SP’li Karakaya’dan, Akil İnsanlara: “Aklınızı Başınıza Alın”
Saadet Partisi (SP) Giresun Merkez İlçe Başkanı Kenan Karakaya, ‘Çözüm Süreci’ adı altında Türkiye’nin ‘Çözülme Süreci’ne, bölünmeye doğru sürüklendiğini ve ‘Akil İnsanlar’ denilen grubun da bu ‘Çözülme Süreci’ konusunda insanları ikna etme turları yaptıklarını belirtti.
Başkan Kenan Karakaya, tepkisini şu sözlerle ifade etti:
“Emperyalizm dediğimiz ‘Sömür, Parçala ve Yönet’ zihniyetinin temsilcisi Amerika Birleşik Devletleri, İsrail ve Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki uslu çocuğu konumundaki AKP iktidarı, kendisine biçilen görevi bugüne kadar ‘En İyi!’ şekilde yapmıştır. Bunun son örneğini ‘Çözüm Süreci’ adı altında cilalayarak önümüze sundukları fikirle görüyoruz. 90 yıl önce Anadolu’nun Müslüman evlatlarının, emperyalist düşmanlara karşı kanı ve canı ile savundukları Müslüman Anadolu toprakları üzerinde hayalleri hiçbir zaman bitmemiş ve bitmeyecek olan bu işgalci devletlerin savaş meydanlarında yapamadıkları işgali, demokratik seçim adı altında yaptıklarını maalesef görüyoruz.
14 Mayıs 2013 Salı günü Giresun’un Aksu Mahallesi’nde gerçekleştirilen ‘Akil İnsanlar’ toplantısının polis tarafından olağanüstü güvenlik tedbirleri ile korunması dikkatlerimizden kaçmamıştır. Siz kimi, kimden koruyorsunuz? ‘Akil İnsanlar’ devletin yaptığı uygulamaları halka anlatmakla görevliyse, her hangi bir vatandaş gerekli güvenlik aramasından geçerek salona neden girememiştir? Neden sadece kartvizitinde AKP yazanlar ve AKP’ye mavi boncuk dağıtanlar salona alınmıştır? Bu ülke sadece AKP’ye oy verenlerden mi oluşmaktadır? İçeri alınmayanlara da; “Sizin listede adınız yok!’ şeklinde bilgiler verilerek salondan uzaklaştırılmıştır. Seçim günü ise oy isteyeceğiniz insanlara da aynı muameleyi yapamayacağınızı çok iyi bilmeniz gerekiyor. Gün gelecek, ülkenin birçok yerinde o salonlara almadığınız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, sizin bu ülkeyi yönetmenize izin vermeyecektir. Ayrıca Akil İnsanlar’a da şunu söylemek istiyorum. Gittiğiniz yol yanlıştır. Ülkenin bölünmesine ortak olduğunuz için tarih sizi hiç bir zaman affetmeyecektir. Aklınızı başınıza alın. Bir an evvel bu hatadan dönün. Hatanın neresinden dönerseniz kârdır.
Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde gerçekleştirilen insanlık dışı saldırı neticesinde resmi rakamlara göre 51 vatandaşımız can vermiştir. Resmi rakam diyorum, çünkü AKP iktidarı ülkeyi öyle bir hale getirdi ki, Başbakan Erdoğan bir çeşit diktatör gibi davranıyor ve işine gelmeyen haberleri sansürleyerek; halka aktarılmasını engelleme çabası içine girmektedir. Benzer sansürleme çabalarını daha önceki benzer saldırılarda da görmüştük. Bu saldırı görüntülerini engellemeye çalışan AKP iktidarı, ülkenin güllük gülistanlık olduğu imajını vatandaşlara aktarmak için yandaş bir takım medya aracılığı ile sıkı bir çalışma içine girmiştir. Ancak bu çabalar nafiledir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Ayrıca Sayın Erdoğan’ın, her ABD ziyareti öncesi Türkiye’de bombalar patlaması da ayrıca dikkatleri çeken bir konudur.
Halkımız, ülkemizin emperyalist güçler tarafından Suriye savaşı içine çekilmeye çalışıldığının farkındadır. Biz Saadet Partisi olarak; Müslüman bir askerin, bir diğer Müslüman askere bırakın kurşun sıkmasına, tüfeğinin namlusunu çevirmesine razı olamayız. Bu bizim inançlarımızla çelişmemiz anlamına gelir. Ama bunu sorun etmeyen Başbakan Erdoğan’ın kazandığı ilk seçimden bir süre sonra yapmış olduğu; “Biz Milli Görüş gömleğini çıkardık” açıklamasında ne kadar doğru söylediğine, emperyalist ülkelerle yapmış olduğu işbirliği çalışmaları ve BOP planları ile şahit oluyoruz. Sayın Başbakan, Milli Görüş gömleğini, Londra’daki gömlekçi arkadaşından aldığı gömleklerle karıştırıyor. Evet, doğru… Milli Görüş bir gömlektir. Ama onun düşündüğü gibi bezden değil; deridendir. İnsan, vücudundaki deriyi çıkartamayacağına göre; gerçek bir Milli Görüşçü de, Milli Görüş gömleğini ölene kadar çıkartamaz. Yani Sayın Başbakan, siz maalesef gerçekten bir Milli Görüşçü olamamışsınız; sadece kendinizi öyle zannetmişsiniz. Lütfen dev aynasına değil; boy aynasına bakın ve önümüzdeki seçimde alacağınız oyu görün… Çünkü önümüzdeki yerel seçimlerde Türk halkı sizin boyunuzun ölçüsünü verecektir.
Mevcut iktidarın ekonomik olarak çok başarılı işler yaptığını vatandaşa sürekli pompalayan yandaş medya; SP döneminde Türkiye’nin yurtdışına saman satarken; AKP döneminde saman satın alan bir ülkeye dönüştüğünü ve bu yüzden çiftçinin perişan bir halde olduğunu ve dolayısı ile hayvancılığın yerlerde süründüğünü neden söylemiyor? Ayrıca şeker fabrikaları gibi ekonominin can damarı niteliğindeki fabrikaları kapatan AKP iktidarı, yurtdışından şeker ithal ederek emperyalist ülkelerin ceplerini doldururken; Türkiye’de şeker pancarı üreten çiftçinin cebindeki parayı boşaltmaktadır. Şeker fabrikalarında çalışarak evine ekmek götüren vatandaşlarımızın işsiz kalarak ne türlü sıkıntıya düştüğü de anlaşılıyor ki, AKP iktidarının ilgi alanına girmemektedir. Kömür ve makarna dağıtarak sosyal devlet olduğunu zannedenlere şunu söylüyoruz. Bize balık vermeyin, balık tutmayı öğretin.
Biz dün de Milli Görüşçüydük, bugün de Milli Görüşçüyüz, yarın da Milli Görüşçü olacağız. Emperyalist ülkelerin buyruğuyla Milli Görüş gömleğini çıkartanlardan da asla olmayacağız. ‘Yaşanılabilir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’ düzeni için tüm vatandaşlarımızı; emperyalistlere hizmet eden AKP’ye karşı Saadet Partisi çatısı altında birleşmeye çağırıyorum. Biz hiçbir zaman halkımızı kandırmadık. Kandırmayacağız da… Dün ne söylediysek, bugün de aynısını söylüyoruz, yarın da aynısını söyleyeceğiz.”
Haber: Hakan UĞURLU
Benzer Haberler
Tekbaş: ''Milli Görüş İktidara Geliyor''
Giresun Saadet Partisi Milletvekili adayı Süleyman Tekbaş, ''Bereket Mitingimiz, yağmur yağmasına...
TÜRKİYE’DE SİYASİ PARTİLER
SP Giresun Merkez İlçe Mart Ayı Divan Toplantısı Yapıldı
Saadet Partisi (SP) Giresun Merkez İlçe Teşkilatı tarafından her ay düzenli olarak yapılan Divan...
Siyaset Haberleri
TümüÜlkedeki Gelişme ve Büyümede Eşitsizlik Artık Gizlenemiyor!
GELECEĞİN UMUDU ANAHTAR BİZDE!
ANAHTAR PARTİ GİRESUN TEŞKİLATI’NDAN GÜÇLÜ MESAJ: “GELECEĞİN UMUDU ANAHTAR BİZDE!”
DENİZ KOÇ TEŞKİLAT BAŞKANI OLARAK ATANDI
ANAHTAR PARTİ GENÇLİK KOLLARINA YOĞUN KATILIM
Türkiye’nin Güvenliği İçin Somut Adımlar Atılacak mı?
Anahtar Parti İl Başkanı: "Türkiye’nin Güvenliği İçin Somut Adımlar Atılacak mı?"





