Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6236 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2011 - 22:12

Görele'de AK Parti Bölündü!

Büyüt
Küçült
Görelede AK Parti
Bazı Ak Partililer, Cumhur Melikoğlu ile Görele'de, Melikoğullarına karşı tasfiye süreci başlatıldığını ileri sürdüler.

Görele'de AK Parti Bölündü!

12 Haziran Genel Seçimlerinde, milletvekili çıkaramasa da, çıkardığı oy ile mükâfat bekleyen Görele, Cumhur Melikoğlu’nun görevden alınmasıyla sarsıldı. Sarsıntı en çok AK Parti teşkilatını etkiledi. Bir kısım Ak Partililer, Cumhur Melikoğlu ile Görele’de, Melikoğullarına karşı tasfiye süreci başlatıldığını ileri sürdüler. 

2005 yılından bu yana Giresun İl Özel İdare Sekreterliği görevini sürdüren Cumhur Melikoğlu’nun görevden alınması, Görele’yi derinden etkiledi. Görele’de hemen her yerde, her köşe başında, her iki kişinin konuştuğu konunun başında Cumhur Melikoğlu’nun görevden alınması geliyor. Görele Kamuoyu, Cumhur Melikoğlu’nun görevden alınma gerekçesini merak ediyor ve kamuoyuna açıklanmasını istiyor.

AK Partililer Bölündü!

12 Haziran Genel Seçimlerinde, Giresun’un kaderini belirleyen Görele’nin çıkardığı oy ve gösterdiği başarı ile, bu tür iğrenç siyasi oyunları hak etmediğini söyleyen Göreleli Ak Partililer, “Cumhur Melikoğlu görevini siyasi ayırım yapmadan layığı ile yaparken, görevi başında Giresun’un her ilçe ve köyüne eşit muamele ile yaklaşırken mükafatı bu olmamalıydı. Cumhur Melikoğlu’nu görevden alan ve Giresun dışında üstelik daha pasif bir göreve atayan zihniyet, neyin intikamını almak istiyor, açıklamalıdır. Bu darbe sadece Cumhur Melikoğlu’na değil aslında Görele’ye vurulan darbedir.” Şeklinde konuştular.

Parti içindeki “baş yiyiciler” kim?

Cumhur Melikoğlu’nun görevden alınma sürecinin bir önceki Vali Mustafa Yaman döneminde başladığı, ancak Vali Yaman’ın Cumhur Melikoğlu’nun görevden alınmasına sıcak bakmamasıyla askıya alındığını ileri süren Göreleli Ak Partililer, “ Giresun AK Parti İl Yönetiminde “bürokrat başı yiyen” bir mekanizma var. Çok açık konuşuyoruz bu mekanizmayı çalıştırmak isteyenler, Giresun’da rant peşinde koşan muslukçulardır. Sayın Başbakanımız, her defasında “Muslukları kestik” diye övünürken Giresun’daki rant musluğunu açmak isteyenleri görmezden gelemez. Cumhur Bey Giresun’da rant musluğunu kestiği için rantçıların hedefi olmuştur,” iddiasını ortaya attılar.

Ayşe Melikoğlu Faktörü

Cumhur Melikoğlu’nun görevden alınmasını değerlendiren bir kısım Göreleli ise, Ayşe Melikoğlu’nun milletvekili adaylığına dikkat çektiler. Cumhur Melikoğlu’nun eşi olan Ayşe Melikoğlu’nun siyasete girerek AK Parti’den milletvekili adaylığını açıklaması, iddiaya göre parti içinde bir takım isimleri rahatsız etmişti. İddiayı ortaya atan Göreleliler, “Cumhur Melikoğlu’nun görevden alınması ile Ayşe Melikoğlu’na “siyasetten çekil” ihtarı verilmiştir. Aynı ihtar, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu’na kadar uzanmaktadır. Cumhur Melikoğlu’nun Çanakkale’ye sürgün edilircesine gönderilmesi ile Ertuğrul Melikoğlu’na, “ 2 yıl sonra yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday olma” denmek istenmektedir. Açıkça, AK Parti Giresun Yönetimi içinde yuvalanan bir gurup,  Melikoğlu ismine karşı savaş açmış, siyasi hayatlarını bitirmek istemektedir. Parti içinde bu tür hizipçilik CHP’de yaşanır diye bilirdik. Oysa AK Parti’nin hizipçilikte CHP’den aşağı kalmadığını görmek utanç vericidir, “ifadelerini kullandılar.

Ya yanlıştan dönersiniz ya da

Belediye Seçimlerini kaybedersiniz

Cumhur Melikoğlu operasyonunun, Görele adına hazmedilemeyecek kadar ağır bir darbe olduğuna vurgu yapan Göreleli Ak Partililer, “Genel Seçimlerde canla başla çalıştık. Partimizi Görele gibi solcu bir ilçede birinci parti yaptık. Bizim oyumuzla Ankara’ya AK Parti 3 tane milletvekili gönderdi. Cumhur Melikoğlu’nun görevden alınmasında bu 3 milletvekilinin parmağı yoksa meydana çıksınlar. Özellikle Nurettin Canikli bu kalleşçe düzenlenen oyuna el atmalıdır. Şunu açıkça ilan ediyoruz ki, Cumhur Melikoğlu’nun sürgün hayatı sona erdirilmediği sürece önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti Görele’de, genel seçimlerde gösterdiği başarıyı gösteremeyecektir. AK Parti Görele’de Belediye Başkanlığını alamazsa, bunu Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl anlatacaktır? Bunun hesabını iyi yapsınlar, “ diyerek, 2 yıl sonra yapılacak olan Belediye seçimlerinde AK Partili olarak AK Parti’nin Belediye Başkanı adayını desteklemeyecekleri tehdidinde bulundular.

ALİ KAYA HABER-GÖRELE (alikayahaber@gmail.com)



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir