Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7996 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   06 Haziran 2011 - 18:56

Kaya Erdemir' in Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Kaya Erdemir in Basın
Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ) Giresun Milletvekili Adayı Kaya ERDEMİR' in basın açıklaması

Has Parti, tüm insanları  hür ve eşit olarak görür. Bu eşitlik, haklarda eşit olmayı, onurda ve nimetlerin paylaşımında eşit ortak olmayı  içerir. Bu üç eşitlik özgürlü-ün teminatıdır                                                                                                                                                         Bugün Türkiye‟de siyaset, maalesef ekonomik çıkar sağlama, başkaları üzerinde tahakküm kurma ya da devlet gücü kullanarak topluma şekil verme uğraşısına dönüşmüştür.

  Siyasi partiler siyaseti iktidar oyunlarının aracı olarak gördükleri için bu sorunları çözümsüz bırakmakta, umut tacirliği yapmakta ve sorunları istismar etmektedir.

İstismarcı siyasetçiler, düzeysiz bir dil kullanmakta, hakaret, küfürleşme ve gerilimi topluma “siyaset” gibi sunmaktadırlar.

Bu siyaset anlayışı ve üslubu Türkiyeyi yormuştur. Türkiye bu Şekilde yoluna devam edemez. Türkiyenin adaleti, hukuku, hürriyeti ve eşitliği esas kabul eden, müzakereci ve sorun çözücü bir siyasete ve düzeyli bir siyasi üsluba ihtiyacı vardır. Bu anlamda Has Parti soğuk savaşın çatışmacı üslubuna son vermekte, yeni bir üslup, yeni bir siyasal dil ve muhteva ile Türkiye siyasetini yeniden formatlamaktadır. Nezaket ve zarafeti siyasete taşımaktadır.

Temel değerimiz hak, önceliğimiz insandır. Tüm toplumsal süreçler ve kurumlar; devlet, sivil toplum, ekonomi ve siyaset insan içindir. İnsan, ırkı, rengi, cinsiyeti, dili, dini, mezhebi, düşüncesi, sosyal konumu, ekonomik durumu ne olursa olsun “eşref-i mahlûkat”tır. İnsan, piyasadan da devletten de önceliklidir

HALKIMIZA SÖZÜMÜZ 

Siyasetimizi icra ederken insanlık tarihi boyunca her toplumda görülen ve insanlık onuru için mücadele edilmesi gereken üç tür bozulmaya karşı duracağımızı beyan ediyoruz.

FİRAVUNLAŞMAYACAĞIZ; Yani siyasal iktidarı, devlet erkini, kamu kudretini bizden olmayanlar, bizim gibi inanmayanlar, bizim gibi yapamayanlar, bize oy vermeyenler, bize muhalefet edenler hatta bizimle mücadele edenlere karşı bir TAHAKKÜM/DAYATMA aracı olarak kullanmayacağız. İktidarı ve gücü kendimizden menkul görmeyeceğiz, iktidarı tekelleştirmeyeceğiz. Çünkü siyasal vekâlet bir ema-nettir, halkın emanetine asla ihanet etmeyeceğiz.

KARUNLAŞMAYACAĞIZ; Yani siyasal iktidarı, kamu kaynaklarını ve devlet malı-nı bizden yana olanlara, bizi destekleyenlere, “bizimkilere aktarmayacağız. Bizim hırsızımız olmayacak ve “hırsız bizdendir” diye asla korunmayacaktır.

BELAMLAŞMAYACAĞIZ; Yani başta dini inançlar ve medeniyetimizin değerleri olmak üzere, insanlığın ortak doğrusu olan hiçbir değer, ilke ve kuralı istismar etmeyecek ve ettirmeyeceğiz. İnanç ve değerlerimizi kendimizin, yakınlarımızın ve destekçilerimizin çıkarları için kullanmayacağız. Bu beyannamede belirlenen genel ilkeler çerçevesinde öncelikle halkımıza, sonra tarihe ve en sonunda vicdanın ve ahlakın her yeri ve her şeyi kuşatan kaynağı olan Allaha hesap vereceğimize olan inancımızla hareket etmeyi taahhüt ediyoruz.

Ülkeyi halkın temsilcilerinin yönetmesini, devleti halkın denetlemesini, zenginliklerin adil bir şekilde paylaşılmasını sağlamak amacıyla siyasal sistemi, ekonomik sistemi ve Türkiye‟nin dünya siyasetini değiştireceğiz.                                                                                                     

Kaya ERDEMİR

Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ)

Giresun Milletvekili Adayı





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir