Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6144 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   29 Eylül 2011 - 19:23

Selahattin Karaahmetoğlu' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Selahattin Karaahmetoğlu ndan Soru
CHP Giresun Mv. Selahattin KARAAHMETIĞLU' nun Ulaştırma Baknının yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu önergedir

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

      Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 
 
 

                                    Selahattin KARAAHMETOĞLU

                                          Giresun Milletvekili 
 

      Yaklaşık dört milyar dolar kaynak aktarılarak hayata geçen, karadeniz insanına büyük bir ödül gibi sunulan Karadeniz Sahil Yolu her yıl şehirlerimizin coğrafi güzelliğinin bir göstergesi olan yağmuru bir felaket olarak yaşatmaya devam etmektedir. Yol yapım aşamasında meslek odaları ve konunun uzmanı kişilerin uyarılarını dikkate almayan iktidar kabahati defalarca tabiatta arama yolunu seçmiştir. Yetkililer taşkın ve erozyon önleyici tedbirleri almakta yetersiz kalmakla birlikte, yurttaşlarımıza bu kadar şiddetli yağmur yağdığı müddetçe felaketin kaçınılmaz olduğunu da itiraf etmekte sakınca görmemektedir.

Doğu Karadeniz kentlerinin başka bir bölgeye taşınması ihtimali olmadığına göre her şiddetli yağmurdan sonra yaşanacak felaketler için ne gibi bir tedbir düşünüyorsunuz? Yolun set etkisini azaltacak tedbirler ve suyun denize ulaşmasını engelleyen faktörlerin ortadan kaldırılması için bir çalışma yürütülmekte midir? Kent içi geçişlerin alternatif projelerle yeniden inşası yönünde bir çalışma gündeminizde var mıdır? Sahil yolu kent geçişlerinin dolgu taşları ve kayalar doldurularak kıyılarımızın yok edilerek inşa edilmesi yolun daha ucuza maliyeti dışında ne amaç taşımaktadır? Bu yol sayesinde büyük servet sahibi olan firmaların yolun inşasında sizce bir kusuru bulunmamakta mıdır? Bu projeleri onaylayan kamu kurumları ve yetkili merciler sizce yaşanan afetlerden sorumlu değil midirler? Hes inşaatları ile yatakları değiştirilen derelerimizin yaşanan afetlerde payı var mıdır? Dağlardan derelerle taşınan toprak ve çamur kütleleri sel neticesinde şehirleri bataklığa dönüştürmektedir. Hes inşaatlarıyla derelerin yataklarından kaldırılan ve uygun yere nakledilmeyen malzemelerin felaketin büyümesine katkısı olduğunu düşünüyor musunuz?

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir