Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7158 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   25 Eylül 2012 - 12:20

Mv.KARAAHMETOĞLU' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Mv.KARAAHMETOĞLU ndan Soru
Mv.KARAAHMETOĞLU' ndan Soru Önergesi

  SURİYELİ MÜLTECİLERE VE MUHALİFLERE SAĞLANAN DESTEK SAVUNMA GİDERİMİDİR? MİLLİ SAVUNMA BAKANINA SÖZLÜ SORU ÖNERGESİ
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaaahmetoğlu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması için TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde güvenlik harcamalarında son üç ayda meydana gelen anormal artışın terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar nedeniyle mi arttığını bu giderlerin artması yanında, suriyeli 83 bin mültecinin ülkemize getirdiği ekonomik külfetin de savunma gideri olarak değerlendirilip değerlendirilmediğini açıklamasını istedi. Karaahmetoğlu Başbakan'ın belirttiği muhalif güçlere sağladığımız lojistik desteğin yine savunma gideri olarak değerlendirilip değerlendirilmediğini, yılın ilk altı aylık dönemine ait ve temmuz, ağustos, eylül aylarına ait savunma harcamalarını Milli Savunma Bakanının açıklamasını istedi..




TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü  Gereğince Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet YILMAZ tarafından sözlü olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 

Selahattin Karaahmetoğlu

Giresun Milletvekili

 

Artan terör saldırıları sonrası Silahlı  Kuvvetlerimizin yürüttüğü operasyonlar neticesinde güvenlik ve savunmaya yönelik harcamalarda ciddi yükseliş olduğu belirtilmektedir. Yılın ilk altı ayına ait savunma bütçe giderleri ile temmuz, ağustos ve eylül aylarına ait son üç aylık harcamaları açıklar mısınız? Bu artış yalnızca PKK terör örgütüne karşı yürütülen son aylarda artış gösteren operasyonlar ile mi açıklanabilir? Yoksa Sayın Başbakan’ın 83 bin civarında olduğunu belirttiği Suriyeli mültecilerin ülkemize maddi külfeti, Suriye de ki muhalif güçlere sağlanan lojistik destek savunma giderleri kaleminden mi karşılanmaktadır?


SURİYEYE SAĞLADIĞIMIZ LOJİSTİK DESTEK KİMLERİN KONTROLÜNE GİRİYOR? SİLAH SEVKİYATI ÜLKEMİZ ÜZERİNDEN Mİ YAPILIYOR?


 Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Başbakan'ın yanıtlaması istemiyele verdiği soru önergesinde İngiliz Times Gazetesinin ortaya attığı iddialara yer verdi.Suriyedeki isyancı gruplara gönderilen silahların Müslüman Kardeşler örgütünün eline geçmesi ve bu sayede güçlendiği iddiaları karşısında; Başbakan'ın bahsettiği ülkemizin sağladığı lojistik desteğinin isyancı gruplardan hangilerine ulaştırıldığı ve kimlerin kontrolüne girdiğinden kendisinin haberdar olup olmadığını açıklamasını istedi. Aynı gazetenin silah sevkiyatının ülkemiz üzerinden yapıldığına ilişkin iddialarını da yanıtlamasını istedi


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü Gereğince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sözlü olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.


Selahattin KARAAHMETOĞLU

    Giresun Milletvekili

 

İngiliz Times Gazetesinde Suriye’de isyancı gruplara gönderilen silahlara Müslüman kardeşler örgütünün el koyduğu ve bu sayede güç kazandığı iddiaları yer almıştı. Suriye’de muhalif güçlere lojistik destek sağlandığı tarafınızca belirtilmektedir. Ülkemiz sağladığı lojistik ve benzeri desteği hangi gruplara kimler aracılığı ile ulaştırmaktadır? Bu hususta, ülkemizin sağladığı lojistik desteğin de belli bir grubun kontrolüne geçmesi söz konusu mudur? Ayrıca silah sevkiyatının ülkemiz üzerinden yapıldığına yönelik iddiaları yanıtlar mısınız?

MÜSLÜMAN KARDEŞLER SURİYEYE DEMOKRASİ Mİ GETİRECEK? ARAP BAHARI VE İSYANLARI SONUCUNDA DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ KAZANAN ÜLKE HANGİLERİDİR?

 Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattiğn Karaahmetoğlu Başbakan'ın sözlü olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yeni bir soru önergesi sunmuştur. Başbakan'ın Suriye halkının özgür iradesi ile güçlü bir lider getireceğine inancını belirten Başbakan'ın  arap ülkelerinde çıkan isyanlar neticesinde hükümetlerin ve liderlerin değiştiği hangi ülkelerde demokrasi mücadelesinin başarı ile sonuçlandığını açıklamasını istedi. Yine Suriyede sözde özgürlük ve demokrasi mücadelesine liderlik yaptığı belirtilen Müslüman Kardeşler örgütünün yakın komşumuzda demokratik bir sürece girilmesini sağlayıp sağlayamayacağını da açıklamasını istedi


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü Gereğince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sözlü olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 

Selahattin KARAAHMETOĞLU

    Giresun Milletvekili

 

 Suriye halkının kendi özgür iradesi ile güçlü bir lider getireceğine inandığınızı belirttiniz. Sizce Arap baharı  ve benzeri isimlerle sözde demokrasi mücadelesi yürütülen ülkelerde, liderlerin ve hükümetlerin değişmesi ardından, demokrasi mücadelesinin başarı ile sonuçlandığını düşündüğünüz ülkeler hangileridir? Özgür Suriye Ordusu ve Müslüman Kardeşler’ in kontrolünde yürütülen Suriye özgürlük ve demokrasi mücadelesi Esad’ın devrilmesi ile neticelenir ise yakın komşumuzda demokratik bir sürece girilmesinde aynı grupların başarılı olacağına inanıyor musunuz?





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir