Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6710 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   15 Mart 2013 - 16:23

Karaahmetoğlu' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu ndan Soru
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 15 Martta TBMM Başkanlığına, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlamasını isteyerek verdiği soru önergesinde Kamu Hastaneleri Birliğine atanan 1773 uzmanın, iktidara yakın kişilerden oluşan siyasi tercihlerle atandığına ilişkin iddiaları yanıtlamasını istedi.

Atananların çoğunluğunun Memur-Sen üyesi olduğu iddialarının açıklanmasını istedi. Bu uzmanların memuriyete ilişkin tüm haklarının korunması yanında, yüksek maaşlarla çalışacağı, bu kadroya atanma koşullarına haiz memurların haberdar edilmediği, gizli saklı bir süreç ile atamaların yapıldığı ve objektif bir değerlendirme sürecinin sağlanmadığını iddia eden Karaahmetoğlu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğluna şu soruları iletti:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Selahattin Karaahmetoğlu

Giresun Milletvekili

  

Kamu Hastaneleri Kurumu'nun bağlı kurum ve kuruluşlarında görev yapacak 1773 uzman kadrosunun büyük bir kısmına atama yapıldığı belirtilmektedir.   Genel Sekreterler ile sözleşme imzalayacak uzmanlar,  2 ile 4 yıl süre görev yapacak,   bunun yanında memuriyete ilişkin haklarını kaybetmeyerek diğer memur kadrolarına göre daha yüksek ücret ve ek ödemelerle çalışacaktır. Bu personelin, kamuda çalışan memurlardan karşılanacağı, ayrıca 4 yıllık fakülte mezunu ve 3 yıllık kamu ya da özel sektör iş tecrübesine sahip olacakları belirtilmiştir. Bu hususta:

Uzman olarak sözleşme imzalamak üzere başvuru yapabilen kamu personeli sayısı kaçtır? Bu şartlara uygun Bakanlık Personeli sayısı ne kadardır? Bu hususta tüm çalışanların haberdar olması sağlanmış ve tümüne başvuru imkanı, yeterli süre tanınmış mıdır? 1773 kadronun kaçına atama yapılmıştır? Boş bulunan kadrolara ne zaman atama yapılacaktır? Sözleşme imzalanacak personelin seçiminde hangi kriterler esas alınmıştır? Fakülte mezunu olma ve 3 yıllık iş deneyimi şartları dışında, objektif bir değerlendirmeyi sağlayacak, keyfi ve torpilli atamaya mahal vermeyecek hangi kriterlere dikkat edilmiştir? Atamaların siyasi torpille yapılmasına neden olmayacak, kamu personelinin siyasi ayrımcılığa maruz kalmayacağı bir sınav ile atamaların yapılması sağlanamaz mıydı? Uzman kadrosu için uygun görülen ve sözleşme imzalamış personelin kaçı sendika üyesidir? Üye oldukları sendikalar hangileridir? Ataması yapılmadan önce Memur-Sen üyesi olan, uzman adayı kaç kişi mülakatlara katılmış, kaçı bu göreve uygun bulunmuştur?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir