Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6054 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   24 Mayıs 2011 - 16:58

''Fındık borsasını Hamburg'tan alarak bu bölgeye kuracağız.''

Büyüt
Küçült
Fındık borsasını Hamburgtan alarak bu bölgeye
CHP milletvekili adayı İnş. Müh. Aykut Gezmiş, Küçüklü ve Yalıköy halkı ile buluşmasında AKP iktidarını fındık ile eleştirerek ''Başbakan fındığı, 2005 yılı içinde Zapsu'nun isteğiyle 7,5 liradan 2,5 liraya düşürerek üreticiyi cezalandırmıştır'' dedi.

CHP milletvekili adayı  İnş. Müh. Aykut Gezmiş, Küçüklü  ve Yalıköy halkı ile buluşmasında AKP iktidarını  fındık ile eleştirerek “Başbakan fındığı, 2005 yılı  içinde Zapsu'nun isteğiyle 7,5 liradan 2,5 liraya düşürerek üreticiyi cezalandırmıştır”  dedi. 
 

''Fındık borsasını Hamburg'tan alarak bu bölgeye kuracağız.''

Gezmiş  “İktidarımızda fındığa hak ettiği değeri vereceğiz, Fiskobirlik’i de aktif ve dinamik hale getireceğiz, fındığın fiyatını  hasat öncesi açıklayacağız”  ifadelerini kullandı. 

Beraberinde İl başkan yardımcısı Necmi Sıbıç, Bulancak İlçe Başkanı Fatma Karaibrahim Canik ve çok sayıda partili ile birlikte Yalıköy ve Küçüklü’de yöre halkı ile buluşan ve yoğun ilgiyle karşılaşan Gezmiş, şunları dile getirdi:  

“Biliyorsunuz 2005 yılında fındığımız 7,5 liraydı ama Zapsu'nun isteği doğrultusunda Başbakan'ın iki konuşmasıyla 2,5 liraya düştü. 2005’te fındık 7,5 lira iken fındık işçisinin yevmiyesi 15 liraydı. 2010’da ise yevmiye 40 lirayken fındık 4 liradan satılmıştır. Eğer bugün hesabı yevmiye üzerinden yapacak olursak fındığın fiyatı şu an 20 lira olmalıdır. 

AKP hükümeti bir bölge halkının öncelikli geçim kaynağı olan fındığı  da, üreticinin dostu olan Fiskobirlik’i de bitirmiştir. Başbakan fındık üreticisini ve Fiskobirliği sevmemektedir. 

Fiskobirlik’i  desteklememiş; TMO’yu bu bölgeye inadına getirmiştir. Fındık acemisi olan TMO’nun 3 yılda ettiği zarar, Fiskobirlik’in 73 yılda ettiği zarara eşittir. AKP böylece devletin parasının da çar-çur edilmesine yol açmıştır. Dahası Başbakan, Cüneyt Zapsu’yu fındık üreticisine tercih etmiştir.” dedi. 

     FINDIĞA VE FİSKOBİRLİK’E SAHİP ÇIKACAĞIZ 

Milletvekili adayı  Aykut Gezmiş, “CHP’nin kuracağı halk iktidarında fındığımıza da, Fiskobirlik’imize de sahip çıkacağız. Fiskobirlik’i aktif ve dinamik hale getireceğiz. Fındık üreticisi de emeğinin karşılığını alacak” dedi. 

Gezmiş, Fındık Borsası’nı  Hamburg’tan alıp, Karadeniz Bölgesi’ne kuracaklarını, fındık fiyatını da hasattan önce açıklayacaklarını  söyledi.  

Aykut Gezmiş  çarpıcı bir örnek vererek de 15 yıl  önce 1 kilo fındıkla 20 ekmek alındığını, bugün ise sadece 4 ekmek alınabildiğini belirtti ve “sorunları çözmek için geliyoruz, iktidarımızda herkes rahat bir nefes alacak” dedi.  



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir