Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6386 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2013 - 18:43

SP Giresun Merkez İlçe Mart Ayı Divan Toplantısı Yapıldı

Büyüt
Küçült
SP Giresun Merkez İlçe Mart Ayı Divan Toplantısı
Saadet Partisi (SP) Giresun Merkez İlçe Teşkilatı tarafından her ay düzenli olarak yapılan Divan toplantılarının Mart ayına ait değerlendirme toplantısı 12 Nisan 2013 tarihinde SP Giresun İl Başkanlığı’nda yapıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı SP Giresun Merkez İlçe Başkanı Kenan Karakaya yaptı. Başkan Karakaya, yaklaşan yerel seçimler öncesi Merkez İlçe Teşkilatı’nın mahalle ve sandık çalışmalarının daha da yoğunlaştığını vurgularken; Türkiye genelinde yaşanan siyasal gelişmelere dair önemli tespitlerde bulundu. Başkan Kenan Karakaya konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Nisan ayı içinde yaptığımız bu Merkez İlçe Divan Toplantısı’nda en önemli gündem maddelerimizden biri de Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) doğum gününü kutladığımız ‘Kutlu Doğum Haftası’dır. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın ‘Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyorum ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Bizler yaklaşık 3 ay önce göreve seçildik. Merkez İlçe Başkanlık seçiminin hemen ardından mahalle çalışmalarına başladık. Mahalle ve sandık çalışmaları sırasında halkımızın mevcut Hükümet’in uygulamalarından rahatsızlıklarını biz ilettiklerine şahit oluyoruz. Genel çerçeveden bakarsak AKP’nin seçmenleri hayal kırıklığına uğratması söz konusu. Bu arada ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu sıkıntılı sürecin çıkış anahtarı ise Milli Görüş ve Saadet Partisi iktidarıdır.

AKP’nin kökleri ABD ve Avrupa Birliği’nden beslenmektedir ama Saadet Partisi’nin kökleri Anadolu topraklarından ve İslam inancından beslenmektedir. İşte Türkiye’nin yaşadığı  sıkıntılı sürecin sebebi ve çözümün adresi bu kadar açıktır.

Bugün baktığımızda mevcut Hükümet ne yapmaktadır? Terör örgütü ile Türkiye Cumhuriyeti’ni pazarlık masasına oturtarak ülkenin geleceğini ipotek altına almıştır. Bu ülke bir sefer İstiklal Savaşı deneyimi yaşadı ama inşallah 2. sefer İstiklal Savaşı deneyimi yaşamak zorunda kalmaz.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve orta öğretim okullarında okuyan öğrencilerimiz bu okullardan internete girdiklerinde Saadet Partisi’nin resmi internet sitesine girememektedirler. Girmek istediklerinde ekrana şöyle bir mesaj geliyor: “Bu siteye erişim, sakıncalı içeriğinden dolayı, Milli Eğitim Bakanlığı isteğiyle, Türk Telekom A.Ş. tarafından engellenmiştir.”

AKP Hükümeti’nin atadığı Milli Eğitim Bakanı’na sormak istiyorum. Saadet Partisi, kendi resmi internet sitesine nasıl bir sakıncalı içerik koymuştur da, öğrenci kardeşlerimize zarar vermektedir? Kumara, zinaya, içkiye mi teşvik etmiştir yoksa bunların zararlarından öğrenci kardeşlerimizi korumak adına çalışmalar mı yapmıştır?

Kamuoyu araştırmaları sonuçlarından toplumsal ahlakın AKP Hükümeti döneminde büyük bir erozyona uğradığını  biliyoruz ve Saadet Partisi’ne karşı yapılan engellemeleri bu sebeple çok manidar buluyoruz. Diyelim ki Saadet Partisi, siyasi parti olduğu için engellendi. Peki, AKP, CHP, MHP, BDP vs… partileri siyasi parti değil midir? Bu adı geçen siyasi partilerin internet sitelerine engel koymayan AKP Hükümeti’nin atadığı Milli Eğitim Bakanı’nın Saadet Partisi’nden yana bir endişesi varsa bu endişesinde son derece haklıdır. Çünkü AKP Hükümeti’ni iktidardan indirecek yegane alternatif Saadet Partisi’dir.

AKP’nin yaptığı bu engelleme Almanya’daki Hitler ve İtalya’daki Mussolini dönemi faşist iktidarlarını anımsatmaktadır. Tek sesliliği savunan bu sistemi Türk seçmeni yıkacaktır. Aziz şehitlerimizin mübarek kanları ile suladığı bu Müslüman Anadolu topraklarını Patriot bahaneleri ile ABD ve AB askerlerinin çizmeleri altında çiğneten AKP Hükümeti’ne dur demenin vakti artık gelmiştir. Bugün dur demezsek, yarın dur demek için çok geç olacaktır. AKP Hükümeti, Türkiye’yi tehlikeli bir sürecin içine doğru sürüklemektedir ve vatandaşlarımız seçimlerde bu gidişata dur demelidir ve diyecektir. Çünkü başka Türkiye yok.”

SP Merkez İlçe Başkanı Kenan Karakaya’nın konuşmasının ardından, son Belediye Başkanlığı seçimlerinde SP'den Giresun Belediye Başkanı adayı da olan İsmail Derbeder konuşma yaptı. Mevcut AKP Hükümeti’nin yanlış uygulamalarına Fatiha Suresi’nin Türkçe açıklaması ile detaylı bir şekilde eleştiri getiren İsmail Derbeder; “AKP Hükümeti mensupları, camide imamın okuduğu Fatiha’ya âmin diyorlar ama camiden çıkınca ‘Biz ABD ve AB kurallarına uyarız’ diyorlar. Yani Allah’ın kuralları yerine ABD ve AB kurallarını önemsiyorlar. Halkımızın bu gerçeği görmesi ve ABD ve AB kurallarını elinin tersi ile iten ve sadece Allah’ın kuralları çerçevesinde siyaset yapan Saadet Partisi’ne destek vermesi en büyük temennimizdir.” şeklinde konuştu.

Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir