Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6559 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   06 Haziran 2011 - 19:00

''Giresun'da evi bile olmayan ithal Vekiller, artık Giresun'a bir şey kazandıramazlar''

Büyüt
Küçült
Giresunda evi bile olmayan ithal Vekiller, artık Giresuna bir şey
CHP milletvekili adayı İnş. Müh. Aykut Gezmiş, Bulancak'ın köylerinde ''Ben Giresun'un alt yapısından yetişmiş, içinizden biriyim. Cenazenizde, düğününüzde ben varım. En kolay bana ulaşabilirsiniz'' dedi.

CHP milletvekili adayı  İnş. Müh. Aykut Gezmiş, Bulancak'ın köylerinde ''Ben Giresun'un alt yapısından yetişmiş, içinizden biriyim. Cenazenizde, düğününüzde ben varım. En kolay bana ulaşabilirsiniz'' dedi. 

''Giresun'da evi bile olmayan ithal Vekiller, artık Giresun'a bir şey kazandıramazlar''

Beraberinde Milletvekili Eşref Karaibrahim, Bulancak İlçe Başkanı Fatma Karaibrahim Canik, Dereli İlçe Başkanı Osman Bektaş, Önceki Bulancak Belediye Başkanı Öner Eriş, Önceki Dereli Belediye Başkanı  Muzaffer Karakayalı, Giresun Belediye Meclis üyesi Şafak Hisarkaya, Önceki Milletvekili Rüştü Kurt ve çok sayıda partiliyle birlikte Bulancak'ta  Bektaş yayla pazarını ve burada ki esnafı ziyaret eden CHP milletvekili adayı Aykut Gezmiş; 

“Giresun'da evi bile olmayan ithal Vekiller, Giresun'a bir şey kazandıramazlar. Bilemezler dertlerimizi, sıkıntılarımızı. Eşleri ve çocukları bile Giresun'da oy kullanmıyorlar. Tenezzül edip de oylarını Giresun'a bile almıyorlar. Eşi ve çocuğundan oy alamayanlar, bu halktan nasıl oy isteyebiliyorlar anlayabilmiş değilim. Eğer fındık yöresinde milletvekilliği yapacaksan, bir kere koluna sakırtlak yapışacak, ayağını sırgan yakacak. Yani fındığın çilesini bileceksin. Hayatında fındık toplamamış milletvekilleri, fındığın başkentinde siyasete yön verirse fındığın, üreticinin ve FKB'nin başına bu gelenler normaldir.  

Bir kere bu bölgede vekillik yapacaklar, işsiz gencimizin, işsizlik yüzünden yıllarca evlenemediğine şahit olacak, bu acıyı hissedecekler. Ya da ekonomik sorunlar yüzünden komşusunun boşandığını görecek, yaşayacaklar. Tabandan gelmeyen, tepeden inme ithal vekillerin bunları bilebilmesi mümkün değildir. Bunları bilmeyenlerin de Giresun'un sorunlarına çözüm üretebilmesi mümkün değildir.” dedi. 

Sonra beraberindekilerle Küçükada ve Büyükada köylerini ziyaret eden Gezmiş, “ Ben Giresun'un alt yapısından yetişmiş, içinizden biriyim. Cenazenizde, düğününüzde ben varım. En kolay bana ulaşabilirsiniz. Sizin sorunlarınızı çok iyi biliyorum çünkü bunları birlikte yaşıyoruz. Bana bir fırsat verin sizi mahcup etmeyeceğim.  

Giresun'un en büyük problemi olan işsizliğin temel sebebi AKP ve onun ithal milletvekilleridir. Çünkü bu sorunlarla yanıp kavrulan halkımızın feryadını  duymamaktadırlar ve bu sorunu çözmemektedirler. Eğer AKP döneminde kapanan fabrikalar  kapanmasaydı, bugün Giresun'da işsizlik diye bir şey yoktu. AKP iktidarı döneminde yani son 9 yılda kapanan fabrikalardan dolayı yaklaşık olarak 15 bin kişi işini kaybetmiş, 10 bin esnafımızda kepenk kapatmıştır. Nüfusumuz 107 bin kişi azalmış, göçten dolayı bir milletvekilimiz azalmıştır. 1.500 kişinin çalıştığı SEKA kapanmış, 3.000 kişinin çalıştığı FKB'de çalışan sayısı 700'e düşmüştür. Orman ana tamirhane, Liman işletmeleri, Kıyı emniyet müdürlüğü, Meteoroloji meslek lisesi, TMO depoları, Petrol ofisi dolum tesisleri, Kalkınma bankası, Sunta, Adel kalem, Başkan Gıda, Fatoğlu gibi iş yerlerinin tamamı AKP iktidarı döneminde kapanmıştır. CHP iktidarında bu bölgede fabrikalar açarak işsizliği yok edeceğiz.” dedi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir