Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9034 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   24 Aralık 2013 - 15:33

Karaahmetoğlu'ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlundan Soru
CHP GİRESUN MİLLETVEKİLİ SELAHATTİN KARAAHNETOĞLU; ÇIRAKLIK DÖNEMİNDE SÖZ VERDİKLERİNİZ ORTADA YOK... USTALIK DÖNEMİNDE BAKKAL DÜKKANINI LAYIK GÖRDÜNÜZ


ÇIRAKLIK DÖNEMİNDE SÖZ VERDİKLERİNİZ ORTADA YOK... USTALIK DÖNEMİNDE BAKKAL DÜKKANINI LAYIK GÖRDÜNÜZ

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Başbakan’ın Giresun ziyareti ve açılış törenleri ile hizmete açtığı yerlerin içinde bakkal dükkanı bile bulunduğunu fakat söz verilen projelerin ortada olmadığını söyledi. Karahmetoğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlamasını isteyerek 3 adet soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

AKP HÜMÜMETLERİ DÖNEMİNDE GİRESUNA YAPILAN YATIRIMLARLA KAÇ KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI?

Selahattin Karaahmetoğlu soru önergelerinin ilkinde, 2002-2013 yıllarında, yani AKP Hükümetleri döneminde Giresun’da hayata geçirilen projeleri ve bunlarla sağlanan istihdamı sordu. Gerçekleşeceğini müjdelediğiniz kaç proje sonuca ulaştırıldı, bunlar hangileri diye soran Karaahmetoğlu şu sorulara yanıt istedi:

1.      2002- 2013 yılları arasında, AKP Hükümetleri döneminde Giresun ilinde, şahsınızın, Bakanlarınızın, Bölge ve İl Milletvekilleri ile Teşkilat yöneticilerinizin duyurduğu, gerçekleşeceğini müjdelediği istihdam sağlayan proje ve yatırımlar hangileridir? Bu yatırımlar sonucunda sağlanan istihdam oranları nedir,  açıklar mısınız?

2.      Projesi duyurulan fakat uygulamaya geçirilmemiş, başlanıp sonuca ulaştırılamamış olanlar hangileridir?

3.      Bunların içinde, 2002-2013 yılları arasında proje bazında bitirilemeyerek geri dönen ödenekler var mıdır? Var ise ne kadardır?

ÇIRAKLIK DÖNEMİNDE SÖZ VERDİĞİNİZ 28 PROJE ORTADA YOK… AÇILIŞINI YAPTIĞINIZ BAKKAL DÜKKÂNI USTALIK DÖNEMİNİZDE GİRESUN’A LAYIK GÖRDÜĞÜNÜZ YATIRIM MIDIR?

Diğer soru önergesinde ise Giresun’da açılışını yaptığınız yerler arasında 28 projeden bir kaçı da olması gerekmez miydi diye soran Karaahmetoğlu, bu projelerin akıbeti nedir dedi. Karaahmetoğlu soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

Doğu Karadeniz illerini kapsayan geziniz kapsamında bir dizi açılış için Giresun iline de uğradınız. Fakat, bu kapsamda açılışını yaptığınız yerler arasında Giresunlu yurttaşlarımızın iktidarınız döneminde sıkça duyduğu, neticesini göremediği projeler yer almamaktadır.Bu kapsamda:

1.Hastane ek binası ve okul, sağlık ocağı gibi devletin her daim sunmak zorunda olduğu hizmeti yürüteceği binaların yatırım olarak sunulması yerine, iktidarınızın ilk gününden bu yana Giresun kamuoyunun beklediği, söz verilen yatırımlarla,  2011 seçimleri arifesinde 28 günde 28 proje konsepti ile sunulan yatırımlardan bir kaçının hizmete açılması gerekmez miydi? Bu projelerin akıbeti ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

2.                             2.Çıraklık döneminde söz verdiğiniz 28 günde 28 proje bekleyedursun, önceki gün ticaret merkezi diyerek açılısını yaptığınız tesislerden birinin bakkal dükkânı olduğunu biliyor musunuz? Başbakanlığınız süresince ilk defa bir bakkal dükkânı açılışını yaptığınız söylenmektedir, bu bakkal dükkânı ustalık döneminizde Giresun’a reva gördüğünüz bir yatırım mıdır?


28 PROJENİN İLKİ OLACAK GENÇLİK MERKEZİ NE OLDU?

Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu üçüncü soru önergesinde ise, 28 günde 28 proje diyen iktidar partisi yetkililerinin sözlerini hatırlatarak bu projelerin başlangıcı diye duyurulan Gençlik ve Kültür Merkezi ile Gençlik ve Spor Merkezi projelerini sorarak hangi aşamada olduğunu ne zaman tamamlanacağını sordu. Kraahmetoğlu soru önergesinde şu ifadeleri kullanarak proje ile ilgili Başbakan’ın şu soruları yanıtlamasını istedi:

2011 seçimleri öncesinde başta Grup Başkanvekiliniz Giresun Milletvekili Nurettin Canikli olmak üzere, diğer Milletvekilleri ve İl Teşkilatınızın Giresun’a '28 Günde 28 Proje'  sloganıyla müjdeledikleri ve başlangıç olarak Gençlik ve Kültür Merkezi ile Gençlik ve Spor Merkezi projelerini hayata geçireceklerini açıkladıkları günden bu yana 2,5 yıl geçmiştir.  Gençlik ve Spor Merkezi ‘nin Teyyaredüzü Mahallesine, 20 bin 645 metre karelik alana kurulacağı, kampus bünyesinde 2 halı saha, 1 basketbol, voleybol ve tenis kordu sahası, 1 bowling ve bilardo salonu, 400 metre kare masa oyunları alanı, bin 500 metre yürüyüş parkuru, 2 bin 200 metrekare açık hava etkinlik alanı, 280 kişilik anfili tiyatro, 2 kafe, 260 metrekare çocuk oyun sahası, seminer salonu, kütüphane, 3 bin 500 metrekare peyzaj alanı, 240 metre kare tema parkı, 45 araçlık otopark bulunacağı ifade edilmiştir. Buna ilişkin olarak:

1.Giresun Gençlik merkezi projesi hangi aşamadadır?

2.     2.Etüt ve proje çalışması yapılmış ve tamamlanmış mıdır?

3.    3.Proje kapsamında bu güne kadar yapılan harcama ne kadardır?

4.  4. Bu proje kapsamında 2011, 2012, 2013 yıllarında ayrılan ödenek miktarları ne kadardır?

5. 5.28 projenin başlangıcı niteliğindeki bu projenin ne zaman tamamlanması öngörülmektedir?



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir