Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7796 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   24 Eylül 2012 - 12:37

Mv. KARAAHMETOĞLU Atık Kağıtları Sordu

Büyüt
Küçült
Mv. KARAAHMETOĞLU Atık Kağıtları
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Başkanlığı aracılığı ile Milletvekili makamlarına gönderilen on binlerce kitap, dergi, broşür vs.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Başkanlığı aracılığı ile Milletvekili makamlarına gönderilen on binlerce kitap, dergi, broşür vs. metaryalin henüz ambalajları dahi açılmadan geri dönüşüm kutularına gönderildiğini belirterek bunların daha çok kamu kurumu, belediyeler vasıtası i propaganda reklam amaçlı basımlar olduğunun altını çizmektedir. Bu hususta TBMM Başkanı ve İçişleri Bakanının yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorumun anayasa ve meclis içtüzüğü  gereğince İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 Selahattin KARAAHMETOĞLU

         Giresun Milletvekili

 

Ülkemizde çevre bilincinin,  sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi ile paralel atıkların geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması yaygınlaşmaktadır. Özellikle atık kâğıtlarla toplam kâğıt üretiminin yüzde 60 ile yüzde 70’ini karşılayan Avrupa ülkeleri bulunmaktadır. Bu oran ülkemizde çok düşüktür. “ Kâğıt çöp değildir” sloganı ile kampanya yürüten üniversitelerimiz sorumluluk alarak bu konuda duyarlılığı artırmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milletvekillerinin makamlarına ulaştırılan henüz ambalajından bile çıkarılmamış kitap, dergi, broşür, çok büyük ekonomik kaynak harcanarak hazırlanan on binlerce cilt basılı materyal hiç kullanılmadan geri dönüşüm kutularına bırakılmaktadır. Vatandaşlarımızın vergileri ile meydana gelen bütçelerini kullanırken daha özenli davranmaları beklenen belediyeler, kamu kurumları bu hususta daha savurgan ve sınır tanımaz görünmektedir.

Belediyelerin herhangi bir kamu yararı olmaksızın, yalnızca reklam amaçlı belediye başkanının propagandasını yapmaya dönük kitap, broşür ve benzeri yayımları belediye bütçelerini kullanarak basımı ve dağıtımı yapılmakta mıdır?Kentlerimizin asıl ihtiyacı olan hizmetler durur iken bütçelerini bu şekilde savurganca tüketen belediyeler tespit edilmekte midir? Bu belediyeler hakkında uygulanan müeyyideler nelerdir?

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir