Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7717 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2011 - 13:56

MHP' den Gövde Gösterisi

Büyüt
Küçült
MHP den Gövde
Milliyetçi Hareket Partisi dayanışma yemeğinde partililer Milletvekili adayları ile bir araya geldi.

MHP’DEN GÖVDE GÖSTERİSİ
 
 
Milliyetçi Hareket Partisi dayanışma yemeğinde partililer Milletvekili adayları ile bir araya geldi. Gövde gösterisine dönüşen yemekte izdiham yaşanırken milletvekili adaylarına ilgi büyüktü.               
Bir restoranda düzenlenen toplantıya, MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, milletvekili adayları Ali Akgün, Nihat Yirmibeş ve Savaş Yaman ve İl Başkanı Orhan Erzurum ile partililer katıldı.
Burada bir konuşma yapan milletvekili Özkan, MHP'siz bir meclis oluşturulmak istendiğini savunarak, ''Bazıları bir takım gizli tezgahlar peşindeler. MHP'siz bir meclis kurarak ülkeyi önce başkanlık sistemine oradan da bölünmüş bir yapıya sürüklemek istiyorlar'' dedi.
Partide hiç kimsenin kalıcı olmadığını, görev yapmış bazı yetkililerin yaptıklarının ancak kendilerini bağlayacağını kaydeden Özkan, ''MHP genel başkan yardımcıları hakkında partimiz gereğini yapmış ve onlarla olan tüm ilişkiler koparılmıştır. Hiç kimse bir iki kişilik bir olayı tüm MHP'ye mal etmeye çalışmasın. Maalesef bu isimler hiç bir suçu günahı olamayan, partisi için gece gündüz çalışan insanların hakkına girmişlerdir. Biz onları hiç iyi anmayacağız'' diye konuştu.
TERÖR SORUNU KÜRT SORUNU HALİNE GELDİ
İktidar partisinin bir çok konuda halkı yanılttığını iddia eden Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''AKP bir çok konuda bizleri yanıltıyor. Arap dünyasının lideri olduk, sonuçta İsrail Gazze ablukasını mı kaldırdı? İşgal ettiği topraklardan mı çıktı. Üstelik Mavi Marmara Gemisi saldırıya uğrayarak 9 vatandaşımız öldürüldü. Ne bir tazminat ödeyen ne de özür dileyen oldu. Türkiye'de var olan terör sorununu Kürt sorunu haline getirip ülkenin birlik ve bütünlüğünü tartışır hale getirdiler. İmralı canisi örgütünü hiç bir dönemde bu kadar rahat yönetmedi. Açılım rezaleti Türkiye'yi bölünmeye götürecek sürecinde başlangıcı oldu. Şehrimiz de yolumuz yapıldı daha ne olsun diyenlere de şunu söylemek isterim ki, Karadeniz Sahil Yolu çok daha önceki hükümetler zamanında planı projesi yapılmış, temeli atılmış bir projedir. Ancak iktidar bir çok meselede olduğu gibi bu işin kaymağını yemiştir.''
EN AZ KALKINMIŞ BÖLGE DOĞU KARADENİZ
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin, Türkiye’nin en az gelişmiş bölgelerinden biri olduğuna dikkat çeken Özkan şunlara yer verdi; “Bölge ekonomisinin geri kalmasında en etkili faktörlerin başında altyapı yetersizliği gelmektedir. Ayrıca bölgenin coğrafi yapısının elverişsizliği, ulaşımın iç bölgelerle, ticaret koridorlarıyla ve önemli limanlarla bağlantısını engelliyor. Gelişmiş bölgelere ulaşımın yeteri kadar sağlanamaması bölge ekonomisini oldukça zayıflatıyor.
Bunların dışında, Doğu Karadeniz ekonomisinin 1980 sonrası milli gelirden aldığı pay sürekli azalmakta, İşsizlik bölge halkının belini bükmeye devam etmektedir. Bölgeden göç sürekli artıyor. Devletin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki yetersiz altyapı politikaları ile Doğu Karadeniz’in unutulmuşluğu büyük benzerlikler gösteriyor. Bölgeden artan göçler nedeniyle 1990’dan sonra Doğu Karadeniz’in nüfusu mutlak olarak düştü.”
ORGİ HAVAALANI
“Her seçim döneminde her ilde milletvekili adayları seçmen kitlesine seslenirken şehrin sorunlarını sıralar ve bunları ben aşacağım der. Bu bizim ilimizde de maalesef bu zamana kadar böyle oldu” diyen Özkan konuşmasına şöyle devam etti; “Ancak bu verilen vaatlerin hiçbiri özellikle Giresun söz konusu olduğunda hiçbir zaman gerçekleşmedi.
Çevre illere çeşitli adlar altında genel bütçeden yardım akarken Giresun, devletin illere ayırdığı ödenekten daima en azını aldı. Özellikle son dönemde iktidar partisinin ilimizden çıkardığı vekiller iktidar partisinin yönetim ve yürütme kurullarında etkin görevde olmalarına rağmen maalesef Giresun’da taş üstüne taş konulmamıştır.
Şehrimizde yolumuz yapıldı daha ne olsun diyenlere de şunu söylemek isterim ki, Karadeniz yolu çok daha önceki hükümetler zamanında planı projesi yapılmış, temeli atılmış bir projedir. Ancak iktidar bir çok meselede olduğu gibi bu işin kaymağını yemiştir.  Şunu da belirtmek isterim ki, emin olunuz doğuda Trabzon olmasa bu karayolu buradan geçer miydi sorusunun cevabı bile muallaktır zira yıllardır ORGİ havaalanı beklentisi içinde olan Giresunlunun bir havaalanına sahip olması dahi Trabzonluların bu işe onay vermesine bağlıdır.
Bu büyük bir talihsizliktir. Trabzon’un ekonomisi adına Giresun’un kaderine, yoksulluğa terk edilmesi kabul edilebilir değildir.
REKTÖRLÜK BELİRSİZLİĞİ
Bugün Giresun’un en önemli ve öncelikli problemlerinden biri de kuşkusuz Giresun üniversitesi Rektörlük belirleme sürecinin belirsizliği olduğunu belirten Özkan, “Maalesef Giresun denince akla önce rektör seçemeyen bir il gelmektedir. Bu mesele diğer bütün problemlerin önüne geçmiştir. Mesele sadece Üniversite, akademisyenler veya öğrenciler için değil Giresunlular ve Giresun esnafı için de ciddi sorunlar yumağı haline dönüşmüştür” şeklinde konuştu.    
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir