Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12232 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   23 Şubat 2011 - 11:25

Milletvekili Aday Adayı M. Birol Cevizoğlu' nun Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Milletvekili Aday Adayı M. Birol Cevizoğlu nun Basın
Türkiye'nin katlanılamaz hale gelen ve toplumun her kesimini etkileyen ekonomik ve sosyal sorunları ve sıkıntılarını köklü ve kalıcı çözümlere kavuşturmak Milliyetçi Hareket iktidarının en önemli ve öncelikli hedefidir.

MHP GİRESUN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI M. BİROL CEVİZOĞLU’NUN BASIN AÇIKLAMASI

   Türkiye'nin katlanılamaz hale gelen ve toplumun her kesimini etkileyen ekonomik ve sosyal sorunları ve sıkıntılarını köklü ve kalıcı çözümlere kavuşturmak Milliyetçi Hareket iktidarının en önemli ve öncelikli hedefidir.

    Toplumun her kesiminin sorun ve sıkıntılarının hafifletilmesi ve aşılması için öngördüğümüz ekonomik ve sosyal yaklaşımlar, destekler ve yardımlar ile sağlık, vergi ve sigorta primleri ve yatırım ile üretimin desteklenmesi konularında öngördüğümüz düzenlemeleri “100 başlık” altında “Milliyetçi Hareket Sözü ve Senedi” olarak aziz milletimizin takdir ve değerlendirmesine sunuyoruz. Bu bağlamda önce “asgari ücret, çalışanlar, emekli ve yoksullara” dönük vaatlerimizi sizlerle paylaşacağım. Zamanla “çiftçi, esnaf,  işveren, kadın, aile, gençler, engelliler, şehit yakınları ve gazilerimiz, güvenlik güçleri, muhtarlar ve eğitim” ile ilgili politikalarımızı da sizlerle paylaşacağım... 

   Sözümüz Milliyetçi Hareket sözüdür!

   Sözümüz Giresunlu sözüdür! 

   İşte yapacaklarımızdan bazıları!

 Yoksulluk ve işsizlikle mücadele kapsamında;  
Her yıl yaklaşık 700 bin yeni istihdam sağlanacaktır. Muhtaç durumdaki ailelerin en az bir ferdine iş imkânı sağlanacaktır. İş sağlanana kadar asgari ücretin yarısı kadar (yaklaşık 320 TL) “Aile Sigortası Yardımı” ödeme programı başlatılarak ailelere sosyal koruma uygulaması yapılacaktır. Bu ödemenin öncelikle ev hanımlarına yapılması esas alınacaktır. Asgari ücret yükseltilecek, 2011 yılı itibariyle net asgari ücret 825 lira olacaktır. Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri HİLAL KART ismiyle harcama kartları verilecektir. Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen destek ödeme tutarları bu kartlara yüklenecektir. Küçük esnafın desteklenmesi amacıyla bu kartlar sadece ikamet edilen mahaldeki (ilçe ve belde) esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacaktır. Yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından her ne ad altında olursa olsun yapılan yardımlar arttırılarak sürdürülecektir. Yoksul ve dar gelirliler üzerinde haksız bir yük oluşturan dolaylı vergiler indirilecektir. Her yoksul vatandaşın genel sağlık sigortasına ait primleri devletçe ödenecektir. Sosyal yardım ve gelir arttırıcı önlemlerle gıda yoksulluğu sorunu çözülecektir. Yoksullaşma riski bulunan kesimlere destek projeleri uygulamaya konulacaktır. Konutu olmayan muhtaç kimselere sosyal konut sağlanacak, konut sağlanamadığı durumda ise kira yardımı yapılacaktır. 65 yaşını doldurmuş, muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 105 liradan 250 liraya yükseltilecektir. Yalnız yaşayan yaşlıların günlük ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak destek hizmetleri geliştirilecektir. Bu çerçevede, muhtaç durumdaki yaşlılara evlerinde temizlik, günlük bakım, alışveriş gibi konularda destek hizmeti verilecek, bakıcı/refakatçi sistemi geliştirilecektir. Yaşlısına bakmakla yükümlü olan muhtaç durumdaki ailelere yaşlısını koruyup kollaması ve onun her türlü fiziki, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılaması için “sosyal bakım yardımı” ödemesi yapılacaktır.  Çalışanlarımıza yönelik şunları hayata geçirmeyi hedefliyoruz:  
Çalışanların ücretlerini sadece enflasyon oranındaki artışı dikkate alan bir anlayışla tespit etmek yerine, ekonomik büyümeden pay alacak şekilde belirlenecektir. Asgari ücretliden vergi alınmayacak, bütün çalışanların gelirlerini asgari ücret kadar kısmı vergi dışı bırakılacaktır. Ücretlilerin gelir vergisi oranı kademeli olarak yüzde 10’a indirilecektir. Kamu istihdamı gözden geçirilerek aynı ya da benzer işi yapmakla birlikte sözleşmeli, geçici, taşeron elamanı, 4/B’li, 4/C’li, vekil ve benzeri adlar altında istihdam edilenlerin tamamının kadrolu istihdamını sağlayacak düzenlemeler yapılacak, bu alandaki karmaşa ve mağduriyetler giderilecek, eşitlikçi, adaletli ve hakkaniyetli bir istihdam düzeni oluşturulacaktır. Öğretmenlere, araştırma görevlilerine, okutmanlara ve diğer öğretim yardımcılarına araştırma ve kendini geliştirme faaliyetlerine katkı olmak üzere 5000 göstergesinin memur maaş katsayısı ile çarpımı tutarında her ay yaklaşık 310 lira “Araştırma - Geliştirme Tazminatı” verilecektir. Öğretmenler arasında yapılan kademelendirme nedeniyle oluşan ücret farklılaşmasından yararlanamayan emekli öğretmenlerin de bu düzenlemeden yararlanmaları için intibakları yapılacaktır.  Emeklilerimiz için hayata geçirmeyi planladığımız hedeflerimiz şunlardan oluşacaktır: 
Emeklilere her yıl bir defa Eylül ayı içinde kışa hazırlık yardımı  olmak üzere bir maaş tutarında ödeme yapılacaktır. Emekli aylıklarındaki artışların, genel enflasyon endeksi yerine, bu kesimin tüketim kalıplarını ve hayat standardını dikkate alan özel endekse göre yapılması sağlanacaktır. Farklı emekli aylıkları uygulamasına yol açan düzenlemelerin ortaya çıkardığı mağduriyeti gidermek amacıyla intibak düzenlemesi yapılacaktır.     Bu vesile ile tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunar, hepsini Allah’a emanet ederim! 

   M. Birol Cevizoğlu

   MHP Giresun Milletvekili Aday Adayı

   Ülkücü  İşçiler Derneği Eski Genel Başkanı

  MHP Giresun Milletvekili Aday Adayı M. Birol Cevizoğlu' nun özgeçmişi      1964 yılında Giresun/Tirebolu’da doğdum...

   İlkokulu Ankara’da, Ortaokulu Tirebolu’da ve Endüstri Meslek Lisesini de Akçaabat’ta bitirdim. Askerlikten hemen sonra çalışma hayatına başladım. Şu an Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından birinde çalışmaktayım.

   1990’lı  yılların başında “ülkücü işçileri” teşkilatlandırma çalışmaları içinde yer aldım. 13 Ağustos 1993 tarihinde Başbuğ Alparslan Türkeş’in emirleri doğrultusunda “Ülkücü İşçiler Derneği”ni kurduk. Kurucu genel başkan olarak içinde yer aldığım bu dernek, 12 Eylül 1980 darbesi ile kapatılan “Ülkücü İşçiler Derneği / Ülkücü İşçiler Birliği”nden sonraki ilk ülkücü işçi teşkilatı idi.

   Görev sürem içinde (13 Ağustos 1993 - 15 Aralık 1996) “Ülkücü İşçiler Derneği”ni 50 merkezde teşkilatını kurmuş bir dernek haline getirdik. Çeşitli etkinliklerle Türk işçi hareketine damgamızı vurmaya çalıştık. Bunlar içinde televizyon programları, açık oturumlar, panel ve konferanslar başta gelmekte idi. Ayrıca moral geceleri ve 1 – 7 Mayıs tarihleri arasının “İşçi Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanması, çalışmalarımız içinde özel bir yer tutuyordu.

   Türk-İş, Hak-İş ve DİSK konfederasyonlarına dönük çalışmalarımız da göz ardı edilmemelidir. Türk-İş konfederasyonu genel başkanlığına aday çıkarmamız büyük yankı uyandırmış, DİSK’e bağlı  Adana BOSSA Şubesinin bütün yönetimini ele geçirmemiz ise günlerce konuşulmuştur.

   Ülkücü  İşçiler Derneği Genel Başkanlığını yürüttüğüm dönemlerde çok sevdiğim yazı hayatına da başladım. Bu dönem içinde sırasıyla 15 günde bir çıkan “Türkeli” ve Türk milliyetçiliğinin efsanevi gazetesi olan “Hergün”de “İşçi Gözüyle” adlı köşemde çeşitli siyasi ve işçi meselelerine ait yazılar yazdım. Daha sonra “Yeni Harman”, “Ata Ocakları” ve “Ufuk Ötesi” adlı dergilerde yazmaya devam ettim. Halen yazmaya devam ediyorum. Bunun yanı sıra çeşitli İnternet dergileri, haber siteleri ve internet gazetelerine de yazı gönderiyorum... 

   Şu an “Türkiye’de Komünizm ve Terör” adlı baskıya hazır bir kitabım var...

   Ülkücü  İşçiler Derneği olarak ülkücü hareketin tarihindeki ilk “İşçi Kurultayını” gerçekleştirdik. Başbuğ Alparslan Türkeş’in himayelerinde 18 Ağustos 1996 tarihinde gerçekleştirilen “1.İşçi Kurultayı” o dönemde büyük yankı uyandırmıştı. Bu büyük organizasyona katılan işçiler Başbuğa "İşçi Babası" unvanını vermişti.

   Başbuğun vefatından sonra Yıldırım Tuğrul Türkeş liderliğinde kurulan “Aydınlık Türkiye Partisi”nin kurucular kurulunda yer aldım. MKYK Üyesi seçildikten sonra, zaman içinde “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Komisyonu” çalışmalarını yürüttüm. ATP’nin kapatılıp MHP’ye katıldığımız güne kadar (28.02.2010) Sendikalar ve Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak partideki görevimi yürüttüm.

   22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan 22.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde ATP’nin Giresun birinci sıra milletvekili adayı idim. 

   Evli, İmge ve Hilâl adlı iki çocuk babasıyım.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir