Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6973 kez okundu. | Kategori : TANITIM
Haberin Tarihi :   31 Ağustos 2021 - 13:14

Eskişehir’de Görülmesi Gereken Yerler

Büyüt
Küçült
Eskişehir’de Görülmesi Gereken

Eskişehir, tarihin pek çok farklı dönemine ev sahipliği yapmış olan köklü bir yerdir. Bu sebeple, Eskişehir’de gezebileceğiniz birçok yer bulabilirsiniz. Keşfedilecek farklı noktalara ev sahipliği yapan Eskişehir, antik zamanlara kadar uzanan kalıntılara da sahiptir.

Sazova Parkı

Sazova Parkı, 400 bin metrekare üzerine kurulu büyük bir parktır. 2008 yılından beri hizmet veren bu parkta görebileceğiniz yerler arasında Nuh’un Gemisi’nin yanı sıra 25 bin metrekarelik gölet de vardır. Park çevresinde dolaşan mini tren, çocuk oyun bölgeleri, bilim ve deney müzesi ile hayvanat bahçesi de vardır.

Odunpazarı Evleri

Eskişehir’e gittiğiniz zaman görmeden geçmemeniz gereken yerler arasında Odunpazarı Evleri’de vardır. Eskişehir’in ilk yerleşim yeri olan Odunpazarı’ndan adını alan bu evler. Osmanlı’nın izlerini taşır. Eski ve dar sokaklar üzerine sıralanan Odunpazarı Evleri, ihtişamlı duruşlarıyla görenleri hayran bırakabilecek yapıya sahiptir.

Porsuk Çayı

Eskişehir’de görülmesi gereken en önemli yerlerden birisi de Porsuk Çayı’dır. En hareketli ve en güzel yerlerden olan Porsuk Çayı, Sakarya Nehri’nin en uzun kolu olarak bilinir. Turistik bir bölge olan Porsuk Çayı, Eskişehir’in en önemli sembollerindendir. Bu bölgedeki ziyaretiniz sırasında isterseniz gondola da binebilirsiniz.

Kurşunlu Camii ve Külliyesi

Odunpazarı semtinde yer alan Kurşunlu Külliyesi, Eskişehir’de gezilmesi gereken yerler arasındadır. Vezir Çoban Mustafa Paşa tarafından yapılan bu yer şadırvan, imaret ve iki kervansaraya sahiptir. Camiinin kubbesi kurşunla kaplıdır. Bu sebeple, ‘’Kurşunlu’’ adı verilmiştir.

Arasta Çarşısı

Arasta Çarşısı Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir’e geri kazandırılmıştır. Kentsel sit alanı sınırlarında yer alan alışveriş noktalarına alternatif oluşturabilmek için inşa edilen Arasta Çarşısı, aynı zamanda butik otellerle de çevrelenmiştir. Farklı kentsel buluşma noktası olan Arasta Çarşısı etrafında Eskişehir otelleri bulabilir ve konaklayabilirsiniz.

Gerdekkaya Mezar Anıtı

Afyon ve Kütahya illerini de kapsayan Frig Vadisi’nin önemli anıtları arasında Gerdekkaya Mezar Anıtı da yer alır. Doğanlı Vadisi’nde yer alan ve kaya kütlesinin doğu bölgesine oyulmuş olan mezar anıtı, bir tapınak cephesi şeklindedir. Eskişehir ziyaretlerinde kesinlikle görülmesi gereken yerler arasındadır.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir