Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6839 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   17 Ocak 2013 - 18:27

Karaahmetoğlu; Laboratuar Tetkiklerinde Standart Neden Yok?

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu Laboratuar Tetkiklerinde Standart Neden
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu yazılı olarak yanıtlanmasını isteyerek meclis başkanlığına sunduğu soru önergesinde,,,

   CHP GİRESUN MV. S. KARAAHMETOĞLU - LABORATUAR TETKİKLERİNDE STANDART NEDEN YOK?


  Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu yazılı olarak yanıtlanmasını isteyerek meclis başkanlığına sunduğu soru önergesinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a hastanelerin ya da laboratuarların hastalara yaptığı tetkiklerin birbirinden oldukça farklı sonuçlar verdiğini hatırlatarak bu hususta yapılan denetimleri sordu. Yanıltıcı laboratuar tetkikleri ile gereksiz tedavi ve ilaç kullanımının insan sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etki ile neden olduğu  ekonomik kaybın bakanlık tarafından tespitinin yapılıp yapılmadığını da sayın bakanın yanıtlamasını istedi. Karaahmetoğlu soru önergesinde şu soruları sordu:

      Kamu hastanesi özel hastane ya da özel laboratuarlarda yapılan tetkiklerin belli standartları yakalaması ve sonuçların birbirine benzerliği ya da birebir aynı olması gerekmektedir. Bu konuda suiistimaller yaşandığına ilişkin şikâyetler tarafımıza iletilmektedir. Bu hususlarda:

 

Kamu hastaneleri ve daha çok özel hastanelerin yanıltıcı laboratuar tetkikleri ile hastalarını farklı ya da gereksiz tedaviye yönlendirmeleri söz konusu mudur? Bu hususta bakanlığınıza da şikâyetler ulaştırılmakta mıdır? Bakanlığınız ilgili yönetmelikleri bu hususta denetimi etkin kılmak üzere yeterli midir? Bu konuda yürütülen denetimlerin sonuçları ne şekildedir? Yanıltıcı laboratuar tetkikleri sonucunda gereksiz tedavi ve ilaç kullanımının yarattığı ekonomik kayıp ile insan sağlığına verdiği zarar söz konusu değil midir? Bu hususta istatistikî bir bilgi bakanlığınızda mevcut mudur?
CHP GİRESUN MV. S. KARAAHMETOĞLU - 225 LİRALIK DESTEK NASIL 17 LİRAYA DÜŞÜYORCumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 16 Ocakta TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alarak yaptığı konuşmada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının üreticiye hayvan başına yaptığı desteğin nasıl eriyip gittiğini milletvekillerine yaptığı kısa konuşmada gündeme getirdi. Konuşmasını " hayvan üreticileri adına soruyorum bu nasıl destek şeklinde "sözleriyle tamamlayan Karaahmetoğlunun son cümlesi mikrofon kapatıldığı için duyulmadı. Karaahmetoğlu genel kurula şu şekilde hitap etti:

 "Sayın Başkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvan başına üreticiye 225 TL destek veriyor. Bunun yüzde 5'i gelir vergisi olarak bankaca kesiliyor. Üretici sayısı 200'ü geçtiğinde yüzde 20 ve üst birliklere binde 2 kanuni kesinti yapılıyor, üreticinin eline 168 TL kalıyor. 2011 yılındaki uygulama tebliğiyle birlikte, üretici birlikleri, genel kurul kararlarıyla yüzde 30 civarında kesinti yapabiliyor. Uygulamadaki aksaklık, 2012 yılındaki yeni uygulama tebliğiyle, genel kurul kararı ve çiftçinin yazılı izni olması gerektiği belirtiliyor. 168 TL kalan üreticimize, genel kurul kararı uygulanırsa 117 TL kalıyor. Bu üreticimiz 100 lira aidat ödüyor, toplamda 225 liradan 17 liraya kadar düşüyoruz. Fakat, uygulama tebliğinde belirtilmesine rağmen destek ödemeleri üreticinin hesabına yedi gün içerisinde aktarılmıyor"




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir