Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11356 kez okundu. | Kategori : TANITIM
Haberin Tarihi :   27 Temmuz 2021 - 12:02

Kredi Başvurusu Yapmadan Önce Findeks Raporunun Önemi

Büyüt
Küçült
Kredi Başvurusu Yapmadan Önce Findeks Raporunun

 

Kimi zaman hesapta olmayan masraflar ya da harcamalar banka kredisi kullanmanızı gerektirebilir. Bankalar ise yapılan kredi başvurularını değerlendirirken bazı hususları göz önünde bulunduruyor. Bu hususlar arasında en önemlisi ve en belirleyici olanı ise kredi notudur. Dolayısıyla kredi notunun düşük olması durumunda banka kredisi kullanabilme olasılığınız pek olmaz.

Lakin kredi notunuz belirli bir düzeyin üzerindeyse bu durumda bankalara yaptığınız kredili ürün kullanma başvurularınız da kabul edilir. Bu nedenle mutlaka kredi notum hizmeti hakkında bilgi sahibi olmalı ve kredi notunuzu da öğrenmelisiniz. Findeks kredi notunun hangi unsurlar dikkate alınarak belirlendiği konusunda ise detaylı bilgiye ulaşmak için Findeks internet sitesine uğramanız yeterli olacaktır.

Kredi Notu Nasıl Belirlenir?

Kredi notunun belirlenmesinde bazı unsurlar göz önünde bulundurulur. Bu unsurların başında gelen de kredili ürün ödeme alışkanlıklarıdır. Bu faktörün toplam kredi notunu % 45 düzeyinde etkilediğini söyleyebiliriz. Çünkü toplam kredi notunun % 45’i kredili ürün ödeme alışkanlıklarına bağlı olarak belirlenir. Kişinin mevcut hesap ve borç durumu da dikkate alınan bir diğer unsurdur. Bu unsurun toplam kredi notuna olan etkisinin de % 32 dolaylarında olduğunu söyleyebiliriz.

Kredi puanının % 5’i de yeni kredili ürün açılışları dikkate alınarak belirleniyor. Yeni bir kredili ürün kullanımı söz konusu ise ödeme alışkanlıkları henüz bilinmiyor demektir. Buna bağlı olarak da kredi notunun % 5 daha düşük olması durumu söz konusudur. % 18 gibi yüksek bir oran da kredi kullanım yoğunluğuna bağlı olarak belirleniyor. Görüldüğü gibi kredi notunu etkileyen unsurlar sadece daha önce kullanılan kredilerin geri ödemesinin nasıl yapıldığından ibaret değil.

Eğer siz de kredi notunuzu öğrenmek isterseniz rotanızı hemen Findeks internet sitesine çevirebilirsiniz. Bu internet sitesine uğradığınızda mutlaka not danışmanım hizmetine de göz atın. Özellikle kredi notu düşük olanlar bu hizmetin çok daha fazla önem taşıdığını belirtelim. Zira kredi notunun yükselmesi için neler yapılabileceği konusunda bilgi almak için bu hizmetten faydalanmak yeterli olabiliyor. Daha fazla detaya göz atmanız durumunda siz de kredi notu konusunda en güncel bilgilere sahip olabilirsiniz.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir