Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10796 kez okundu. | Kategori : TANITIM
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2023 - 08:38

Tatil Planında İlk Atılması Gereken Adım

Büyüt
Küçült
Tatil Planında İlk Atılması Gereken

Tatil planında ilk atılması gereken adım kişinin gitmek istediği yere karar vermesi ile başlar. Kişi gitmek istediği yere karar verdikten sonra gitmek istenilen yer ile ilgili araştırma yapması tatilin keyfini iki katına çıkartır. Tam olarak tatil planının ne olduğuyla alakalı karar vermek tatil planı ile ilgili atılması gereken ilk adımlardan biri olur. Kişi gitmek istediği yere karar verdikten sonra uygun bir bütçe araştırması yapması gerekir. Tatil planı ne olursa olsun ve ne kadar sürerse sürsün uygun bir bütçe araştırması her tatil konseptinde geçerlidir. Bütün yıl yaşanan koşuşturmadan sonra büyük bir umutla beklenen tatili zamanı geldiğinde kişi kendini rahatlatacak ve dinlendirecek bir tatil planı oluşturup kendine zaman ayırabilir. Zaman zaman son dakika oluşturulan planlarda durum itibariyle gelişen bir aksaklık olabilir. Bu sebeple tatile gitmeden önce her şeyin önceden planlanması gerekir. Tatilde hangi aktivitelerde bulunacağım tatil zamanını hangi aktiviteler ile harcanacağı, bütçenin oturtulması ve hangi etkinliklere para verileceği detaylı şekilde araştırılması planlanması gerekir. Tatil planına konaklama yeme içme alışveriş ve diğer kişisel maddeleme ile düzgün bir bütçe oluşturulması gerekir. Fuzuli ihtiyaçların bütçede yer almaması gerekir. Tatilde kişi neye ihtiyaç duyuyorsa yanına alarak tatili en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir. Burada bavul hazırlığı oldukça önemlidir. Bavul hazırlığının doğru ve düzgün şekilde ayarlanması saatine keyifli geçmesine yardımcı olur.

Gereksiz eşyalarla bavulu doldurmamak, eşyaların minimal şekilde davula yerleştirilmesi gibi hususlara dikkat ederek tatil keyfini sonuna kadar çıkartmak mümkün. Kişi tatilden beklentilerini bir kağıda tatili çıkmadan önce listelemesi tatil planını doğru şekilde oluşturmasına yardımcı. Kültürel tur, deniz kum güneş tatili, 5 yıldızlı otelde yapılan tatil, müzeli ve etkinlikli bol yürüyüştü şehir keşfi gibi kriterleri düşünerek tatil rotası netleştirilebilir. Kişinin kendini oluşturduğu yeni tatil rotası ile gitmiş olduğu yerleri değil de yeni görülecek olan yerleri tercih eder ise daha keyifli zaman geçirebilir. Tatilde gündelik hayattaki keyif aldığı etkinlikleri yaparak da zamanını en eğlenceli şekilde geçirebilir.

Uçak ile gidilecek ise kişi uçak bileti  fiyatlarını araştırıp en uygun olanı tercih edilmesi gerekir. Örnek olarak Kıbrıs’a bir uçuş gerçekleştirilecek ise Kıbrıs uçak bileti fiyatlarını bütün uçak firmaları arasında karşılaştırıp en uygun olanını seçmek gerekir. Kişi kendi bulunduğu ülkede bir yer tercih ediyorsa örnek olarak İstanbul İzmir arası bir uçuş gerçekleştirilecek ise İstanbul izmir uçak bileti fiyatlarını karşılaştırılması gerekir.

Tatil planı için gerekli ipuçları aşağıda yer alır.

● Tatil planına bilet fiyatlarını karşılaştırarak eklemek gerekir.

● Tatil çok önceden planlanmışsa erken rezervasyon ile özellikle uçak biletlerini en uyguna getirmek mümkündür.

● Kişinin kafasında kurduğu tatil planı tam olarak oluştuğunda vakit kaybetmeden bilet karşılaştırılması yapılması gerekir.

● Farklı arama motorları ve online bilet satış sitelerine başvurmak gerekir. Özellikle hava yolu firmalarının web sitelerini giriş yapıp bilet karşılaştırması yapmak gerekir.

● Gidilecek yerdeki havalimanı ve otogarları tatil planına dahil etmek alternatif avantajlar sunar. Böylece gereksiz taksi paraları ödemeye gerek kalmadan en uyguna tatil planı oluşturulur.

● Kişinin tatil planında gidilecek yer oluşturulduktan sonra kişi daha önce gidilecek olan yerle ilgili eş, dost, tanıdık ve arkadaştan destek alarak en iyi tatil planını oluşturabilir.

● Gidilecek ve görülecek yerlerin listesi yakın çevreden araştırılarak oluşturulabilir.

● En beğenilen lezzetli restoranlar kafeler diğer çok sık tercih edilen mekanlar bu listeye eklenebilir.

● Seyahat bloklarındaki yazıları okumak ulaşım, yeme, içme, müze ve çeşitli turlar konusunda ipuçları toplamaya imkan sağlar.

Kişi konaklayacağı yerler ile ilgili internette fiyat ve kalite araması yapabilir. Konaklama kısmına ayıracak bütçenin genel olarak tatil planına eklenmesi gerekir. Bütçenin tatil planında çok büyük bir yeri vardır. Yanlış şekilde ya da eksik şekilde hazırlanan bütçe tatilin iyi geçmesini baltalayabilir.

Tatil Planına Eklenmesi Gerekenler

Tatil planına eklenmesi gerekenler kişinin isteklerine göre değişiklik gösterebilir. Burada önemli olan kişinin hangi nereye gideceğidir. Tatil beldeleri bulunduğu yere ve sunmuş olduğu fırsatlara göre fiyat farklılıkları oluşturabilir. Bu konuyla ilgili araştırma yapmak ve internet sitesindeki var olan bloklardan yardım almak fiyat farklılıkları konusunda daha aydınlatıcı olur. Tatil planına bölge ile ilgili eğer vakit yeterli olursa diye eklenecek günlük seyahat acentelerinin turlarını eklemek tatilin daha keyifli geçmesine imkan sağlar. Yerel seyahat acentelerinin günlük turları daha ekonomik olabilir. Birçok yere kişi tek başına gittiğinde daha fazla fiyat öder. Hem maddi yönden hem de zamandan tasarruf etmek için seyahat acentelerinin günlük turları daha avantajlı hale gelir.

Tatil planında ilk atılması gereken adım olarak kişi kendi belirlediği bir yerden başlayabilir. Genel olarak gidilecek yer belli olduktan sonra fiyat araştırması yapmak ve zaman ile ilgili rotayı doğru şekilde oluşturmak tatil planını doğru şekilde oluşturmayı sağlar. Yakın gelecekte hazırlanan tatil planı için seyahat danışmanlığı hizmetini ayrılan bütçe oldukça önemlidir. Seyahat acentelerine yapmış olduğu tatil ve seyahat planları kısıtlı zamanda gidilmek istenilen pek çok yere daha kolay şekilde ulaşmaya imkan sağlar. Bu konu hakkında danışmanlık almak tatilin en iyi şekilde geçmesine yardımcı olur.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir