Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7800 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   06 Şubat 2011 - 20:59

İnce Giresun'da İktidarı özetledi

Büyüt
Küçült
İnce Giresunda İktidarı
İnce AKP iktidarının 8 yılının şöyle özetleyebiliriz dedi;'' AKP İktidarında AKP'ye Kıyak, Öğrenciye, İşçiye Dayak Ve Cumhuriyete Tuzak Kuruluyor''

Giresun Belediye Nikah Salonu'nda Partililere Hitap Eden CHP Grup Başkanvekili Yalova Millet vekili Muharrem İnce, 8,5 Yıllık AKP İktidarını, "AKP'ye Kıyak, Öğrenciye, İşçiye Dayak, Cumhuriyete Tuzak kuruluyor dedi.
CHP Grup Başkan Vekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Giresun'da düzenlediği salon toplantısında, Torba Yasası olarak bilinen 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması' kanun tasarısının Eski İngiliz Başbakanı Tony Blair ve şimdiki Başbakan David Cameron'un isteği üzerine çıkarıldığını iddia etti. Blair'in Erdoğan'a yazdığı mektubu okuyan İnce, "Meğer yeni Başbakan Cameron da mektup yazmış ve Türkiye'ye gelmiş" dedi. İnce, " Biz sömürge ülkesi miyiz? Biz kraliçenin milletvekilleri miyiz? Hayır biz Türk milletinin milletvekilleriyiz. İngiliz Başbakanı istediği diye milletin meclisinden yasa çıkar mı " diye sordu.
CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, şunları söyledi: "Bu yasa sipariş üzerine çıkıyor. İngiltere Başbakanı bunun için Temmuz ayında, saat 15.45'de Ankara'ya özel uçakla gelerek Başbakan Erdoğan'la görüştü. Yasanın çıkmasını istedi. Ama araya refernadum girdiği için bugüne kaldı. İngiliz viski şirketleri gümrüklerde 60 dolarlık malı 20 dolar göstermişler ve şimdi onların 500 triyon vergi cezasına af getirmek için bu yasa çıkıyor" vatandaşın borçlarının yeniden yapılandırılması için kanun çıkarıldığını kimse zannetmesin. Bu kanun İngiliz Başbakanın isteği üzerine çıkıyor. Asıl amaç İngiliz şirketlerinin kurtarılmasıdır.. AKP millete borçlarınızı kapatmak için Torba Yasa'sı çıkaracağını ama CHP'nin bunu engellediğini söylüyor. Halbuki bu yasa içinde esnafın Halk Bankası'na olan borçlarının yapılandırılması yok. Çiftçinin Ziraat Bankası'na olan borcunun ertelenmesi yok. Kredi kartı, çek mağdurları yok. Sözleşmelilerin kadroya geçmesi yok. Yoksula dağıtılan kömürün alımının ihale yasasının dışına çıkarılması var. Memurluk yapmamış birisinin genel müdür olması var. Amaç adamlarını bir yere getirmek. Kamu çalışanlarını isteği dışında sürgüne göndermek var dedi.
İNCE,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileri için 'eşkıya' dediğini hatırlataRAK, "Asıl, Aydın'da 14 yaşındaki çocuğu Başbakanlık otobüsünün içine alıp boğazını sıkmak eşkıyalıktır. Tutuklu olan teğmenin cep telefonun başka sahte rehber yüklemek eşkıyalıktır. Mahkeme kararlarını tanımamak, mahkeme kararlarına uymayıp bürokratları görevine iade etmemek eşkıyalıktır. RTÜK yasasında kendisine TV kapatma yetkisi almak eşkıyalıktır. 'Kimdir bu 6 bakan..O 6 Bakanı kapının önüne koyarım' demek eşkıyalıktır. Eşkıyayı sınırda törenle karşılayanlar eşkıyadır. Biz eşkıya değiliz. Biz köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinden alan devrimin ve değişimin partisiyiz" dedi.

İnce konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetlerini de eleştirdi. İnce, şöyle konuştu: "Bize 12 eylülde bize işkence yaptılar, bizi zindanlara attılar ama onların avukatlığı yine bize kaldı. Onları savunmak bize düştü. Bu ülkede iki türlü paşa vardır. Bir Türk ordusunun paşaları, bir de NATO paşaları vardır. Ama onlarda kusura bakmasınlar; işkenceyi biz gördük ama Dolmabahçe'de gizli pazarlıkları onlar yaptı. Geriye bir eski Genel Kurmay başkanı ile Başbakan'ın öteki dünyaya götüreceği sırlar kaldı."

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce,partililere "Bu üalkeyi seven, sağdan- soldan herkese sesleniyorum. Eski partini bırakta gel, okunmuş mektularını yakta gel, türkiye ne halde bakta gel, ampulü patlatta gel, altı oku yakana tak da gel diyoruz. Birtek şeye ihtiyacımız var; o da cesur olmak. Sloganımız tepeden tırnağa cesaret, herşey türkiyeyi sevmekten ibaret" diye seslendi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir