kolaylaştırılacak... Ada'ya sürekli deniz tekneleri ile seferler düzenlenecektir. Kale'ye ise yürüyen merdiven ve asansörle çıkış sağlanacak.

Bunların yanı sıra bir çok sosyal ve ekonomik projelerimiz bulunmaktadır."



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir