Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6269 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2011 - 18:40

"Yoksulluk MHP iktidarıyla bitecek"

Büyüt
Küçült
Yoksulluk MHP iktidarıyla
MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan; "Yoksulluk MHP iktidarıyla bitecek"

MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan;
 
"Yoksulluk MHP iktidarıyla bitecek"
 
 MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, yoksulluğun Hilal Kartla ülkemizde son bulacağını belirtti.

“Muhtaç durumdaki ailelerimiz tespit edilerek aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri HİLALKART ismiyle harcama kartları verilecektir” diyen Özkan, “Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen destek ödeme tutarları "HİLALKART"lara yüklenecektir.
Küçük esnafın desteklenmesi amacıyla "HİLALKART"lar sadece ikamet edilen mahaldeki (ilçe ve belde) esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacaktır. Böylece küçük esnaf korunmuş, yöreye de ticari canlılık getirilmiş olacak” dedi.
Özkan yaptığı açıklamada; “Yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından her ne ad altında olursa olsun yapılan yardımlar arttırılarak sürdürülecektir. Sosyal yardım miktarı asgari yaşam düzeyi gözetilerek belirlenecektir.
Sosyal koruma bilgi sistemi geliştirilerek gerçek yoksulların hakkaniyete uygun bir şekilde sosyal yardım programlarından yararlanması ve hiç kimsenin aç ve açıkta kalmaması sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.
Özkan açıklamasını şöyle sürdürdü; “Yoksul ve dar gelirliler üzerinde haksız bir yük oluşturan dolaylı vergiler indirilecek, her yoksul vatandaşın genel sağlık sigortasına ait primleri devletçe ödenecektir.
Kamuya ait atıl arazilerden kullanılabilir olanları, tarımsal üretim ve istihdam amaçlı olarak işsiz ve yoksul vatandaşlara tahsis edilecek böylece tarıma yeniden hayat verilecektir.
Sosyal yardım ve gelir arttırıcı önlemlerle gıda yoksulluğu sorunu çözülecek, yoksullaşma riski bulunan kesimlere destek projeleri uygulamaya konulacak ve halkın mağduriyeti hemen giderilmiş olacaktır.
Konutu olmayan muhtaç kimselere sosyal konut sağlanacak, konut sağlanamadığı durumda ise kira yardımı yapılacaktır. Sokaklarda, parklarda evi olmadığı için, kirasını ödeyemediği için hiçbir yoksul vatandaşınız çadır kurmayacak.
Aynı zaman da yoksullara yönelik, bireysel veya toplu konut yatırımların da her türlü belediye harç ve vergileri kaldırılacaktır. Bunlar sözde vaatler değil Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapacaklarımızdır. Sözümüz senettir.”


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir