Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 22264 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   23 Mayıs 2018 - 10:18

Vekil Adaylarımız Belli Oldu

Büyüt
Küçült
Vekil Adaylarımız Belli

Partilerin Giresun vekil adayları için zorlu bir süreç sona erdi. Dün akşam saatlerinde YSK’ya verilen listelerde her parti kendi adayını belirtti.
2015 Kasım seçimlerinde Ak Parti Nurettin Canikli, Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk ile temsil edilirken CHP de Bülent Bektaşoğlu tarafından temsil edilmişti. Giresun’da adaylarını ilk belirleyen parti İyi Parti oldu. Dört dönemdir Giresun Milletvekili olan Nurettin Canikli bu defa İstanbul birinci bölgeye kaydırıldı.
Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) 1. sıra Cemal Öztürk, 2. sıra Kadir Aydın, 3. sıra Sabri Öztürk, 4. sıra Serdar Demirkan.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. sıra Necati Tığlı, 2. sıra Reşat Nuri Özdemir, 3. sıra İbrahim Akgün, 4. sıra Sevgi Utlu Güngör.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1. sıra Müjdat Öz, 2. sıra Yusuf Şükür, 3. sıra Soner Altun, 4. sıra Ebru Turan.
İYİ Parti 1. sıra Orhan Erzurum, 2. sıra Ünzile Yüksel, 3. sıra Ahsen Türk, 4. sıra Osman Çalışkan.
Listeleri inceleyen uzmanlar sonucun Ak Parti 2, CHP 1 ve 1 vekilliğin de MHP ve İyi Parti arasında paylaşılabileceğini belirttiler.
İstanbul’dan Nurettin Canikli yanında Ak Parti Milletvekili Hasan Turan bu defa İstanbul ikinci bölgeden aday gösterildi. BBP İstanbul il başkanı Mustafa Mican ittifak gereği Ak Parti listesinden İstanbul 1. Bölge 23. sıraya konuldu. Mican’ın bu sıraya konması hem BBP camiasında hem de Giresunlular arasında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu’nun listelere girememesi ise bir başka hayal kırıklığı oldu. Ak Partili Giresunluların bir başka hayal kırıklığı da İstanbul 3. Bölgeden kendilerini temsil edecek kimsenin olmaması oldu.
CHP MYK üyesi Emine Gülizar Emecan ise İstanbul 3. Bölge 8. sıradan aday gösterildi. Emecan’ın seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Haber: İbrahim Balcıoğlu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir