Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 9944 kez okundu.
Yazının Tarihi :   25 Kasım 2021 - 14:21:51

Ceza Yasalarımız yeniden düzenlenmeli.

Büyüt
Küçült
Ceza Yasalarımız yeniden düzenlenmeli.

Recep Karakoç

 

1-Hakkaniyet indirimi.

2-İyi hal indirim. 

3-Trafik kazası

Bu konular da yasalarımız mağdura zulüm oluyor. 

1-Alacak davalarında, çalışanların maaş ve fazla mesai alacak davalarında Mahkeme heyetinin hakkaniyet indirimi kullanması Alın terine zulüm oluyor. Birlikte Düşünelim;  Bir sözleşmeye dayalı çalışmışsınız işveren yasalardan ve sözleşmeden doğan hakkınızı zamanında ödememiş, mağdur olmuşsunuz ve mahkemeye başvurmuşsunuz. 

Yıllarca süren yargılama sonunda, Sayın mahkeme sizi haklı bulmuş, sizin on yıl önce alacağınız 10 bin lira alın teriniz olduğuna karar vermiş. Sonra Sayın hâkim Kararını yazarken sizin aleyhinize, Sizi mağdur edenin ise lehine %50 veya %? Bilmem kaç hakkaniyet indirimi uygulamış. 

Yani on yıl önce hakkınız olan alın terinizi, on yıl sonra yarısını veya bir miktarını keserek size vermiş. Yani on yıl önce aylık 2 bin lira almanız gereken maşınızı ya da fazla çalışma ücretini on yıl sonra Sayın mahkeme, evet size bu ücret on yıl önce 2 bin lira olarak ödenmesi gerekirdi ama bunun % bilmem kaçını sizi mağdur eden işverenin lehine hakkaniyet indirimi olarak uygularsa,

İşte bu suçluya ödül, mağdura zulümdür.

2-Adam Karısın öldürmüş, ya da bilerek kasten(kazara, yanlışlıkla hariç) bir cana kıymış.

Katil Yargılama Ve tutukluluk süresince temiz giyinmiş, hapishane de kaldığı sürelerde yetkililere şirin davranmış, mahkemede hâkimin karşısına takım elbise ile çıkmış, yargılama süresince hiç aykırı davranmamış.   Sayın mahkeme de yasalarımızın amil hükmü olan İYİ HAL İNDİRİMİNİ Şııırraaak diye uygulamış. Müebbet alan Katil bilmem ne kadar yatıp özgür kalmış. İşte bu suçluya ödül, mağdura zulümdür, bu topluma zulümdür.   

3-Trafik kazalarının da uygulanan cezalar.

Bütün trafik kurallarına uygun, aracının tüm bakımlıları yasaya ve yönetmeliğe uygun olarak trafikte kaza yapanlar hariç.

Adam Alkollü araç kullanarak, hız limitini aşarak araç kullanarak, trafik kurallarını ihlal ederek araç kullanarak, ehliyetsiz araç kullanarak bir veya birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermişse yasalarımız da bu şahısları kasten adam öldürmekle yargılamazsa bu da Kimsesi tınlamayan magandaya ödül, hayatını kaybedenlere zulümdür. 

Ceza yasamızda bu suçları işleyenlere hiçbir indirim sağlamayacak, bu suçları işleyenlere işlediği suçun durumuna göre en ağır cezayı verecek düzenlemenin acilen yapılması beklentimizdir.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir