Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6129 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   02 Haziran 2011 - 11:04

''Yaklaşık 10 bin kişiye iş, 22 bin aileye en az 600 lira aylık maaş vereceğiz''

Büyüt
Küçült
Yaklaşık 10 bin kişiye iş, 22 bin aileye en az 600 lira aylık maaş
CHP milletvekili adayı İnş. Müh. Aykut Gezmiş, Yağlıdere'nin Üçtepeler Beldesi'nde ''İşsizlik ve yoksulluk kader değildir, bunları yok etmek için sizlerden yetki istiyoruz'' dedi.

CHP milletvekili adayı  İnş. Müh. Aykut Gezmiş, Yağlıdere'nin Üçtepeler Beldesi'nde “İşsizlik ve yoksulluk kader değildir, bunları yok etmek için sizlerden yetki istiyoruz” dedi. 

''Yaklaşık 10 bin kişiye iş, 22 bin aileye en az 600 lira aylık maaş vereceğiz''
 

Beraberinde CHP Yağlıdere İlçe Başkanı Engin Durdu, CHP Keşap İlçe Başkanı  Metin Öztürk ve çok sayıda partiliyle birlikte Yağlıdere'nin Üçtepeler (kozbükü) beldesinde pazar yeri ve esnafı  ziyaret eden CHP milletvekili adayı Aykut Gezmiş; 

“Bugünkü AKP iktidarı; tarımı, hayvancılığı bitirmiştir, işsizliği ve yoksulluğu arttırmıştır. 2005 yılında 7.5 lira olan fındık, 2010 yılında artacağına 4 liraya düşmüş, FKB ve fındığa bu iktidar döneminde en zor günleri yaşatılmıştır. AKP iktidarı, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir kurban bayramında “ ithal angus” eti yemek zorunda bırakacak şekilde hayvancılığı bitirmiştir. 

 İhtiyaç sahibi ailelere yardım ediyorum diyerek de sanki sadaka verir gibi parça parça, azar azar yardımlar vermiştir. Sosyal devlet vatandaşına sadaka değil maaş verir. CHP ile kuracağımız halkın iktidarında yoksul ailelerimize, en az 600 lira, en fazla 1.250 lira aylık net nakit maaş vereceğiz. CHP iktidarında Giresun'da yaklaşık olarak 22 bin aile, yani yaklaşık olarak 100 bin kişi aile sigortası kapsamına alınarak maaşa bağlanacaktır. İşsizlik ve yoksulluk kader değildir, bunları yok etmek için sizlerden yetki istiyoruz” dedi. 
 

                  İŞSİZLİĞİ ÇÖZMEK İÇİN FABRİKALAR AÇACAĞIZ. 
 

Anlattığı projelerle bir anda vatandaşın ilgi odağı olan Gezmiş, “AKP döneminde kapanan iş yerlerinden dolayı yaklaşık olarak 15 bin kişi işini kaybetmiş, nüfusumuz 107 bin kişi azalmıştır. AKP fabrikalar kapatan parti, CHP ise fabrikalar açacak partidir. İşsizliği çözecek projelerimiz hazır. Fındığa dayalı sanayiyi süper teşviklerle sadece bu bölgede teşvik ederek, bu bölgeye çikolata fabrikaları kurulmasını sağlayacağız. Her fabrika bir kaledir diyeceğiz, kalelerimizi koruyacağız ve arttıracağız.  

Deniz ve yayla turizmini yine süper teşviklerle  destekleyerek bu sektörde yeni iş sahaları kurulmasını sağlayacağız. Böylece yaklaşık olarak 10 bin kişiye yeni iş imkanı oluşturacağız. Destek sizden hizmet bizden. CHP iktidarında herkes rahat bir nefes alacak” dedi. 
 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir