Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6382 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   20 Temmuz 2012 - 01:55

İl Başkanı Öztürk Gündemi Değerlendirdi

Büyüt
Küçült
İl Başkanı Öztürk Gündemi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Giresun'da son yaşanan gelişmeler ve Giresun Belediyesi'ni değerlendirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Giresun’da son yaşanan gelişmeler ve Giresun Belediyesi'ni değerlendirdi.

 

Öztürk, CHP’li Giresun Belediyesi’nin 3,5 yıllık çalışma performansı, doğalgaz ve katı atık sorunun çözümünü engelleyici tavırlarından dolayı sınıfta kaldığını söyleyerek,”Giresun Belediyesi çalışmalarında maalesef demokratik davranmamaktadır. Çalışmalarında gerek belediye meclisine, gerek kamuoyuna şeffaf davranmıyor. ‘Belediye Meclisinde çoğunluğu bizde’ diye, ‘Belediye başkanlığı bizde’ diye adeta tek adam tarafından yönetiliyor. Kimseye sorulmadan, toplumun temel sorunları toplumla paylaşılmadan tartışılmadan doğru yol aranmadan, ben yaptım oldu mantığı sergileniyor” dedi.

 

Öztürk, partisinin il binasında düzenlendiği basın toplantısında CHP’li Giresun Belediyesi ile CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ve CHP’ye yüklendi. CHP’li Giresun Belediyesi’nin hizmet üretemediğini, dolayısıyla da sınıfta kaldığını kaydeden Öztürk,”Belediyede seçimlerinden itibaren yaklaşık 3,5 yıla bir süre geçti. Giresun Belediyesi çalışmalarında maalesef demokratik davranmamaktadır. Çalışmalarında gerek belediye meclisine, gerek kamuoyuna şeffaf davranmıyor. ‘Belediyede meclis çoğunluğu bizde’ diye, ‘Belediye başkanlığı bizde’ diye adeta tek adam tarafından yönetiliyor, kimseye sorulmadan, toplumun temel sorunları toplumla paylaşılmadan tartışılmadan doğru yol aranmadan, ben yaptım oldu mantığı sergileniyor. Bunun en bariz örneğini Atapark’la ilgili yaşıyoruz.

 

Biz belediye meclisinde her fırsatta belediyenin hizmetlerinden Giresun’a yapılacak olumlu her işin mutlaka destekleyeceğimizi, herhangi bir konuda yapılacak önerilere destek olacağımızı söyledik. Sonuçta burada yapılacak her iş bu şehre yapılmaktadır. Bunu hep ifade ettik. Ancak Atapark projesiyle ilgili herhangi, bir görüşümüz alınmadı. Hatta bu konularla ilgili yaptığımız değerlendirmeler dikkate bile alınmadı. Ben bir meclis üyesi olarak, hem de bir il başkanı olarak defalarca bu konuyu ifade etmeme rağmen hiçbir şekilde CHP’li Sayın Belediye Başkanı, bizden maalesef görüş almadı” diye konuştu.

 

“Alparslan Caddesi’nin trafiğe kapatıldı. Gerçekten zaten Giresun şehir içi çok yoğun bir trafik sorunu yaşıyor. Çok yoğun şekilde trafikte kullanılan Alparslan Caddesi’nin trafiğe kapatılması çok ciddi bir yanlış olmuştur” diyen AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Alparslan Caddesi’nin trafiğe kapatılması tam faciadır. Bu durum CHP’li Giresun Belediyesi’nin yaptığı işlerin ne kadar plansız, ne kadar toplum menfaatlerine aykırı olduğunu göstergesidir. Bu durum CHP’li Belediye Başkanı’nın ben yaptım oldu mantığının bir örneğidir.  Biz bu konuda Belediye Başkanı’nın kararını mutlaka gözden geçirmesini, mutlaka bu karardan dönmesini vatandaşımız adına söylüyorum”

 

“ATAPARK FINDIK HARMANI HÜVİYETİNE DÖNÜŞTÜ“

 

Atapark’ın yapılış şeklini bir kez daha sert bir dille eleştiren Öztürk, yeni düzenleme ile Atapark’ın “Fındık Harmanı” hüviyeti kazandığını dile getirdi.

 

Öztürk,”Atapark’ın yeniden düzenlenmesi gerekiyordu. Biz de bu konuda hem fikirdik. Ancak, Atapark’ın mevcut içindeki çok ciddi güzel yeşilliklerimiz varken, bugün maalesef Atapark tamamen betona gömülmüş durumda. Gerçekten Giresun’daki STK’lar, çevre dernekleri, aydınlar, yazarlar, çizerler bu konuda gerekli duyarlılığı gösteremedi. Daha önceki AK Parti’li belediye döneminde bir ağaç kesilse kıyameti koparan duyarlı çevreciler, ne hikmetse burayla alakalı tek bir söz söylemiyorlar. Burada hem çevre, hem de görüntü kirliliğinden oluşan felaket söz konusu. Atapark, beton park haline dönüştürüldü. Vatandaşlarımızla görüşüyoruz. ‘Atapark’ın halini soruyoruz, nasıl buldunuz?’ diye soruyoruz. Vatandaşlar ‘Bu parkta olsa olsa iyi fındık kurutulur’ diyorlar. Şuanda tamamen betonlanmış, fındık harmanı hüviyeti kazanmış bir Atapark var”

 

Giresun Belediyesi’ne Atapark ile ilgili soru önergeleri verdiklerini, ancak bugüne kadar bunlara cevap alamadıklarının altını çizen Öztürk, bu duruma da sert tepki gösterdi.

 

AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk,”Hacı Miktat Camii tarihi eser konumunda. Bu camii ile çevresi de anıtlar kurulu tarafından koruma alanına alınmış bir alan. Burayla ilgili de maalesef Giresun Belediyesi’nin burayla ilgili aldığı bir izni yok. Biz bununla ilgili belediyenin izninin olup, olmadığını sorduk. Ama şuana kadar bu yönde bize bir cevap verilmedi.

 

Giresun Belediyesi zaten bizim verdiğimiz soru önergelerine hala cevap verebilmiş değil. Aslında Giresun Belediyesi bu anlamda görevi ihmal suçu işliyor. Oraya seçilen belediye meclis üyesi partisi ne olursa olsun, bu halkın temsilcidir. Giresun Belediyesi tarafından meclis üyelerinin sorduğu sorulara cevap verilmesi gerekir. Çünkü onlar oraya o göreve seçildiler. Giresun Belediyesi’nin ne kadar kötü yönetildiğini ne kadar duyarsız olduğunu açık bir göstergesi de budur” ifadelerini kullandı.

 

“GİRESUN BELEDİYESİ’NİN PROJELERİNE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

 

“Giresun Belediyesi’nin bu şehre kazandırabileceği tüm önemli projelerde olduğu gibi özellikle bu şehrin trafiğini rahatlatacak şehrin güneye doğru büyümesini sağlayacak güney çevre yoluyla ilgili ciddi bir proje yapıldığında buna gerekli desteği vermeye hazırız” diyen Öztürk, şunları aktardı:

 

“Ama Giresun’un güneyinden geçecek yolların öncelikle Giresun Belediyesi tarafından planlanması gerekir, bunun imar planına işlenmesi gerekir. Biz belediye meclis grubu olarak bu konuda yapılacak olumlu çalışmaya bizden görüş alınmak suretiyle önerilecek her türlü çözüme destek vermeye söz veriyoruz”

 

“CHP’Lİ GİRESUN BELEDİYESİ SINIFTA KALMIŞTIR”

 

Öztürk, Giresun Belediyesi’nin Atapark, Alparslan Caddesi, şehiriçi trafik yaşanan sorunlar ve çöp konusunu çözememesi nedeniyle sınıfta kaldığı söyledi.

 

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun, 2009 Mahalli İdareler Seçimi öncesi Giresun halkına çöpü 2 yıl içinde çözme sözü verdiğini anımsatan Sabri Öztürk,”Büyük lokma ye, büyük söz söyleme demiş, atalarımız. Sayın CHP’li Belediye Başkanı 9 Mart 2009 tarihinde bir gazeteye yaptığı açıklamada, katı atık sorununu 2 yıl içinde çözeceklerini ifade etmiş. Aradan değil 2, 3 yılı aşkın bir süre geçti. Peki, Giresun Belediyesi’nin tesisle ilgili herhangi bir projesi, herhangi bir çalışması var mı? Ben göremiyorum. Gören varsa söylesin.  Çöp sorunu bu kentin temel sorunlarından bir tanesidir. Sadece CHP’li Belediye’nin değil, hepimizin sorunudur. Ama Giresun Aksu’da çöplük bir dağ görünümü almışken, Giresun Belediyesi’nin bu konuda duyarsız kalması doğrusu vicdanları kanatmaktadır.

 

‘Çöp sorunu tüm Giresun’un meselesidir’ diye Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin bu konuda çok önemli çalışmalar yürütmektedir. Fakat ne yazık ki Sayın Valimiz tesisin kurulacağı alanla ilgili vatandaşlardan gelen talepler üzerine, kendilerini ikna etmeye çalışırken, gönüllerini buralarda inanılmaz bir çaba gösterirken maalesef Giresun Belediyesi’nin bu konuda en ufak çabasını göremiyoruz. Giresun Belediye Başkanı, Görele’ye gidip, yöre halkını ikna etmek için çabası var mıdır? Aksine CHP, çöpün çözümü için gayret sarfetmezken, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu,  halkın tepkisini artırmaktadır. CHP’li Sayın Milletvekili sadece bir ilçenin değil, tüm Giresun’un milletvekili olduğunu hatırlatmak isterim.

 

Giresun Belediyesi çöp sorununun çözümünü istiyorsa mutlaka gerekli desteği vermesini bekleriz. Çözümsüzlüğün sürmesi için mücadele eden Giresun Belediye Başkanı ve CHP’li milletvekiline, CHP’nin mutlaka ‘DUR’ demesi gerekir” diye konuştu.              

 

“BELEDİYE KÖTÜ YÖNETİLİYOR, BORÇ BATAĞINA SAPLANIYOR”

 

Giresun Belediyesi’nin kötü yönetildiğini ve borç batağına saplandığını kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:

 

“Giresun Belediyesi giderek borç batağına sürüklenmektedir. Yaklaşık 100 kişi ile yapılan çevre temizlik işi 500-600 kişiyle yapılmaktadır. Belediyenin parası harcanmaktadır, heba edilmektedir. Giresun Belediyesi 3 yılda yaklaşık 150 milyon lira bütçe kullandı. Belediye bu süre zarfında çok ciddi kalıcı yatırımlar yapamadı. Hiçbir yatırım yapmazken, belediyenin önemli mülklerini de elde çıkartmaktadır. CHP’nin bir belediyecilik geleneği yok. Giresun’daki belediyenin CHP’nin elinde olmasını kayıp olarak değerlendiriyoruz. Gerçekten AK Parti belediyecilikte yönetimde olduğu yerleri marka kent haline getirmiştir. Dileriz 2014 seçimde Giresun’u bu kötü yönetimden halkımızın desteğiyle kurtarırız”

 

“DOĞALGAZDA ÇÖZÜMSÜZLÜK BELEDİYE KAYNAKLI”

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın geçtiğimiz hafta Giresun’a geldiğini anımsatan Öztürk, Bakan Yıldız’ın Giresun’da yaşanan elektrik ve doğalgaz sorunlarına neşter vuran temaslarda bulunduğunu kaydetti.

 

Öztürk, elektrikle ilgili kalkınma hamlesinin başladığını, doğalgazda ise çözümsüzlüğün Giresun Belediyesi’nden kaynaklandığına işaret etti.

İl Başkanı Öztürk, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

“Doğalgazla ilgili olarak ana hattı Botaş, Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar getirdi. Artık şehiriçi dağıtımını AKSA Doğalgaz firması Giresun Belediyesiyle birlikte şehir içi dağıtımını yapması gerekiyor. Giresun Belediye Başkanı'nın daha önce basında, ‘Asfaltların doğalgaz şebekesi geçmeden yapılmasının AKSA tarafından, doğalgaz çalışması yapmayacağı için geçtim beyanatı’ yeraldı. AK parti Grup Başkanvekilimiz Nurettin Canikli tarafından sayın Bakanımıza bu beyanat iletildi. Bakanımız AKSA'nın en üst düzey yetkilisine bu hususu sordu. Yetkili de belediye başkanına kesinlikle böyle bir açıklama yapmadıklarını ifade etti. Doğalgazın belediyenin imarlı yollarından geçerek gelmesi gerekiyor. İmarsız yollar var. Bizim genel kanaatimiz Giresun Belediyesi'nin doğal gazın şehir içi dağıtımıyla ilgi şirkete yardımcı olmadığı aksine işleri yavaşlattığı yönündedir”

 

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYLIK DÜŞÜNCEM YOK”

 

Adının Giresun Belediye Başkanlığı’na adaylığı için kamuoyunda geçtiğini anımsatan Öztürk, bu yönde bir gazetecinin sorduğu bir suale,”Artık kongrelerimizi tamamladık. Bundan sonraki tüm hedefimiz 2014 yerel seçimler. Sadece ben değil, tüm teşkilatlarımız temel hedeflerimizi koymuş durumdayız. Temel hedefimi 2014 seçimlerinde, 2009’a oranla daha büyük başarı yakalamak. Dolayısıyla bu konuda yaptığımız çalışmaların böyle değerlendirilmesini istiyoruz. Zaman zaman kamuoyunda belediye başkanlığı adaylığı gibi yakıştırmalar yapılıyor. Ancak ben şuanda AK Parti il başkanıyım. Benim felsefem her zaman bulunduğum makamın hakkını vermek. Görevimi layıkıyla yapmaktır. AK Parti olarak bizde aday olunmaz. AK Parti biz tepeden inme, ‘mutlaka aday şu olacaktır’ diye bir değerlendirme olmaz. AK Parti her zaman toplum tarafından bu şehri en iyi kim yönetecek, toplum tarafından nasıl bir aday olunacağı istenirse genel merkez mutlaka yapacağı analizlerle, değerlendirmelerle toplumun istediği en iyi adayı çıkaracaktır. Benim şuanda adaylığım gibi bir şey söz konusu değil” şeklinde cevap verdi.

 

DOĞANKENT BELEDİYE BAŞKANI’NA İHRAÇ İSTEMİ

 

Bir gazetecinin Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın kesin ihraç istemi ile ilgili disiplin kuruluna sevk edilmesiyle alakalı sorunu da cevaplandıran Öztürk,”Bu karar AK Parti’nin yanlış yapmaya yönelmiş, ya da yanlış yapmış olan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadığının bir göstergedir” dedi.

 

Öztürk,”Benim partim hakkında suçlama olan hakkında ciddi iddialar olan hakkında dava olan, hakkında parti iç disiplini ihlal eden bir belediye başkanı disiplin kuruluna sevk edilmiş. Dolayısıyla disiplin kurulu nihai kararı verinceye kadar kesin yargısını verinceye kadar herkes masumdur. Ancak benim partim iddiaları ciddi görmüş ki, kesin ihraç istemiyle Sayın Başbakanımız başta olmak üzere MKYK disiplin kuruluna sevk etmiş. Dolayısıyla burada benim partimin suçlanması asla söz konusu olamaz. Ancak ilgili belediye başkanı gerekli savunmasını yapacaktır, disiplin kurulu da takdirini verecektir. Verilecek karara herkes saygılı olmak durumundadır.

Bu karar AK Parti’nin yanlış yapmaya yönelmiş, ya da yanlış yapmış olan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadığının bir göstergedir. Bugüne kadar CHP’li olup da tutuklanan, gözaltına alınan, yolsuzluk operasyonu ile yolsuzlukları ortaya çıkarılan hangi belediye başkanı kesin ihraç istemi ile disipline sevk edildi. Ben AK Parti’nin bu anlamda ne kadar hassas ve titiz olduğunu buradan görebiliyoruz” diye konuştu.


Av.Sabri ÖZTÜRK

AK Parti Giresun İl Başkanı



                                                                     



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir