Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8438 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   30 Haziran 2013 - 09:44

SP’li Aydın: “AKP, Faiz Lobisinin Öz Evladıdır”

Büyüt
Küçült
SP’li Aydın: “AKP, Faiz Lobisinin Öz
Saadet Partisi (SP) Giresun Gençlik Kolları İl Divan Toplantısı, SP Giresun İl Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SP’li Aydın: “AKP, Faiz Lobisinin Öz Evladıdır”

Saadet Partisi (SP) Giresun Gençlik Kolları  İl Divan Toplantısı, SP Giresun İl Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya SP Gençlik Kolları Genel Başkanı  Fatih Aydın, SP Gençlik Kolları Bölge Sorumlusu Hamza Eksilmez, SP Gençlik Kolları Giresun İl Başkanı Abdulkadir Bektaş, SP Gençlik Kolları Trabzon İl Başkanı Ali Düğdü, SP Merkez İlçe Başkanı Birol Dizdar, SP Giresun İlçe Gençlik Kolları Başkanları ile çok sayıda Giresunlu genç katıldı.

Gençlik Kolları İl Divan Toplantısı  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından SP Gençlik Kolları Giresun İl Başkanı Abdulkadir Bektaş ve SP Gençlik Kolları Bölge Sorumlusu Hamza Eksilmez selamlama konuşması yaptılar.

Selamlama konuşmalarının ardından Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, kürsüye geldi. Başkan Aydın, konuşmasında Milli Görüş’ün 40 yıllık siyaset geçmişini gençlere anlatırken, AKP Hükümeti’ne de sert eleştirilerde bulundu. Başkan Aydın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye, sürekli gündemi değişen bir ülke. Son günlerde hepimizin malumudur ki, Taksim Gezi Parkı olayları ülkemizin gündemine yerleşti. Bu yaşanan olaylara baktığımızda diyoruz ki, ‘Şükürler olsun, biz Saadet Partiliyiz ve Milli Görüşçüyüz.’ Masum gibi gözüken bu olaylar, zaman içinde çığırından çıkmış, dine karşı kin ve nefretin bir ifade aracı olarak kullanılmıştır. % 99’u Müslüman diye tarif ettiğimiz ülkemizin gençliğinin kendi dininden nefret eder hale gelmesinden dolayı en büyük sorumluluk AKP’nindir. Çünkü bugün Taksim eylemlerini bahane ederek sokağa çıkan bu gençlik AKP’nin iktidara geldiği 11 yıl önce küçücük çocuklardı. AKP’nin bu gençlerden şikâyet etme hakkı yok. Ey AKP, bu gençlik senin döneminde yetişti; yani bu senin eserin! Bu gençler inanç düşmanı gibi gözüküyor ama AKP de inançlı gözükerek bu toplumu kandırmakta ve siyonist düşünce sistemi de dediğimiz batılı emperyalistlerin Türkiye şubesi olarak görev yapmaktadır.

Saadet Partisi olarak gençlerimize şunu diyoruz. Terörle, anarşiyle, kaosla, gerilimle ve kutuplaşma ile hak aranılmaz. Ayrıca kendi halkına düşmanca tavırlar gösteren AKP’nin tutumu da tasvip edilemez. Kendi halkına; ‘çapulcu, ayyaş, kafası  kıyak’ demeseydin, sabahın köründe çadırlarında uyuyan insanlara polise verdiğin talimatla müdahale etmeseydin; bu halk da sana böyle tepki vermezdi. Yani hangi taşı kaldırsak altından AKP çıkıyor. ‘Senin 100 bin kişi topladığın yere ben 1 milyon kişi toplarım, % 50’yi evlerinde zor tutuyorum’ diyerek siyaset yaparsan, halkta seçim zamanı sana gereken mesajı ve dersi verir.

Siyasi rant hesapları ile yapılan ve kör dövüşü  de diyebileceğimiz AKP – CHP atışmalarına bakan inançlı  kişilere şunu dedirtmek istiyorlar: ‘Ahlak ve maneviyat çökmüş. Geleceğimizden umudumuz kalmamış. Ama şu parti geleceğine, kötünün iyisi olarak bu parti gelsin!...’

10 yıl önce ‘ABD bizim stratejik ortağımızdır’  diyeceksin, ‘Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi artıracağız’  diyeceksin, Avrupa Birliği Bakanlığı bile kuracaksın; eee sonra? Taksim Gezi Parkı olaylarında batılı ülkelerin medyası Türkiye’nin ve AKP iktidarının aleyhinde haberler yapınca; ‘Dış güçler bizi bitirmeye çalışıyor’ diyeceksin. Sana günaydın demek lazım o zaman. Yeni mi fark ettin? Milli Görüş siyaseti bunu 40 yıldır söylüyor. Sen de zamanında bu düşüncedeydin de Milli Görüş gömleğini çıkarınca tabii ki bu hallere düştün.

‘Biz faiz lobisiyle mücadele ediyoruz’ diyor Sayın Başbakan. Sen sadece kendini kandırıyorsun. 10 yıldır bunlara hizmet eden zaten sensin. Siyonist ve faizci batılı güçler sayesinde göreve geldin. Halkımız da yavaş yavaş şunu öğrendi ki; AKP, faiz lobisinin öz evladıdır. Madem faizle mücadele ediyorsun neden Türkiye her sene 50 milyar TL faiz ödüyor. Sen kimi kandırdığını zannediyorsun?

TOKİ projesine 10 yılda 30 Milyar TL para harcamış AKP Hükümeti. Yani 400 bin konut yapmış. Tamam, güzel bir hizmet. Ama faiz lobisi ile gerçekten mücadele etseydin ve her sene 50 milyar TL faize ödediğin parayı TOKİ projesine aktarsaydın 9 milyon konut yapardın. İşte biz sana bunun hesabını sandıkta soracağız.

Asıl faiz lobisinin belini kıran Rahmetli Necmettin Erbakan’dı. O’nun denk bütçe projesiyle işçi, memur ve emekli ömrü hayatında görmediği maaş artışları gördü. Devletin parası ya siyonist faizcilere gider; ya da kendi vatandaşının cebine. Başka bir alternatif yok. İşte AKP ve Saadet Partisi arasındaki fark budur.

‘IMF borcunu sıfırladık’ diyorlar. İyi de bizim sadece IMF’ye mi borcumuz var. Dünya Bankası’ndan iki hafta önce 1 milyar Dolar borç aldı AKP Hükümeti. Hiç biriniz duydunuz mu? Duyamazsınız, çünkü malum medya bunları size söylemez. Size söylediği nedir? ‘Türkiye güllük gülistanlık, her şey yolunda!...’ Peki öyle mi? Hayır…

Başbakan bir konuşuyor; tekbir çekesin, Allahû  Ekber diyesin geliyor. Ama yurt dışına gidince siyonistlerin talimatlarına göre işler yapıyor. Rahmetli Erbakan; ‘Pirincin içindeki siyah taşlardan değil; beyaz taşlardan kork’ demişti. Sanki AKP iktidarını tarif etmiş zamanında. Başbakan, ‘Kişi başına düşen milli gelir iktidara geldiğimizde 3 bin Dolar’dı,  şimdi 10 bin Dolar’a yükseldi’ diyor. Tamam, doğruya doğru. Peki sen iktidara geldiğinde 3 olan Dolar milyarderi sayısı  37’ye yükseldi. Bu bahsettiğin 10 bin Dolar’lar bu 37 kişinin cebindeyken gerçek manada kişi başına düşen milli gelirin 10 bin Dolar olduğunu söylemek doğru değildir.

Başbakanlığın açıklamış olduğu açlık sınırı  1.055 TL’dir. Aranızda bu kadar yüksek maaş alan pek olmadığına göre AKP Hükümeti bu milleti aç bırakmıştır diyoruz. Yoksulluk sınırı ise 3.000 TL’dir. Şu anda üst düzey bir yönetici bile bu maaşı alamadığına göre halkın çok büyük bir kısmı  AKP iktidarında yoksul kalmıştır. Hani ekonomi çok iyi gidiyordu? Hani batılı finans kuruluşları Türkiye’yi parmakları  ile gösteriyordu? Belki de dışarıdan Türkiye’nin ekonomisi iyi gidiyor gözüküyordur. İyi de bu paralar halkın cebine değil de; nereye gidiyor? Bunun da hesabını sandıkta soracağız.

2002 yılında kredi kartı borçları 6 Milyar TL’ydi. 2013’de bu rakam 209 milyar TL’ye yükselmiş. Faiz lobisi ile mücadele ettiğini söyleyen AKP iktidarının karnesine baktığımızda karşımıza bu rakamlar çıkıyor ki, bu rakamlarla bu AKP sınıfta kalır. ‘Milli Görüş gömleğini çıkardık’,  ‘Dini referans almayacağız’ diyenlerin de karnesinde zayıflar olması son derece normaldir.

‘ABD, benim müttefikim’ dedin. Havaalanlarını ve limanları ABD’nin emrine verdin. 1 buçuk milyon Iraklı Müslüman kardeşimin kanı aktı, yüz binlerce Iraklı bacımın ırzına geçildi. Sonra utanmadan bir de ne dedin: ‘ABD askerlerinin ülkelerine sağ salim dönmesi için dua ediyorum.’ Biz de sana diyoruz ki; ‘Ahirette boynana vebal olarak Iraklı Müslümanların kanı ve namusu yeter. Başka vebal aramana gerek yok!...’

AKP’ye, MHP’ye ve CHP’ye oy veren gençlere şunu söylemek istiyorum. MHP’nin bu ülkede neler yaptığını  ya da yapamadığını babalarınız bilir. CHP’yi de dedelerinize sorabilirsiniz. AKP döneminde bugünün gençleri olan sizlerin de ekonomik açıdan gelecek kaygılarınız olduğunu biliyoruz. Ayrıca AKP iktidarı, 7. sınıfa giden öğrencilere matematik dersinde faiz hesaplamaları yaptırıyor. Neden Müslüman çocuklarına zekât hesabı yaptırmıyorsun da faiz hesabı yaptırıyorsun? 8. sınıf öğrencilerine Türkçe dersinde Yunan tanrısı Zeus’u anlatıyorlar. Bu konudan sonraki konu ne? Bir kızın, bir erkeğe yazdığı aşk mektubu!... Ey AKP, sizin yetiştirdiğiniz dindar nesil bu mu? İşte bu nesil seni Taksim’de protesto ediyor. İşte bu nesil camilere saygısızca davranışlarda bulunuyor.

Saadet Partisi’nin bağlı olduğu Milli Görüş  çizgisinde olan geçmişteki Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi iktidarlarını da babalarınıza ve dedelerinize sormayı  da ihmal etmeyin. Biz geçmişimize güvendiğimiz için başımız dik olarak bu halktan bize destek olmalarını istiyoruz. Ama onların mahcubiyetleri zaten malumunuz. Ama seçim zamanı gelince mahcubiyet duygularını bir kenara bırakan bu partiler, Türkiye’ye güzel hizmetler yapmış gibi vatandaşlarımızdan seçimlerde destek istiyorlar. Sevgili gençler, şunu çok iyi bilin ki; geleceğiniz için, aileniz için, Türkiye’nin menfaatleri için tek alternatif Saadet Partisi’dir.”

Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir