Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6586 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   21 Kasım 2012 - 13:37

Mv. Geldi' den Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Mv. Geldi den  Basın
Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet GELDİ, Espiye Belediye Başkanı Erol KARADERE'nin İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden uzaklaştırılması konusunda bir açıklamada bulundu.

 Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet GELDİ, Espiye Belediye Başkanı Erol KARADERE'nin İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden uzaklaştırılması konusunda bir açıklamada bulundu.

 Milletvekili GELDİ açıklamasında; Espiye Belediye Başkanımız Sayın Erol KARADERE, Espiye Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan bir soruşturma neticesinde gözaltına alınmış ve ve akabinde tutuklanmıştır. Söz konusu tutukluluk durumu, dosyanın Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi ve savcılık makamınca da isnat edilen suçla ilgili bilirkişi raporu alınması süreci devam etmekte olup soruşturma sürmektedir.

  Belediye Başkanımızın tutukluluk halinin bir süredir devam etmiş olması sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından Anayasanın 127. Maddesi ve 5393 Sayılı Belediye Kanununun 47. Maddesi gereğince ‘’Geçici olarak görevden el çektirilmiştir.’’ 1982 Anayasasının mahalli idareleri düzenleyen 127. Maddesinin dördüncü fıkrasında, “Görevleri ile ilgili bir suç sebebiyle hakkında soruşturma ve kovuşturma açılan mahalli idare organları veya bu organların üyelerini, İçişleri Bakanı, geçici bir tedbir olarak, kesin hükme kadar uzaklaştırabilir” denildiğini;

 Yine 5393 sayılı Belediye Kanunu görevden uzaklaştırma konusunu 47. maddesinde düzenlediğini ve buna göre; “Görevleriyle ilgili bir suç nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma açılan belediye organları veya bu organların üyeleri, kesin hükme kadar İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılabilir. Görevden uzaklaştırma kararı iki ayda bir gözden geçirilir. Devamında kamu yararı bulunmayan görevden uzaklaştırma kararı kaldırılır. Görevden uzaklaştırılanlar hakkında; kovuşturma açılmaması, kamu davasının düşmesi veya beraat kararı verilmesi, davanın genel af ile ortadan kaldırılması veya görevden düşürülmeyi gerektirmeyen bir suçla mahkûm olunması durumunda görevden uzaklaştırma kararı kaldırılır. Görevden uzaklaştırılan belediye başkanına, görevden uzak kaldığı sürece aylık ödeneğinin üçte ikisi ödenir ve bu süre içinde diğer sosyal hak ve yardımlardan yararlanmaya devam eder.” denildiğini belirtti.

 GELDİ;”söz konusu işlemin kanun tarafından zorunlu olarak Bakanlığa verilen bir görevin ifası olup, maddenin metninden ve yazının içeriğinden anlaşılacağı üzere ‘’geçici bir işlemdir.’’ Zira bu durumda Espiye Belediye Başkanımız görevden alınmayıp, soruşturmanın yürütülmesi ve Belediyemizin çalışmalarının aksamaması amacıyla geçici olarak görevden el çektirilmiştir. Bakanlığın almış olduğu bu karar kanunen uygulanması gereken bir durumdur” dedi.

 Bununla birlikte Sayın Belediye Başkanımız Erol KARADERE ve diğerleriyle ilgili soruşturma halen devam etmekte olup, görevden uzaklaştırma ile görevine son verme kavramlarının karıştırılmaması gerektiğini belirten Mehmet GELDİ, “bilindiği üzere bir kişi hakkında yapılan yargılama sonucu hüküm verilerek kesinleşmediği sürece üzerine atılı olan suçu işlediğini kabul etmek mümkün değildir. Zira Kanun önünde herkes eşit olup, daha herhangi bir hüküm verilmeden, Belediye başkanımızın suçlu olduğunu kabul etmek ve İçişleri Bakanlığının geçici olarak görevden el çektirilmesi kararını dayanak yapmak da açıkça yargısız infaz oluşturur” dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir