Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7003 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   21 Eylül 2011 - 18:38

Selahattin Karaahmetoğlu' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Selahattin Karaahmetoğlu ndan Soru
CHP Giresun Milletvekili Selahattin KARAAHMETOĞLU'nun Kamu İşçilerinin Toplu İş Sözleşmelerine ilişkin olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu soru önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

         Aşağıdaki sorularımın anayasa ve meclis içtüzüğü gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.  


Selahattin KARAAHMETOĞLU
       Giresun Milletvekili


     2011 yılı başında başlayan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri ile ilgili olarak Hükümet ile yetkili sendikalar arasında yürütülen toplu pazarlık görüşmeleri (Kamu İşçilerinin) 19 Temmuz 2011 günü anlaşma ile sonuçlandırılmış ve bir protokol düzenlenerek imza altına alındığı ilan edilmiştir. Fakat bugüne kadar çalışanların yeni toplu sözleşme neticesinde oluşan  haklarından bir haber alınamamaktadır. Bunun yanında yevmiyelerine de yapılan zamlar yansıtılmamıştır. Bu nedenle: 

1.Çalışanların 2011 yılı mart ayından itibaren oluşan alacakları neden ödenmemiştir?

2.İmzalanan protokolün hayata geçirilmemesi çalışanların toplu sözleşmeden doğan haklarının hükümetiniz tarafından gaspı anlamına gelmez mi?

3.İmzalanan protokolle imza altına alınan çerçeve anlaşma metni ile toplu sözleşmenin anlaşma ile tamamlandığı ilan edilmiştir, fakat üzerinden 2 ay geçmesine rağmen oluşan maaş farkları ve zamlı maaşları neden tahakkuk ettirilmemektedir?

4.Toplu pazarlık görüşmeleri bitmemiş devam mı etmektedir? Çalışanlar ve kamuoyu bu konuda neden yanıltılmaktadır? 
         

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir