Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7953 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   10 Şubat 2012 - 18:52

Zeynep Erbakan: ''Türkiye Karar Arefesinde''

Büyüt
Küçült
Zeynep Erbakan: Türkiye Karar
Aralık ayında Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na getirilen eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın büyük kızı Zeynep Erbakan, SP Giresun İl Başkanlığı'nca düzenlenen bölge toplantısında, partili kadınlara hitap etti.

Giresun'da partisince düzenlenen bölge toplantısına katılan Saadet Partisi (SP) Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan; “Türkiye’nin karar arefesinde. AKP, Batı’ya ABD’ye, İsrail’e uyduluk etmeye devam mı edecek yoksa İslam Dünyası'nın lideri mi olacak" diyerek, AKP’ye gönderme yaptı.

Saadet Partisi (SP) Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan toplantıya, Genel Merkez Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Nergül Aksu ile katıldı.Konuşmasında, Büyük Ortadoğu Projesi, dış ilişkiler, ekonomi, eğitim ve türban konularına değinen Zeynep Erbakan; “Türkiye Karar Arefesinde” dedi.

"AKP samimi olduğunu kanıtlamak zorunda" diyen Zeynep Erbakan; "AKP iktidara geldiğinde bir takım dengeleri gözeterek bu sorunu görmezden geldi. Ama başta SP olmak üzere başörtülülerin haklı ve meşru mücadeleleri karşısında küçük de olsa bir takım adımlar atmak zorunda kaldılar. Ancak şu ana kadar, sorunu kökünden çözücü kararlı bir adım da atılmış değil. Çünkü üniversitelerde YÖK’ün son uygulamalarına rağmen, zaman zaman yerel bazda yasakçı uygulamalara üzülerek şahit olduklarına değindi.

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan, Başbakan Erdoğan'ın da eş başkanlığını yaptığı Büyük Ortadoğu Projesinin adım adım uygulamaya konulduğunu söyledi.

“Yemen’den Sudan’a, Tunus’tan Mısır’a, Libya’dan Suriye’ye kadar İslam coğrafyası tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşıyor” diyen Zeynep Erbakan, “Din, tarih ve kültür birliğine sahip olduğumuz kardeş ülkeler iç karışıklıklarla boğuşuyor. Coğrafyamızda 40-50 yıllık rejimler devriliyor, diktatörlükler yıkılıyor. Etrafımız ateş çemberine dönmüş durumda. Bu ortamı fırsat bilen emperyalist ülkeler bölgeyi kendi menfaatleri doğrultusunda yeniden şekillendirmeye çalışıyor. Haritalar yeniden çiziliyor. Büyük Ortadoğu Projesi adım adım hayata geçirilmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.

DIŞ İLİŞKİLER

Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan, “İşte şimdi Suriye hızla bir iç karışıklığın içine sürükleniyor. Tıpkı Irak’ta olduğu gibi Suriye’ye bir dış müdahalenin zemini hazırlanıyor. Ne acıdır ki bunun öncülüğünü de maalesef AKP iktidarı yapıyor” dedi.

 

Saadet Partisi olarak İslam ülkelerinin kendi sorunlarını kendi içlerinde çözebileceklerine inandıklarını dile getiren Zeynep Erbakan konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bu yüzden Suriye’ye yönelik bir dış müdahaleye şiddetle karşıyız. Çünkü Batı İslam coğrafyasına hiçbir zaman huzur ve istikrar getirmemiştir. Başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin tek amacı İslam ülkelerini karıştırmak ve bu yolla sömürmektir. Dış güçler İslam dünyasına kan ve gözyaşından başka bir şey getirmemiştir. Bunun en yakın örneği Irak’tır. ABD özgürlük vaadi ile işgal ettiği Irak’ta 1,5 milyon Müslüman’ın kanına girmiştir” ifadelerini kullandı.

ESAD’IN ZULMÜ YENİ Mİ FARK EDİLDİ?

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın yaptığı Suriye ziyaretinin çarpıtıldığının altını çizen Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan konuşmasını şöyle sürdürdü, “Daha fazla Müslüman’ın kanı akmasın, bir İslam ülkesi daha bölünüp parçalanmasın diye kardeşlik vazifemizi yerine getirmek için Sayın Kamalak Suriye’ye gitmiştir. Ancak bu açık gerçeğe rağmen bazı medya organları bu ziyareti çarpıtmaya çalışmaktadır. Saadet Partisi’ni Esad’a destek vermekle suçlamaktadır. Madem Esad bu kadar zalimdi neden yıllardır el ele poz verdiler? Neden birlikte tatile çıktılar? Ne oldu da birden bire Esad’ın zulmünü fark ettiniz? Dış İşleri Bakanı Ahmet Davudoğlu kendi ifadesi ile 62 kez Suriye’ye gitmiş. O Esad’a destek vermiyor ama biz bir kere gittik diye Esad’çı yapılmaya çalışıyoruz.”

MÜSLÜMANLARA YAPILAN VAHŞETE GÖZ YUMAMAYIZ

Zeynep Erbakan ayrıca, “Bakın AKP kadın kolları 2008 yılında Suriye Baas partisiyle işbirliği protokolü imzalamıştır. Ama biz onları hiçbir zaman zalime destek olmakla suçlamadık. Çünkü bizim derdiniz Esad değil Suriye’de yaşayan Müslümanlardır. Saadet Partisi Esad’a destek vermeye değil, daha fazla Müslüman kanının akmasını engellemeye gitmiştir. Çünkü biz Milli görüşürüz. Tek derdimiz İslam birliğini kurmak ve adil bir dünyayı bir an evvel inşa etmektir” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE KARAR ARİFESİNDE

Türkiye’nin karar arifesinde olduğunun da altını çizen Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan, “AKP, Batı’ya ABD’ye, İsrail’e uyduluk etmeye devam mı edecek yoksa İslam dünyasının lideri mi olacak?

Zalimlere köle mi olacak yoksa mazlumların elinden tutup onlara öncülük mü yapacak?

 Son 200 yıldır dünyaya kan, gözyaşı, işgal, açlık, kaos ve sömürüden başka bir şey getirmeyen bir medeniyete eşbaşkanlık mı yapacak yoksa adil bir düzen kurulması için mi çalışacak?

Avrupa Birliği kapılarında oyalanmaya devam mı edecek yoksa İslam Birliği’ni mi kuracak?

 Artık bunun kararını vermek zorundadır. Çünkü zaman kalmamıştır. Çünkü ateş kapımıza dayanmıştır. Türkiye giderek yalnızlaştırılmaktadır. Düne kadar sıfır problem diye çıktığımız yolda sıfır komşu ile karşı karşıya kalmak üzereyiz” şeklinde konuştu.

kerasushaber.net





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir